Mi lesz, ha kihagyok 1 hónapot az OTP lakástakarék fizetéséből?
Az OTP-nél fizetem a havi 20 ezret, illetve ott van a lakáshitelünk is (azért fizetem, hogy hamarabb kipörögjön majd a hitelünk).
A munkahelyem sajnos kevesebbet utalt a szokásosnál, így szükségem lenne arra az extra 20 ezer forintra.
Mi lesz, ha ebben a hónapban kimarad? Lehet baj a már meglévő hitelünk szempontjából, vagy ez ettől független dolog?
-60 ezerig le tud menni a számlám, de ezt ma valószínűleg ki kell bővítenem -100-ig, hogy legyen plusz 40 ezrem..ehhez kellene még a 20 ezer, hogy be tudjak fizetni egy csekket és maradjon kajára is a hónapban. :( Sajnos tényleg nem gondoltam, hogy kevesebbet kapok a vártnál, mert plusz munkát is vállaltam (bár nem szándékos volt, csak a titkárnő elfelejtett szólni a bérszámfejtőknek az extra fizetésről).
Emiatt gondoltam erre a megoldásra.
Tehát nem lesz semmi gond, ha kimarad 1 hónap? (Nem baj, ha elesek párezer állami forinttól 10 év múlva.. :) )
2-es, aki a 3-as is: a rosszindulatú beszólásaid helyett inkább adj hálát az Istennek, ha Te még soha nem kerültél olyan helyzetbe, hogy 20 ezer ft hiányát megérezd.
Kérdező, ha tudod, akkor megoldhatod úgy, ahogy írtad - hitelkeret bővítés - de ha úgy nem megy, akkor akár még Providenttől is kérhetsz kis összegű kölcsönt - azzal is kipótolhatod, ha amúgy is meg van rá a fedezeted, csak nem kaptad meg.
"inkább adj hálát az Istennek"
Neki ehhez semmi köze, én csináltam magamnak jól, hogy mindig volt kis félretett pénzem. 20ezer Ft már SEMMI a mai világban.
Nekem is van félretett pénzem, de ettől még nem szólogatok be a másik embernek, aki megszorult és nem "fényezem" magam.
Ha arra akartál rámutatni, hogy jó, ha van félretett pénze az embernek, akkor azt más módon is meg lehet tenni, mint a másikat leszólva, leugatva. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!