Mit csináljak a felelőtlen szülőkkel?
Ez egy hosszú sztori, de röviden:
Anyómoséknak volt egy lakáshitelük (3MFt), Mi akartünk venni egy házat, de akkor nem volt bejelentett meló, így egy szemét ügyintézővel (majd meglátod miért) úgy intéztettük, hogy az Ő házukéra vettünk fel pluszba 2,4M Ft-pt, mi ebből vettük a házunkat, amit azóta sikeresen felújítatunk meg minden. (A szerződés aláírásakor láttam hogy ez a hitel az én nevemre lesz, bár előzőleg ez nem így volt megbeszélve mindez 200e-ért ).
Utána felvettünk a mi házunkra csak pont annyi Hitelt, hogy anyósoméknak befizessük, mert mondták akarnak felvenni (igaz a korábbi pénz is elment egy hónap alatt a semmire).
Tehát a mostani állapot az övékén csak az Ő Hitelük, de a mi nevünkön. A mi házunkon a mi Hitelünk a mi nevünkkel.
A PROBLÉMA:
emelkedett a válság óta, és a nyugdíjból akarják fizetni ami 26e Ft és a törlesztés olyan 30e körül. Sokszor pótoltunk, de már nem megy kiabáltam velük meg minden, de nem hatott, azt mondták hát nem létezik meg minden, hiába mutattam a papírt, a hitelkeretet is kimerítették.
Most ott áll a dolog, hogy gyakorlatilag 6000Ft-ot ha nem utalnak el, akkor elég gyorsan elveszik a házukat, lehet csak akkor értik meg.
A KÉRDÉS:
HA ELVESZIK A HÁZUKAT, az rám milyen hatással van? Annyi hogy nem tudok felvenni hitelt nem? Ők zálogkötelezettek, mi adósok vagyunk. Elég szívás a helyzet, de ez van.
(Megjegyzem, hogy miután kiváltottuk kedvezőbb lett, ha nics ez már rég nem tudták volna fizetni). De mindig van egy kis pénzük, de nem fogják fel a komolyságát nem tudom mi bajuk van, elég makacsok.
Javaslatom: menj be a bankba, és kérj átütemezést, halasztást, bármit. Ha nem csinálsz semmit és árverésre kerül a sor, csak sokkal rosszabbul járhattok.
Az árverésen kialakulhat olyan alacsony ár, hogy a szüleid lakása mellett még további összeget követelnek rajtad, és arra a ti lakásotok is rámehet hosszú távon (végrehajtás, per, a másik bank felmondja a ti lakásotokon lévő hitelt emiatt stb).
Szerintem egy lakáshitel nem múlhat 6000 Ft-on, ha tényleg annyin múlik, kérj pénzt a rokonoktól, ismerősöktől, akár a Providenttől is.
A történeted egyébként nem teljesen érthető, mert úgy kezded, hogy "anyósoméknak volt egy lakáshitelük", de később azt írod, hogy a jelen helyzetben az anyósodék lakásán lévő hitel a ti neveteken van. Akkor az a ti hiteletek, csak ők költötték el és ők fizetik a részleteket (ha tudják), de a felelős érte ti vagytok.
Más banknál van a hitelünk, a házuk olyan 12milliót ér értékbecslő szerint.
Nagyon sok 6000 Ft volt már itt és igen volt provident meg minden már, senkinek sincs pénze. Őnekik pedig sokszor volt, de nem adtak.
NEKIK már volt hitelük amit a házra vettek fel, de elpocsékolták, utána lett egy közös, majd a mi részünket kiváltottuk, és lett az Övéké.
A Bank (AXA) semmit sem tud adni, mivel az én nevemen van az Ő rossz anyagi helyzetük nem számít. Ja ez is 5000 Ftba kerül.
Csak azt nem értem az a sok lóvé amit kaptak a bankok az államtól sok sok milliárd, mire volt jó, ha az ügyfél nem érez semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!