Ma tudtam meg, hitelesek vagyunk. Egy világ omlott össze bennem. Hogy tudnék segíteni a szüleimnek?
Hány éves vagy?
Nem tudsz velük beszélni erről?
Nem biztos, hogy baj van, lehet, csak óvatosak.
Ne idegeskedj.
Ismerősömék gazdagok, szerintem jóval 600-700-on felül keresnek, mégis hitelre van ház, lakás, kocsi.
Gondolom nem volt semmi megtakarításuk, felélik az összes pénzüket és így tudták megvenni a drágább dolgokat.
Én nagyon keveset keresek mégsem vennék fel hitelt, talán ezért is mert ki tudja mikor vesztem el az állásom és akkor eljön a világvége.
Ha jól keresnek és biztos állásuk van, szerintem nem gáz a hitel, ha nem felesleges dolgokra költik.
Amíg nem tudod pontosan mi a helyzet, ne aggód túl a dolgot! Hidd el rengeteg családnak van hitele, nem csak a legszegényebbeknek! - hiába keresnek a szüleid együtt 400.000Ft-ot, akkor is évekig kellene spórolniuk, hogy a megélhetés mellett összejöjjön egy házra való, a többiről ne is beszéljünk... átlag ember hitel nélkül (ha csak nem örököl) nem képes elindulni az életben , hidd el pontosan tudom, mert a párommal most szeretnénk házat vásárolni, és hát nem egyszerű!
Szánni pedig ne szánd magatokat, az önsajnálat nem segít! Azért azt így ne mondd a szüleidnek, hogy "nem kérek semmit, csak fizessétek ki a hitelt" , mert esetleg bántó lehet nekik, mintha szégyellnéd őket!?
Amit tehetsz, hogy felesleges dolgokat nem vetetsz meg ( gondolok itt az x. pulóverre, elektronikus dolgokra...) - tudom, hogy eddig sem hisztiztél érte, de innentől óvatosan megmondhatod, hogy nem kéred, nincs rá szükséged...
A legfontosabb pedig szerintem, hogy beszélj velük, meg fogsz könnyebbülni! . és biztosan jól esik majd nekik, hogy segíteni szeretnél, esetleg együtt kitaláltok valamit...
Kamu válasza :
Nagyon helyes hogy előjött az önérzeted és két lábbal akarsz állni a földön.Sztem nagyon rossz ha ketrecben tartanak téged mégha aranyból is van a rács.Szúrd csak ki bátran azt a rózsaszín lufit amibe tettek,vagy próbálnak tartani.Így legalább megtanulod hogy az élet teljesen más,semmi sem pottyan az ölünkbe csak úgy,mindenért meg kell harcolni,küzdeni.
Első vagyok. Nagyon rendes szüleid vannak, akik szeretnek Téged, nyilván egymást is. Egyáltalán nem kell szégyenkezned a hitel miatt, hidd el, sok családban a mindennapok része, még ha rosszul hangzik is. Azért vették fel a hitelt, hogy a számla ki legyen fizetve, és emellett el tudjatok menni nyaralni (mert bizonyára úgy vélik a szüleid, az is fontos a családi élet és boldogság szempontjából).
Rád pedig büszkék lehetnek, komolyan mondom.
Ne izgulj, tudják mit és miért tesznek. Nincs baj. Szeressétek egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!