Miért kell sajnálni a sok felelőtlen embert aki felvett 10 milliot és most nem tud fizetni?
Gyerekszülést támogatja az állam, ez mindig így volt. A szülők nincsenek előrébb a családi pótléktól, attól még dolgozni kellene. Ha valaki mégis csak arra támaszkodik és nem adja meg a gyerekeinek, amit kéne, az már emberi mulasztás, nem az állam hibája. Igazságos állam nincsen, mert a költségvetés mindig deficites egy jóléti államban, és a fél tortát kell elosztani egy egészre jutó lakosság éhes szájai között...
Egyébként ez is, az is felelőtlenség. De egyik sem jogosít a másikra...
A sok FELELŐTLEN BANKRÓL se feledkezz meg:)))
felelőten hitelfelvevő = FELELŐTLEN HITELKIHELYEZÉS
Nincs igazságos állam,de felelős sem! Most volt a HIRTV-ben egy pasi, valami okostojás minisztériumi, aki bevallotta, hogy a mindenkori állam sara is a sok devizahiteles, mivel nem csináltak bérlakásprogramot, mint más országok, így szó szerint kényszerítve lettek az emberek a hitelre, ráadásul a devizára, mert az volt az olcsóbb, a forint meg r...t drága volt anno!
Szóval nem kell senkit se sajnálni, de fikázni sem kell a devizahiteleseket, nem ismertek, ti "hiteltelenek" minden egyes családot, minden élethelyzetet stb.
Szerintem senki nem ment oda hozzátok, "hé, frankos hitelem van, sajnálj má' egy kicsit!".Túlreagáljátok, nem kell senkit sajnálni, de ezt a problémát önerőből országos szinten nem lehet megoldani, ehhez kell az állam is!
Nem, a probléma megoldásához NEM kell az állam. A probléma megoldódik magától. A rossz adós nem fizet és bukik, a bank árverezi a lakást, és bukik. A lakást megvásárló befektető pedig bérbe adja a frissen vásárolt lakását azoknak, akik elvesztették azt. Egyszerű vagyonátrendezés lesz. A gondatlan hitelfelvevő nem a banknak adja a vagyonát, hanem a befektetőnek. A gondatlan hitelkihelyező bank is lecsúszik a profitról, a befektetőnek adja. A befektető az egyetlen, aki gondolkodik ebben a folyamatban, és nagyon helyesen ő az egyetlen, aki jól jár. Nem kell itt fedél nélkül maradó milliókról vízionálni, nyilván nem fognak üresen állni a lakások, az nem érné meg senkinek. Igenis viselje mindenki a következményét a döntéseinek!
Azt pedig, hogy az állam támogatja a gyerekszületéseket, remélem pont nem az a réteg kritizálja, aki az állami nyugdíjra számítva pont a következő generációk befizetéseire támaszkodik! (Tehát köll a gyerek, hogy legyen mibő nyugdíjjad, na! (sic))
Bocsi, de én a r....ra gondoltam, én nem vagyok az. Egyébként akkor hol vannak azok a híres befektetők?Bukjon a rendszer, de akkor minél hamarabb!
Gondoskodjon mindenki magáról, de akkor ne sírjon senki, hogy a csúnya állam bácsi nem ad munkanélküli segélyt stb. Meg miért nem teremt munkahelyet? Meg miért kell eddig meg addig dolgozni?
Csak van egy olyan érzésem, hogy a kedves kérdezőnek ugyan hitele nincs, de mivel annyira hangsúlyozza a csóróságát, biztos tartaná a markát az önkormányzatnál és különböző hivatalokban.
Már annyira elegem van, hogy ezen az oldalon is mindenki általánosít. A devizahiteles csak hülye lehet.....
Hangsúlyozom, hogy tudom fizetni a hitelem még 280-as árfolyamnál is, soha nem kértem és kaptam semmilyen állami támogatást, a gyerekeim étkezése, tankönyvei után a max. összeget fizetem, nem úgy mint az "önhibájukon" kívüli csórók.
"De sokukat igen."
Vegyük észre, hogy ezek a "sokuk" pont annyira nem engedhették meg maguknak a 1.5 szobásat, mint az, aki 10 helyett 15 ért, 15 helyett 20-ért vett lakást, házat vagy villát.
Az a baj, hogy nálunk pl. mindenki egy kategóriával jobb autóval jár, mint amit megengedhetne magának. Ez kb. érvényes a lakhatásra is. Aki 1.5 szobásra szenved, az, vegyük észre, ezt sem engedhette volna meg magának. Nem kell kevésbé sajnálni, mint aki 4 szobás lakásra nyögi a törlesztőt. Na jó, egy kicsit jobban kell, de ha figyelembe vesszük pl. a török, afrikai vagy akármilyen éhezőket, egyből nem sajnáljuk annyira. Szegény Birgülnek ruhája sincs, enni sem tud! Pedig ő nem is vett fel felelőtlenül hitelt!
NEM kell mindenkinek saját lakás. Ha ez beleférne, belefért volna a fejekbe, óóóóó mennyivel lennének most jobb helyzetben!
Nem csak itt, az egész világon hiányzik a pénzügyi kultúra. Mióta, de mióta van már pénz a világon, használjuk, költjük és sokan még azt sem tudják, hogy mi a pénz valójában... Ez halálos tudatlanság! Az pedig csak ront a helyzeten, hogy nem is tanítják senkinek. Aki maga erejéből elsajátítja a pénz játszmáját, az boldogul, aki meg nem hajlandó erre, az szenvedni fog mindig! Ez sajnos a nagy büdös helyzet! És igaza van az előttem szólónak, hogy van, aki még azt a kicsit se engedhette volna meg magának! Sokan egyszerűen képtelenek belőni, hogy hol is élnek. Felveszik a havi fizetést, kifizetnek belőle kaját, lakhatást, rezsit, aztán HA marad, akkor abból félretesznek. De többnyire nem marad, vagy még adósság marad!
Minap láttam egy videót az indexen, hogy egy panelházban mennyien tartoznak közműveknek. Az első riportalany ezzel védekezett: bezzeg a politikusok/nagyvállalatok, ők sokkal többel tartoznak - igen? De azt ők menedzselték le úgy, maga meg a saját döntéseiért felel és felelőtlenül menedzseli a pénzügyeit. A másik riportalany meg azon kesergett, hogy 50 ezer forintot nem tud kifizetni, de a gyerekek ott játszottak a 86 centis LCD TV és a házimozirendszer előtt...
Had ne kelljen már sajnálni az olyanokat, akik a saját önmenedzselési kudarcuk miatt keseregnek a TV-nek, meg a fél interneten! A tudás bármelyik könyvesboltban levehető a polcról és nincs többé pénzügyi műveletlenség! De a pénzzel valahogy mindenki úgy van, hogy azt hiszi, mindent tud már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!