Ti mit csináltok a lakáskassza megtakarításotokkal?
OBA védelem van rá, szerintem nem érdemes kivenni. OBA védelem az azt is jelenti, hogy gyakorlatilag a teljes magyar bankrendszerbe vetett bizalom van mögötte.
Azaz ha rohansz az LTP-t kivenni akkor rohanj a bankba is kivenni a pénzed minden számláról.
Szóval szerintem teljes bank pánik lenne ha véletlen nem tudnák kifizetni amit kell.
De amúgy mitől esne össze? Oké, nem kötnek új szerződéseket, így nem kell annyi értékesítő (ráadásul ők amúgy is jutalékos rendszerben dolgoztak). Na de a régieket és azt több ezret amit ezen a héten kötöttek azt folyamatosan fizetik be az emberek. Vannak kint hitelek amit a következő 5-10 évben szintén fizetnek vissza nekik.
"addig sok mindent módosíthatnak..."
Nem valószinű, hogy tovább módosítanának rajta. A betétedet meg így is-úgy is visszakapod. Elég elvakultnak kell lenni ahhoz, hogy azt gondold, hogy az általad befizetett betétet is elveszik majd.
Kedves Kérdező, egyrészről megértem az aggodalmadat, hiszen itt az élő példa rá, milyen könnyű Magyarországon ma bármit felrúgni egyik napról a másikra.
Másfelől úgy gondolom, hogy mivel véd az OBA garancia, 100 000 euróig biztonságban vannak a betéteid. És antidemokratikus kormány ide, vagy oda, annyira azért Orbán sem bátor, hogy a begétekre rátegye a kezét, mert hamar rájönne, hogy aztár az igazán elvakult szavazói közül is csak kevesen tolerálnák. Nem beszélve arról, hogy abból mekkora nemzetközi botrány lenne. Bár...na mindegy.
Nekem is van futó számlám, de nem tervezem megszüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!