Vásároltunk 1 ingatlant melyen jelzálog van. Mi az ingatlant átiratuk 50:50 arányba tulajdonosok vagyunk MINDENHOL! Ezt a bank nem tudja! Mi az ingatlan után kifizettük az illetéket is. Mi van akkor ha mi most nem fizetünk továb? Jellezük a banknak?
"A hitel a mai napig fizetve van az ő nevükbe.De én nem fizetek tovább!"
Ember! Egyetemi végzettségem van, mégse értem basszus!!!
Ki a tök fizette a mai napig a hitelt???!!!
Figyelj. Akkor a ti szerződésetekben ugye az van, hogy 3 millióval kevesebbért vettétek meg a lakást, mint az értéke, a hitelt pedig ti törlesztitek tovább? Akkor se stimmel valami, mert akkor a 3 milliós hitelt át kellett volna írni a ti nevetekre, az nem maradhatott az előző tulajok nevén.
De ha jól értem, egy éve te fizeted a hitelt, ami az előző tulajok nevén van... ami teljességgel ABSZURD, ilyen nincs!
hupsz, mit találtam :DDD
tulajdonjog megváltoztatása
Jelzáloggal terhelt ingatlan tulajdonjoga megváltoztatható-e a bank tudta nélkül. Mi történik akkor ha a földhivatal átírja egy jelzáloggal terhelt ingatlan tulajdonjogát? Egyáltalán átírhatja-e?
Dombi Sandor - 2010-10-24 11:11:39
Válasz erre a hozzászólásra
tulajdonjog megváltoztatása
Kedves Sándor!
Amennyiben csak jelzálogjog van bejegyezve, azaz elidegenítési és terhelési tilalom nincs, akkor a földhivatal bejegyzi az új tulajdonost a bank hozzájárulása nélkül.
A bank azonban a földhivatal által értesülni fog a tranzakcióról.
A banki hitelszerződések értelmében az ügyfeleknek minden esetben bejelentési kötelezettségük van, ha a fedezettel kapcsolatosan bármilyen változás történik. Amennyiben a bank hozzájárul az ügylethez, a hitel és zálogszerződést minden esetben módosítani kell.
Amennyiben a bank utólag értesül a történtekről, az szerződés szegésnek is minősülhet, ami alapján a bank azonnal egyoldalúan felmondhatja a hitelt.
Javaslom, hogy egyeztessenek a bankkal a tulajdonos váltás előtt.
Üdvözlettel:
Jelzáloghitel 24 - 2010-11-18 21:05:21
Válasz erre a hozzászólásra
ej-ej, kedves sándor :D
Na végre hogy valami fény az alagút végén.
Tehát a nevedre került a ház, de a hitel nem lett átírva a ti nevetekre, ezért fizettétek ti a régi tulaj nevében tovább a hitelt... comprende.. értem már.
Akkor már csak az a kérdés, hogy amikor vettétek a házat, akkor a 3 millióról hogy rendelkeztetek a szerződésben. Ti fizetitek tovább a banknak (és az eladó 3 millióval kevesebbet kapott a házért?) vagy kifizettétek a ház teljes vételárát a tulajnak, és a 3 millió a tulaj sara...
De tök mindegy melyik verzió, mert ha nem fizetitek, a bank vinni fogja a házat, hisz az a fedezet.
Mondom én hogy hívd fel az ügyvédet akivel intéztétek!
nem, nem tiszta még mindig semmi. mert tök mást írt az elején, meg az imént.
És a bank tudta nélkül nem lehet tulajváltás, mert a földhivatal lejelenti a banknak..
szóval sehogy sem kóser a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!