Deviza hitelesek ti mit csináltok?

Figyelt kérdés
2007-ben vettem fel chf alapon a fészekrakó lakáshitelt, ami akkor 47.000.-ft volt.Most 90.000.-ft de volt már 100 felett is.Ti mit csináltok, hogy megmaradjon a lakásotok de ne legyen ekkora a törlesztőtök?Van aki megtudta oldani, hogy fix legyen?
2011. febr. 24. 09:02
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Azt nem tudom hány évesen van családi házad, kocsid stb....

Én 25 vagyok, 16 éves korom óta dolgozok/dolgoztam 14-16 órákat, van hogy 7 napból 6-ot.Énnél többet lehetetlenség dolgozni, hogy több pénzem legyen.

Spórolni lehetetlen.A szüleimnek sincs háza, segítséget sem kaptam.Na de nem panaszkodni akarok, akik nincsenek ebben a helyzetben sosem értik meg.

2011. febr. 26. 11:13
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

32 éves vagyok, de házunk már 25 évesen volt, kocsim 18 éves koromtól, amit diák melóval kerestem, abból vettem egy 100-as skodát, de a sajátom volt.

Szóval 25 évesen már a saját családi házunkban laktunk, soha senki nem segített semmiben, mindent magunknak teremtettünk gyerek mellett!És igen, ma már van vállalkozásunk, kocsijaink, és 14 embernek utalunk havi nettó 120.000.-ft fizut.Minden szigorúan hitel nélkül!

2011. febr. 26. 11:19
 23/40 anonim ***** válasza:

Nekem sincs hitelem. Igaz, még házam sem. De tudtam, hogy nem vállalhatom a hitel kockázatát. Mert mi van, ha elveszítem a munkám? Megjegyzem meg is történt, akkor költöztünk olcsóbb albérletbe.

Én is albérletben nőttem fel. Néhány évvel az elköltözésem előtt sikerült a szüleimnek saját házat venni. Na és? Gyerekként azt se tudtam, mi az hogy albérlet, egyáltalán nem zavart a dolog.

Azt nem értem, mire gondol az, aki húsz évre eladósodik. Maga a gondolat is borzsaztó, ilyen hosszú időre... pláne frankban...

Anno a filozófiatanárunk azzal kezdte az első órát, hogy a múltból lehet-e következtetni a következő alkalomra? A válasz nem. Nincs összefüggés. Sajnálatos, hogy ti a bőrötökön tapasztaltátok emg ezt ahelyett, hogy egy nagy előadóban egy professzor elmagyarázta volna.

2011. febr. 26. 11:37
 24/40 anonim ***** válasza:

70%-os 11.19-es

"25évesen saját családi házunk volt amiben laktunk"

Feltételezem szülői segitséggel,mert ugye nem azt akarod mondani,hogy önerőből épitkeztél?

Ne is haragudj,de ez elképzelhetetlen főleg hét évre visszatekintve.Valami nagyobb segitségnek kellett,hogy legyen.Én legalább egy percig sem tagadom,hogy a nagymamámtól kaptam a lakásomat,mert önerőből a büdös életbe nem tudtam volna venni.Fizikai képtelenség,ha csak a fizetésed,nem többszázezer forint havonta.

2011. febr. 26. 12:25
 25/40 anonim ***** válasza:
Leírtam ezerszer, de leírom most is, hogy NEM VOLT SEMMI SEGÍTSÉGÜNK.A férjem évek óta tőzsdézik, nem kis haszonnal, de az elején igen is kicsi tőkével kezdte.A sajátunkkal, amit összespóroltunk.Aláírom, ehhez szerencse is kellett, de nekünk sikerült.
2011. febr. 26. 12:48
 26/40 anonim ***** válasza:

Ja!!!-hogy a férjed tőzsdézik...akkor értem.Tehát akkor nem egy hajnalok hajnalán kelő,napi 18 órát ledolgozó,hulla fáradt,szarul kereső,családapáról beszélünk.Mert általában a hitelesek ebből a körből "származnak"

Még jó,hogy a tőzsde mellett nem volt szükség hitelre....még jó.De ha nem lett volna egy jól kereső férjed,akkor mit csinálsz????-maradt volna az albérlet,vagy a hitel.

2011. febr. 26. 17:39
 27/40 anonim ***** válasza:

Na most már vegyél vissza egy kicsit!

Nem jól kereső férjem van, hanem jól keresők vagyunk mind a ketten!Én nem beházasodtam a vagyonba, hanem együtt csináltunk mindent.És nyugodtan lehet utánunk csinálni, nem itt kritizálni, az út mindenki előtt nyitott, csak ész kell hozzá, ehhez, és nem a hitelfelvételhez, mert azt szinte mindenki tudja, a hülye is.Leszólhatsz minket, de amíg téged kiraknak a nem lévő lakásodból, addig én maradok a saját házamban, és ezen semmi sem fog változtatni...

2011. febr. 26. 17:52
 28/40 anonim ***** válasza:
nem szabad irigykedni arra,akinek szerencséje volt,de neki sem szabadna lenézni a hitelre szorulókat. mert a tőzsdéző férj egyszercsak összepakolhat egy sporttáskát és otthagyhat csapot-papot-házat-gyereket,de főleg a beképzelt asszonykát és akkor majd ő is ennyi megértést kaphat mástól.a kérdés kiírójának: mi szintén 10 év albérletezés és három műszakozás után lakáshitelt vettünk fel a kis fizetésünkre,ráadásul az önerőt egy másik hitelből egy másik banknál szereztük be. állati nehezen fizettük az elmúlt 5 és fél évben,végül tavaly nehéz szívvel,de megváltunk tőle,beláttuk,hogy nincs értelme tovább küzdeni. hitelestül átadtuk másnak,így ő is jól járt és mi is. nagy szerencsénk,hogy amikor még a kis gyári fizetésünkből jobban éltünk,örökösödési viták miatt egy nagyon jó vétellel olcsó vidéki ingatlanhoz jutottunk,amit sk. felújítottunk és kipofoztunk,tavaly azt eladva és a lakáshiteltől megszabadulva tudtunk venni a városban egy lepukkant kis lakást,amit mostanra szépen rendbetettünk. sajnos még mindig több hitel terhel bennünket, de talán túléljük valahogy azt a pár évet,ami ezekből hátravan. ha a munkánk megmarad,nem lehet nagy baj. a kocsihitelünket a bank beállította állandóra,amennyivel az elején felvettük,ez nagy könnyebbség,nem került semmibe,csak a futamidő tolódik. talán ezzel érdemes a bankodnál próbálkozni. sok szerencsét.
2011. febr. 26. 19:22
 29/40 anonim ***** válasza:
0%

Tévedsz,engem nem fognak kirakni,mert fizetem 17.52-es.

Te tulajdonképpen mire háborodsz fel?Irsz egy ilyen idióta kommenetet,hogy a két kezed munkájából,25 évesen,önerőből,hitelmentesen házat épitettél,és felháborodsz,mert akad olyan aki ezt nem hiszi,pl én.

Én nem sértegettelek,csak megirtam a véleményemet amit tartok is,és felőlem azt irsz amit akarsz.Mindenesetre szégyelheted magad,hogy a bajba jutott embereket,családokat,nagyképüen birálgatod,és harmincegy néhány évesen itt osztod az észt.Majd előadsz egy történetet,aminek lehet a fele sem igaz.

2011. febr. 26. 22:45
 30/40 A kérdező kommentje:

Jaaahhh!!Szóval tőzsde.....ahhoz kell tőke.

Mikor elkezdtem dolgozni(16 évesen) nekem kellett iskola mellett eltartani a családot!Leszázalékolt édesanya munka nélkül,albérletben 2 gyerekkel.A tőzsde nem nehéz fizikai munka amit pl. én és még több millió ember végez nap mint nap a minimálbérért.Szerencse az kell hozzá, gratulálok nektek, mi nem ide tartozunk.Amúgy meg a férjed teremet meg mindent.

A tőzsdén sem lehet mindig 6-ost dobni, nem rossz indulatból írom, de még juthatsz te is ide.

2011. febr. 27. 00:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!