Kinek mennyi megtakarítása van a bankban, vagy a párna alatt? Életkort is írjatok.
38:
Egyetértek, csak a prémium állampapír az nem hosszútávú fix, hanem infláció + fix, én konkrétan a hosszútávú fixre értettem azt, hogy nem érdemes most. 10 éves normál fix kamatozású állampapírt például most öngyilkosság venni, aki viszont 2012 elején a pánik csúcspontján vette, az jól járt vele. Prémium állampapírom nekem is van.
"Fizikai dolgozó alkalmazott pedig azt jelenti hogy szakmunkás, de nem magánvállalkozás hanem alkalmazott. Egy jó autószerelő saját műhellyel kereshet milliókat, de ha egy cégnek dolgozik bérből és fizetésből él. Munkabére nem éri el a két kilót."
És mi akadályozza meg abban, hogy idővel saját vállalkozásba kezdjen? Az orvosok jelentős része is gombokért dolgozik, de amelyik magánrendelést csinál, az kereshet rendesen.
Másrészt még így sem igaz, mert a többi példám, például a szakács a 200 nettónál többet is kereshet, csak jónak kell lennie a szakmájában és jó helyen elhelyezkednie. De hozhatnék még jó pár példát. A szakmai tudást, különösen ha az kivételes, megfizetik, függetlenül attól, hogy fizikai vagy szellemi munkavégzésről van szó.
Ha mind a 10-nek a tulaja sokszorosát keresi, mint egy alkalmazott, akkor azért megéri. Tudod, kereslet-kínálat. Na meg nagyon sokféle szegmense van a piacnak, az olcsón dolgozó maszek szerelőktől a márkaszervizekig. Olyan ismerősöm is van, aki eredetileg asztalos, de ért az autókhoz, ismerősök autóit megszereli viszonylag olcsón, meg néha roncsokat újít fel eladásra.
Nyilván az átlag nem keres többet az átlagnál, ez mindig is így lesz :-)
Sehol nem írtam, hogy műhelyt nyitott volna, különösen nem asztalos műhelyt. Asztalosként mindig is alkalmazottként dolgozott, de az is lehet, hogy mestervizsgája is van, nem tudom.
Mindenesetre lehetőségek léteznek, csak élni kell velük. Az sem jó érv, hogy nem lehet mindenki diplomás, mert nem kell mindenkinek annak lennie, ha mindenki szellemi munkát akarna végezni, akkor a fizikai munkáért fizetnének többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!