Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Vásároltunk 1 ingatlant...

Sándor84 kérdése:

Vásároltunk 1 ingatlant melyen jelzálog van. Mi az ingatlant átiratuk 50:50 arányba tulajdonosok vagyunk MINDENHOL! Ezt a bank nem tudja! Mi az ingatlan után kifizettük az illetéket is. Mi van akkor ha mi most nem fizetünk továb? Jellezük a banknak?

Figyelt kérdés
K@H banknál két személyi kölcsön az előző tulajok nevén.Jelen tartozás 3 millio.Mirólunk a bank egyáltalán nem tud.Szóbeli megállapodás az előző tulajokal,ők nem teljesítik a megbeszélteket.Nekünk mi bajunk lehet ebböl?
2013. jan. 20. 23:07
1 2 3 4 5 6
 21/56 A kérdező kommentje:
Emberek itt mindenki 8 osztályos?A földhivatal átírta a nevünkre!Tulajdonosok vagyunk nem széljegyzeten szereplünk!Befizetük az illetéket az APEH felé is.Csak az elöző tulajdonos nem jelezte a bank fele hogy ő már nem tulajdonos.A hitel a mai napig fizetve van az ő nevükbe.De én nem fizetek tovább!
2013. jan. 20. 23:49
 22/56 anonim ***** válasza:
ok, én feladom basszus.. akkor vigyék a házadat, ha ennyire nem érted a dolgot.
2013. jan. 20. 23:50
 23/56 anonim ***** válasza:

[link]

olvasgass kedves kérdező, hátha megvilágosodsz, hogy mennyire lettél átverve.

2013. jan. 20. 23:51
 24/56 anonim ***** válasza:

"A hitel a mai napig fizetve van az ő nevükbe.De én nem fizetek tovább!"

Ember! Egyetemi végzettségem van, mégse értem basszus!!!

Ki a tök fizette a mai napig a hitelt???!!!

2013. jan. 20. 23:52
 25/56 anonim ***** válasza:

Figyelj. Akkor a ti szerződésetekben ugye az van, hogy 3 millióval kevesebbért vettétek meg a lakást, mint az értéke, a hitelt pedig ti törlesztitek tovább? Akkor se stimmel valami, mert akkor a 3 milliós hitelt át kellett volna írni a ti nevetekre, az nem maradhatott az előző tulajok nevén.

De ha jól értem, egy éve te fizeted a hitelt, ami az előző tulajok nevén van... ami teljességgel ABSZURD, ilyen nincs!

2013. jan. 20. 23:55
 26/56 anonim ***** válasza:

hupsz, mit találtam :DDD

tulajdonjog megváltoztatása

Jelzáloggal terhelt ingatlan tulajdonjoga megváltoztatható-e a bank tudta nélkül. Mi történik akkor ha a földhivatal átírja egy jelzáloggal terhelt ingatlan tulajdonjogát? Egyáltalán átírhatja-e?

Dombi Sandor - 2010-10-24 11:11:39

Válasz erre a hozzászólásra

tulajdonjog megváltoztatása

Kedves Sándor!

Amennyiben csak jelzálogjog van bejegyezve, azaz elidegenítési és terhelési tilalom nincs, akkor a földhivatal bejegyzi az új tulajdonost a bank hozzájárulása nélkül.

A bank azonban a földhivatal által értesülni fog a tranzakcióról.

A banki hitelszerződések értelmében az ügyfeleknek minden esetben bejelentési kötelezettségük van, ha a fedezettel kapcsolatosan bármilyen változás történik. Amennyiben a bank hozzájárul az ügylethez, a hitel és zálogszerződést minden esetben módosítani kell.

Amennyiben a bank utólag értesül a történtekről, az szerződés szegésnek is minősülhet, ami alapján a bank azonnal egyoldalúan felmondhatja a hitelt.

Javaslom, hogy egyeztessenek a bankkal a tulajdonos váltás előtt.

Üdvözlettel:

Jelzáloghitel 24 - 2010-11-18 21:05:21

Válasz erre a hozzászólásra

ej-ej, kedves sándor :D

2013. jan. 20. 23:55
 27/56 anonim ***** válasza:

ja, és itt találtam, alul a hozzászólásoknál:

[link]

úgy tűnik, nem mostani keletű a probléma.

2013. jan. 20. 23:57
 28/56 anonim ***** válasza:

Na végre hogy valami fény az alagút végén.

Tehát a nevedre került a ház, de a hitel nem lett átírva a ti nevetekre, ezért fizettétek ti a régi tulaj nevében tovább a hitelt... comprende.. értem már.

Akkor már csak az a kérdés, hogy amikor vettétek a házat, akkor a 3 millióról hogy rendelkeztetek a szerződésben. Ti fizetitek tovább a banknak (és az eladó 3 millióval kevesebbet kapott a házért?) vagy kifizettétek a ház teljes vételárát a tulajnak, és a 3 millió a tulaj sara...

De tök mindegy melyik verzió, mert ha nem fizetitek, a bank vinni fogja a házat, hisz az a fedezet.

Mondom én hogy hívd fel az ügyvédet akivel intéztétek!

2013. jan. 21. 00:09
 29/56 A kérdező kommentje:
Így van ha most értesül a bank felmondja a hitelt azonnal.De kit büntetnek utánna,és mivel?
2013. jan. 21. 00:11
 30/56 anonim ***** válasza:

nem, nem tiszta még mindig semmi. mert tök mást írt az elején, meg az imént.

És a bank tudta nélkül nem lehet tulajváltás, mert a földhivatal lejelenti a banknak..

szóval sehogy sem kóser a dolog.

2013. jan. 21. 00:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!