Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kérjetem, hogy használja a...

Kérjetem, hogy használja a kauciót?

Figyelt kérdés

Albérletben vagyok és a korona miatt sajnos nem a legjobb anyagi helyzetben.

Kérhetem a bérneadót,hogy ebben a hónapban a kauciót használja fel és ne fizessek?

2020. ápr. 21. 00:08
 31/99 anonim ***** válasza:
43%

Mondjuk ez pontosan nem tér ki. De itt a törvény olvasd el, [link]

A lényeg hogy 2 hónapod biztos , hogy van ha van vírus ha nincs. A kérdésed erre irányult. Úgy nem lakhatsz egy házban hogyha nincs kaució és nem is fizetsz.

2020. ápr. 21. 01:30
 32/99 anonim ***** válasza:
21%
2 hónapod van. Ha utána sem tudod kifizetni elkell menned.
2020. ápr. 21. 01:31
 33/99 anonim ***** válasza:
11%
Én ilyen embertől nem is béreltem volna semmit.
2020. ápr. 21. 05:37
 34/99 anonim ***** válasza:
90%

Csak jelzem mindenkinek, hogy úgy adtok tanácsot, nem olvastátok a két fél között kötött szerződést.

A kaució károkozásra, és nem fizetés esetén annak fedezetére szolgáló biztosíték. Ha semmi gond nincs, akkor a bérleti jogviszony megszűnésével az visszajár a bérlőnek.

Ha van egy olyan kikötés a szerződésben, hogy a kaució "nem lelakható", akkor nem lelakható, kizárólag károkozásra van. Ilyen helyzetben a bérbe adó - nem fizetés esetén - jogosult azonnali hatállyal a szerződést felmondani.

Ha "lelakható", akkor más a szitu. Ilyenkor sem a teljes összeg általában, hanem ki kell egészíteni azt.

Ha valaki hivatalosan ad bérbe ingatlant, az SZJA törvény szerinti nyilvántartásokat kell vezetnie. Elszámolás szempontjából sem mindegy, hogy mi a gyerek neve, mit, mire, és mikor használnak fel, mit, mivel szemben számítanak be.

Kemény jogvitákat lehet generálni! A lényeg: NEM TUDJUK, HOGYAN SZERZŐDTEK LE!

2020. ápr. 21. 06:57
 35/99 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező írtad, hogy hülyének nézik (szerintem meg nézed) az embert!

Időrend:

00:00-kor megfogalmazódott benned a gondolat kiírsz egy kérdést

00:08-kor kiírtad a kérdést

hajnalok hajnalán írsz neki és már "ma" 00:43-ra e-maileztetek és beszéltetek is egymással "Hát azóta visszaszólt" :)

Közben újabb és újabb dolgokat adsz a történethez...

2020. ápr. 21. 07:06
 36/99 anonim ***** válasza:
29%

Valóban a szerződés határozza meg, hogy mire használható fel, vagy mire nem.

Bármit bele lehet írni egy szerződésbe, amibe a két fél megállapodik.

Nekem is volt olyan bérleményem, ahol az utolsó két havit már csak azért nem fizettem, mert benne volt, hogy a kaució összegéből levonható a bérleti díj tartozás is. Még így is visszakaptam egy havit a kulcs leadásakor.

Bérbeadóként meg márcus elején szólt a bérlőm, hogy nem fogja tudni fizetni a teljes havit határidőre munkahelyváltás miatt, ami most ugrott is neki a leállási idővel azóta. Most is szólt, hogy nem fog tudni teljes havit adni. A szerződésben 90 nap van meghatározva nekünk, 3 havi full tartozás esetén tehetnék bármit is, de nálunk alapból olyan a helyzet, hogy a bérlő is időben szól, meg én sem úgy állok a dologhoz, hogy " kenyérre kell" . A többit meg szabályozza a szerződés. Emellett mivel szakmája is, szerződésis tartalmazza, akár felújításokba is letudhatja a bérleti díjat.

Van olyan bérlőm -csak az nem lakás - aki pl. 7 havi bérletivel tartozik, amiből 3 hónap után fel lett mondva a bérleti szerződés, ettől függetlenül mivel a visszaszolgáltatás nem történt meg április elejéig ketyegett a havi díja ptk. alapján. Most kért részletfizetési megállapodást újra, miután már hatósághoz került az ügye. Ráadásul ő kauciót sem fizetett. Nyilván rajta ezen felül az amorotizáció stb is behajtásra kerül majd. De leginkább a két félen múlik ez a dolog.

Mondjuk a bérbeadódat egyáltalán nem értem meg, hacsak nem valami "vanabí milliomos" aki hitelre vette az ingatlanokat, hogy a bérbeadásból majd ő passzívan megél:-)). Azok ilyenek, mert fizetni kell a hiteleket és a járulékos költségeit is a bérletiből.

2020. ápr. 21. 08:16
 37/99 anonim ***** válasza:
27%

Valószínűleg már rég elköltötte, szóval nem igazán kivitelezhető :D

ÉS az kit érdekel, ha elköltötte? Akár vissza is járhat, arra is ez lenne a válaszod?

Kérdező, beszéld meg vele, nekem is vn ismerősöm, aki megtette, annyi, hogy áfás a bérbeadó, azt kérte, az áfát utalja át, a nettót letudja kaucióból (3 hó), és egy év alatt utána töltse majd vissza részletekben.

2020. ápr. 21. 08:16
 38/99 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem hogy a tulajnak miért kéne tekintettel lennie rád. Ez csak üzlet. A jóindulatú emberséges embereket meg elég sűrűn átverik.
2020. ápr. 21. 08:27
 39/99 A kérdező kommentje:

Sajna benne van,hogy nem lelakható. Ez is kegyetlenség,hogy ilyet írt a szerződésbe.

Mondhatok neki bármit sajnos továbbra is,kicsit sem elnéző.

Ridegen,nyers stílusban kommunikál,mondván h ez üzlet és nem puszipajtások vagyunk és őt nem érdekli a járvány,kötelezettségem fizetni....szóval borzasztóan kedves .

Tegnap éjjel levelezgettünk. Aztán mondta,hogy ő nem beszél tovább,kötelezettségem fizetni vagy vállaljam a következményeket,téma lezárva és azóta nem írt.

Amikor pedig mertem felháborodni és kicsit durvább hangnemben szólni, bunkóbb és lekezelőbb volt mint valaha.

2020. ápr. 21. 08:48
 40/99 anonim ***** válasza:
87%

Az albérlet nem jótékonysági intézmény. Az a tulaj magánügye, hogy mennyi pénze van és mire költi a bérleti díjat. A kauciót meg, ha minden rendben van, kiköltözéskor visszaadja.

Megint más kérdés, hogy ti szerződésben miben állapodtatok meg. Általában kitér nemfizetés esetére is. Ebből a szempontból mindegy, hogy mi miatt nem tudsz fizetni, nem fizetsz és kész, simán kitehet.

Az az ő jószívűségén múlik, hogy ettől számodra kedvezőbben enged, de nem kötelessége. Ráadásul aki ezzel foglalkozik jó eséllyel már égette meg magát, szóval lehet itt szidni, de ha te lennél a helyében, szerintem te se mennél bele.

2020. ápr. 21. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!