Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kinek mennyi megtakarítása...

Kinek mennyi megtakarítása van a bankban, vagy a párna alatt? Életkort is írjatok.

Figyelt kérdés
2013. dec. 16. 01:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 A kérdező kommentje:
Mondom fizikai dolgozo nem ertelmisegi te értetlen gyökér.
2013. dec. 16. 21:43
 32/78 egy újabb válaszoló ***** válasza:
52%
Aha tehát az orvos, ügyvéd, bróker az mind hálozatépítő, értem. Mellesleg csak magadat égeted a sértegetéseiddel.
2013. dec. 16. 21:48
 33/78 A kérdező kommentje:
Azért az éves 2-3% kamat nevetséges.
2013. dec. 16. 22:41
 34/78 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Van olyan lehetőség, ahol nettó 9-14%-os hozamokat lehet elérni, relatíve biztonságosan.
2013. dec. 17. 06:45
 35/78 A kérdező kommentje:
Te még azt sem tudod értelmezni hogy kik a fizikai dolgozók, és kik az értelmiségiek. Honnan tudnál bármit is a befektetésekről.
2013. dec. 17. 07:42
 36/78 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, nem én vitatkoztam veled, én 8-as vagyok, de azért beleszólok. Idézlek:

"Fizikai dolgozo alkalnazottra értem. Pl gyárban lakatos,vagy automuhelyben karosszeriás. Nem a hálozatépitökre gondolok,akik százezres tanfolyamon csak azt papolják hogy menjek még több százezer forintos tanfolyanra,ahol is majd elmondják hogy mèrt jó ha elmegyek még több tanfolyamra."

Ezzel te azt sugalltad, hogy aki nem fizikai munkás, az csak hálózatépítő lehet. Holott egy rakás szakma van, akik többet keresnek az általad említett bérnél. Akivel vitatkozol, elbeszéltek egymás mellett, mert ő nem azt mondta, hogy az orvos, ügyvéd, bróker, mérnök, stb. az fizikai dolgozó lenne, hanem azt, hogy egyik sem hálózatépítő.

Ugyanakkor én hozzáteszem, hogy fizikai munkásból is van, aki jóval többet keres ennél. Csak nyilván nem betanított munkával. Pl. autószerelők, a jobb helyeken dolgozó szakácsok, a nyugati határszélen a pincérek is. Szerintem a gáz szerelők, akik 7-8 ezret akkor is elkérnek, ha mindössze kiszállás és 10 perc munka, amit épp csinálnak, 0 anyagköltséggel, szintén többet keresnek. Meg pl. egyszer találkoztam egy sráccal a vonaton, aki nagy hűtőberendezéseket javított, na neki millió fölött volt a nettó bére, igaz ehhez gyakran el kellett utaznia hetekre Európa különböző pontjaira (onnan tudom, hogy mennyit keresett, mert kicsit részeg volt és a fél életét elmesélte).

Másrészt felháborítónak tartom azon álláspontodat, amely szerint csak az dolgozik, aki fizikai munkás. Azért gondolj már bele, szerinted kik tervezték azokat a gyártósorokat, ahol a fizikai munkások dolgoznak? Kik fejlesztették azokat a szoftvereket (oprendszer, böngésző, gyakorikérdések), amelyek segítségével most kérdést teszel fel? Ha beteg vagy, ki vizsgál meg, ki írja fel a gyógyszert? Ha alaptalanul vádolnak egy bűncselekmény elkövetésével, vagy éppen téged ért kár, akkor ki fogja képviselni a bíróságon az ügyedet? De sorolhatnám még.

Szóval az, hogy valaki tanult, és szellemi munkát végez, az nem azt jelenti, hogy nem dolgozik. Na de érvényesülni fizikai és szellemi munkával is lehet, a lényeg, hogy ne 2 hét alatt betanítható munka legyen, hanem olyan, amit nem tudnak sokan megcsinálni, de keresett.

2013. dec. 17. 09:23
 37/78 anonim ***** válasza:

egy újabb válaszoló válasza:

Nem, 9-14%-ot nem lehet még relatíve biztonságosan elérni. A várható hozammal együtt a kockázat is növekszik. Tudom, hogy ma nagyon sokan kockázatosabb befektetéssel etetik a népet, különösen mióta alacsony a kamatkörnyezet, de még a legjobb hazai alapkezelők is azt mondják (pl. Szalma Csaba aki a Supra-t kezeli), hogy ne fektesse senki se az összes pénzét az ő alapjukba, mert kockázatos.

Egyébként meg a 3-4% kamat 1%-os infláció mellett totál nem rossz, van olyan prémium állampapír, amivel meg 5% is elérhető, csak arra kell vigyázni, hogy ilyen alacsony kamatkörnyezetben nem hosszútávon fixre kösse le az ember a pénzét, mert ha emelkednek a kamatok, azon sokat lehet bukni.

2013. dec. 17. 09:27
 38/78 anonim ***** válasza:

“van olyan prémium állampapír, amivel meg 5% is elérhető, csak arra kell vigyázni, hogy ilyen alacsony kamatkörnyezetben nem hosszútávon fixre kösse le az ember a pénzét, mert ha emelkednek a kamatok, azon sokat lehet bukni.”

Nagyon egyetértek veled, csak ehhez jegyezném meg, hogy az állampapírok egy része követi az alapkamatot (pl alapkamat + 3%), ezt egészen nyugodtan le lehet követni hosszútávon fixre, mert kiküszöböli az általad említett problémát.

2013. dec. 17. 09:36
 39/78 A kérdező kommentje:
A hálózatépitő jelzőt arra írtam aki előadta hogy a főnöke főnökének a főnöke is milyen jól keres. Fizikai dolgozó alkalmazott pedig azt jelenti hogy szakmunkás, de nem magánvállalkozás hanem alkalmazott. Egy jó autószerelő saját műhellyel kereshet milliókat, de ha egy cégnek dolgozik bérből és fizetésből él. Munkabére nem éri el a két kilót.
2013. dec. 17. 09:50
 40/78 anonim ***** válasza:

"A hálózatépitő jelzőt arra írtam aki előadta hogy a főnöke főnökének a főnöke is milyen jól keres. "

Nincs szó hálózatépítésről, egyszerűen csak sokan dolgoznak az adott vállalkozásnál. Nem lehet 2 embernek irányítani 600-at.

2013. dec. 17. 10:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!