Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért kell sajnálni a sok...

Miért kell sajnálni a sok felelőtlen embert aki felvett 10 milliot és most nem tud fizetni?

Figyelt kérdés
Mi egy forint kölcsönt nem vettünk fel eddig nem is fogunk pedig nagyon szegények vagyunk viszont aki felvette a kölcsönt azt mondja akkor még tudta fizetni a törlesztőrészletet. Akkor miért vett fel hitelt ha volt havonta felesleges 50-60ezer forintja? Nemhiszem hogy minden második harmadik embernek pont szüksége van 10milliora. Az a baj hogy akinek alapból is sok pénze volt az még többet akart legalábbis csak átmenetileg hogy úgy tünjön mintha milyen jómódú lenne. Én az ilyeneket alapból nem tudom sajnálni mi 4 éve is szegények voltunk most is azok vagyunk akkor se törődött velünk senki és most se, viszont aki akkor esetleg gazdag vagy átlagos ember volt és most szegény azt mindenki védi minden áron.
2011. aug. 4. 07:22
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

"Na de ha több volt az albi díj, mint a törlesztő szerinted mit kellett volna választaniuk?"

Az albidíjat viszont bármikor felmondhatod, és kisebbe költözhetsz, ha úgy alakul. Mindenki eldöntötte, hogy az elköteleződés nélküli drágább, vagy az elköteleződéssel járó, árfolyamkockázatos akkor éppen olcsóbbat választja. Ez általában mindenhol így van. Dönthetsz például, hogy akarsz egy életen át fix havi 200Ft-ot, vagy lottózol, és a bizonytalanért feláldozod ezt az összeget. Egész más területnek tűnik a példa, pedig valahol ugyanarról van szó. Döntened kell, és a szerencsében bízol. Az meg sokszor nem jön be.

Én megmondom mit tettem volna. Ha olcsóbb a törlesztő, és van önrészem, hitelt veszek fel. Persze forint alapút, és nem többet, mint az ingatlan értékének a fele. És nem centizem ki a törlesztőt még forint alappal sem, legyen annyi a törlesztő, hogy legalább annyit félre is tudjak tenni havonta. (Keresek 100-at elköltök 60-at, akkor 20 menjen hitelre, 20 meg megtakarításba.) A megtakarítás nagyon fontos, bármikor bármi történhet. Munkahely elvesztése, egészségügyi problémák, bármi!

A megtakarítás kultúrája úgy ahogy van hiányzik belőlünk! Mi mindig megkapjuk, hogy fukarkodunk.. Lehet. Akkor is inkább leszek fukar, mint hogy bizonytalan helyzetbe sodorjam magam! És erre tanítom a gyerekemet is. Meg arra, hogy segítsen a rászorulóknak. (Ja, egy hitelbajos nálam jellemzően nem rászoruló..)

2011. aug. 4. 17:19
 22/37 anonim ***** válasza:

"A megtakarítás kultúrája úgy ahogy van hiányzik belőlünk! Mi mindig megkapjuk, hogy fukarkodunk."

Na szóval a magyarokból hiányzik a megtakarítás kultúrája, és mi, (a párom és én) vagyunk fukarok... :) Így már értem, amit írtam. ;)

2011. aug. 4. 17:22
 23/37 A kérdező kommentje:

nem voltam itthon nem tudtam beszálni a csvegésbe de aki kérdezte az elején hogy hol lakom annak üzenem hogy 2szobás földszinti panellakásba amit a szüleim(most vagyok 18 még tanulok) vettek a nagyszüleim segítségével kb 20 éve itt élek anyukámmal és a két testvéremmel mert az apám egy *****

jelenleg a 3 gyerektartásból élünk és a tartásdíjból + nagypapám sokat segít anyagilag kb élünk 120ból 4en havonta

sajnos anyukám nem tud elmenni dolgozni (pedig akar már 12éve de nem talál munkát) és aki fikázni meri azt jelentem

2011. aug. 4. 17:59
 24/37 anonim ***** válasza:

Ja kérem, ha nekem is lett volna szülői segítségem, most én is írkálnám, hogy minek mertetek 1,5 szobás lakást venni hitelre.....

Gondoltam. No comment...

2011. aug. 4. 19:14
 25/37 A kérdező kommentje:

nem azt mondtam h kifizették egy havi fizuból egy palotát

mamámék(anykám szólei) spóroltak egész életükön át és ugy tették félre azt a 2-300ezer foriintot arra vettek fel szüleim hitelt(15évre asszem havi 10-12ezret törlesztettünk) apukámnak is volt kis megtakarított pénze...

nem mondtam h nagyapám gazdag mondhatni a saját szájából veszi ki az ételt h nekünk jobb legyen

2011. aug. 4. 19:35
 26/37 anonim ***** válasza:

"pedig akar már 12éve de nem talál munkát"

Innen jelzem, hogy ilyen nincs! Jelentkezzen nálam!

2011. aug. 4. 19:39
 27/37 A kérdező kommentje:

innen jelzem hogy ilyen van

persze dolgozott azóta utcátsepert lépcsőházat takarított és ezt nem azért hagyta ott mert megunta hanem mert megszünt a 12 év alatt dolgozott 1-2évet összesen meg eljárt takarítani emberkékhez... de már az sincs vagy 3 éve

2011. aug. 4. 20:54
 28/37 anonim ***** válasza:

Na hallod! Én inkább a hitelem nyögöm, de nem a nagyapám szájából veszem el a falatot!

Akkor most ki a jobb? Aki izzad hogy kifizesse a törlesztőjét a 1,5 szobás panellakásra (mint ahogy a szüleid is tették), vagy aki egy nyugdíjason élősködik?

Ne ítélkezz, hogy ne ítéltessél!

Azért írok neked ilyen stílusban, mert ha egy olyan ember írja ki a kérdést, aki saját munkájából teremtett mindent hitel nélkül, az előtt meghajolok, de ti sem a saját erőtökből éltek.Nem akartalak bántani, de ez így még durvább mint a svájci frankos törlesztőm!

2011. aug. 5. 07:49
 29/37 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Te is vállalhatnál ám valami diákmunkát! Nekünk a férjemmel összesen 4 melóhelyünk van!Majd belegebedünk, de a gyerekeinkért mindent.Hol éltek, hogy ennyire nincs munka?
2011. aug. 5. 07:52
 30/37 anonim ***** válasza:

"innen jelzem hogy ilyen van "

Fejlődésképtelenségre utaló hozzáállás. Ez a legnagyobb baj.. :( Sajnálom.

2011. aug. 5. 08:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!