Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért kell sajnálni a sok...

Miért kell sajnálni a sok felelőtlen embert aki felvett 10 milliot és most nem tud fizetni?

Figyelt kérdés
Mi egy forint kölcsönt nem vettünk fel eddig nem is fogunk pedig nagyon szegények vagyunk viszont aki felvette a kölcsönt azt mondja akkor még tudta fizetni a törlesztőrészletet. Akkor miért vett fel hitelt ha volt havonta felesleges 50-60ezer forintja? Nemhiszem hogy minden második harmadik embernek pont szüksége van 10milliora. Az a baj hogy akinek alapból is sok pénze volt az még többet akart legalábbis csak átmenetileg hogy úgy tünjön mintha milyen jómódú lenne. Én az ilyeneket alapból nem tudom sajnálni mi 4 éve is szegények voltunk most is azok vagyunk akkor se törődött velünk senki és most se, viszont aki akkor esetleg gazdag vagy átlagos ember volt és most szegény azt mindenki védi minden áron.
2011. aug. 4. 07:22
1 2 3 4
 1/37 Smartguy86 ***** válasza:
100%

Van különbség hitel és hitel között. A fogyasztási célú hitelek mindig feleslegesek. Azoknak valók, akik azt hiszik, hogy nem jöhet közbe semmi. Dolgoznak alkalmazottként, nem tudnak félretenni, de ugyanakkor vágynak dolgokra, amiket csak így tudnak beszerezni (ház, kocsi, TV...). Azt mondják - nekik nem nagy kockázat megvenni így, mert majd dolgoznak és fizetik. Persze a pénzügyi tudásuk nulla - így nem tudják előre, hogy milyen gazdasági folyamat hogyan érinti őket. Persze arról, hogy a tudásuk nulla, tehetnek a bankok is és az állam is, mivel az állami oktatási rendszerben senkit soha nem készítettek fel ilyen tudással, csak azokat, akik felsőoktatásban a szakterületen tanulnak (de azokat se mindenre...). Ezért aztán védeni kell ezeknek az embereknek az érdekeit.

A bank azért ad hitelt, mert neki abból származik profitja. A hitelbírálatot jól kell elvégezni, mert ha a bank nem jár jó, akkor nem megy bele. Az, hogy jól jár - lehet a lefoglalt vagyon miatt, vagy a kamatfizetés miatt. A bankot nem érdekli, hogy hogyan fogod kiegyenlíteni a szolgáltatása díjait! Te vetted igénybe, te fizeted, te vállalod a felelősséget. Ez az, amit sokan nem vesznek figyelembe, amikor más pénzét használják olyan fogyasztási cikkek vásárlására, amelyek nem termelnek jövedelmet, és az értékük a vételtől számítva csak csökken...

Bármennyire is hangoztatják sokan, az otthon vásárlása NEM befektetés! Ha benne laksz, nem tudod se kiadni, se eladni, hacsak ki nem költözöl. Tehát az otthon nem befektetés hanem fogyasztási cikk. Ezt sokan nem tudják, és bátran vágnak bele. De az otthonszerzésnél sokkal rosszabb az, amikor valaki azonnal akar valamit, de nincs meg rá a fedezete... Szóval nem kell őket sajnálni, a saját döntésük volt! Segíteni senki nem fog rajtuk, ha ők nem képesek előteremteni a pénzt.

2011. aug. 4. 07:33
 2/37 A kérdező kommentje:
egyetértek köszi a kimerítő válaszodat
2011. aug. 4. 07:36
 3/37 anonim ***** válasza:
83%

Egyetértek az elsővel teljes mértékben.

Mi vettünk fel hitelt, de annak tudatában, hogy valuta alapú, és bármikor nőhet a törlesztőrészlet. Szerintem nincs is ezzel semmi gond, csak akkor most senki ne menjen reklamálni, mert ő nem tudta. DE TUDTA. Én 163 Ft-on vettem fel svájci frank hitelt, de nem hőbörgök sehol, hogy miért 250 Ft. Akkor bezzeg senki nem ment a bankhoz, amikor gyengült a frank árfolyama a felvetthez képest, hogy én szeretnék pluszba befizetni, mert szegény svájciak tönkremennek.

2011. aug. 4. 07:56
 4/37 Smartguy86 ***** válasza:
80%

A nem állami garantált, valuta alapú hitelek amúgy is spekulatív hitelek. Éppen az a lényegük, hogy a valuta árfolyamváltozásával jobban lehessen járni. De ugyanúgy rosszul is lehet járni vele... Ezt sokan nem látják, csak az első törlesztőrészlet alapján veszik fel a hitelt.

De olyan dolgok, mint THM, időérték, váltási árfolyam, infláció, reálhozam, alternatíva költség... nem sokat mondd. Ők bemennek a bankhoz, pénzt kérnek, és kapnak. Mert a jövedelemigazolásuk, meg a zálogosítható vagyonuk alapján megéri a BANK-nak - de nem nekik! Ezek meg azt hiszik, hogy ha hitelt kaphattak, akkor minden rendben van...

2011. aug. 4. 08:02
 5/37 anonim ***** válasza:
46%

Hol laktok? Albérletben? Mert pl. pár éve olcsóbb volt egy lakás törlesztője, mint az albérleti díj.

Egyszerűen nem értem miért fikázzátok mindig a devizahiteleseket!Mert hitelt mert felvenni, hogy esetleg öregkorára legyen saját lakása. Mondjuk egy kb. 50 éves panel?

Ha albérletben élsz nyugdíjasként miből fizeted majd?Főleg ha most is csóró vagy, és nem tudsz öreg korodra félre tenni.

Senkit nem kell sajnálni, ne sajnálj, én se foglak, mert igenis ki fog mászni minden devizahiteles ebből, a nagy többség jól, és én se foglak majd sajnálni hogy öregkorodra albérletben maradtál.

Persze ha nem albiban élsz, akkor vagy örököltél, vagy hozzátartozódnál élsz. Na akkor meg ne sírj, hogy szegény vagy, mert a devizahiteles még nálad is csóróbban indult az életben:-(

Nem minden fekete vagy fehér, és tudod mit? Igen is segítse meg az állam ezeket az embereket! Én is beleadok az adómból nem keveset a szociálisan rászorulóknak, gyermeknevelési, RSZS, szoc. segély, nyugdíj stb. Hát most adjanak visszafelé nekem is valamit. Ja, és az álláskeresésit is az én adómból fizetik....Vagy csináljuk azt, hogy nem fizetek adót (javarészt mások segítésére), és akkor eszembe se jut majd a törlesztőn aggódni!

2011. aug. 4. 08:03
 6/37 Smartguy86 ***** válasza:
70%

08:03 - Ez egyéni felelősség kérdése. Éppen amit leírtam! Ha valaki tudja, hogy nem tud félretenni, akkor ne verje még magát plusz adósságba, amiből fogyasztási cikket vásárol. Pusztán felelőtlenség hitelbe venni ilyesmiket. Ha valaki nem teheti meg, akkor változtasson a munkafelfogásán, tanuljon még, hogy jobb állása lehessen, vagy nézzen alternatív jövedelemforrások után. Ha valaki 20 évre vesz fel hitelt, akkor ne csak az orráig lásson már, hanem 20 évre ELŐRE! Persze sokak az orrukig se látnak, csak azt látják, hogy beköltözhettek az új lakásba... aztán ha jönnek a problémák, akkor sírás van. Egyébként meg a hitelesek megsegítése NEM állami felelősség! Tehát lehet örülni, hogy így is megteszik... De kifizetni senki helyett nem fogják, ezt jobb ha elkönyvelik! Mert aki felveszi, az aláírja a szerződést és vállalja a felelősséget is. Itt semmi jog nincsen felháborodásra.

Amúgy meg attól, hogy valaki adót fizet, még nem jogosult hülyeséget csinálni...

2011. aug. 4. 08:09
 7/37 anonim ***** válasza:
62%

Tulajdonképpen én is egyet értek. Mi sem vettünk fel soha hitelt banktól, pont azért, mert amiket kínáltak teljesen kiszámíthatatlanok voltak. Viszont sikerült magánszemélytől, akivel sokkal, de sokkal jobban jártunk. Ő is, mi is. Persze ehhez abszolút bizalom kell, és olyasmi, hogy a kölcsönadó maximálisan biztos legyen abban, hogy adott esetben nehéz helyzetben a föld alól is előteremtjük a tartozásunkat. Mert mi olyanok vagyunk. Fedezet nem volt, csak nagy szerencsénk, és havi 30 ezer forint "felesleges" pénzünk a kölcsön törlesztésére. 4 év alatt letudtuk az egészet. Nekünk sem lett volna másképp ingatlanunk.

Mi ezért a házért 15 évet dolgoztunk, raktuk félre a pénzünket, és bizony 30 év fölött költöztünk az első sajátunkba, majd a hitel visszafizetése után 39 évesen vállaltam be első gyermekünket. Nekünk erre tellett és ennyi idő kellett hozzá. Nincs jakuzzink, plazma TV-nk, csúcs autónk, díszkút a kertünkben, számítógépünk, de nem vagyunk 20 évre eladósodva, a megélhetésünk nem olyan bizonytalan, mint sok ezer családnak, van SAJÁT ház a fejünk felett. Most éppen arra gyűjtünk, hogy életünkben először el tudjunk menni valahová pár napot pihenni, mondjuk jövőre.

Szerintetek a hiteleseknek lehetnek ilyen terveik?

2011. aug. 4. 08:16
 8/37 anonim ***** válasza:
75%
Én viszont nem egy olyan hitelest ismerek, akik állandóan sírnak, hogy milyen nehéz nekik, Anyuka fizeti helyettük a törlesztőrészletet, miközben cirka 350 ezer forint havonta összejön nekik, csak éppen "elfolyik" a pénz KIKA-s marhaságokra, meg egyéb baromságokra. Három kocsi kell: egy az anyának, egy az apának, plusz egy, amelyikkel WC-re járnak:) Nos én EZEKET nem tudom, és nem is fogom sajnálni... A többiektől meg elnézést kérek, de akinek nem inge, ne vegye magára!
2011. aug. 4. 08:24
 9/37 Smartguy86 ***** válasza:
A hiteles nem csinál mást, mint feláldozza a jövőbeli munkáját a ma gyümölcséért. Ha valaki ilyet csinál, akkor látnia kell azt is, hogy a jövőbeli munkája többet vagy kevesebbet is érhet a mainál. Ugyanígy igaz ez az időre is! Ha valaki most akar valamit és feláldozza az idejét rá, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy a feláldozott idejét mi másra használhatta volna fel. Sokaknál pl az idő nem jelent akkora értéket, mint a pénz, pedig a mondás is úgy tartja: az idő pénz! Mert az időt lehet jövedelemtermelésre fordítani, vagy pihenésre. Az már egyéni döntés, hogy valaki mit tart fontosabbnak... de egy hiteles ezt nem látja át előre, és később elkezd problémázni, hogy nincs ideje pihenni, ha szeretné kifizetni a hitelt. A jövőbeli idejét áldozza fel most valamire. És nem mindig jár jól...
2011. aug. 4. 08:26
 10/37 anonim ***** válasza:
54%
Jó, de miért kell az én adómból pl. a negyedik, vagy sokadik gyerek születését finanszírozni? Mikor a kedves mama tudja, hogy a csődbe szüli? Családi stb. Na ez nagyobb felelőtlenség mint a hitelfelvétel....és mégis asszisztálunk hozzá!
2011. aug. 4. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!