Ma tudtam meg, hitelesek vagyunk. Egy világ omlott össze bennem. Hogy tudnék segíteni a szüleimnek?
Kezdj el úgy élni mint én, napi egyszer kaja, aztán jóvan.. nyaralni is asszem 6 éve voltam utoljára :> Igaz, nálunk nem is jön ki a 400 együtt.
Az az igazán nyomorult dolog tudod, mikor felnőtt emberként a szüleiden kell élősködnöd, mert hiába akarsz dolgozni, ha a kiskirály HR-esek úgy döntenek hogy nem te kellesz, akkor nincs semmi munka, és mehetsz a híd alá lakni.. hacsak nincs valaki, aki hajlandó támogatni.
Ilyen világot élünk, nemcsak ti, hanem majdnem mindenki, addig örülj, amíg van kire támaszkodni.
Hát, csak azt mondom, hogy jobb, ha most szokod meg.
Nekem gyerekként abszolút nem voltak ilyen problémáim, mindenkinek volt munkája, nem vettünk fel soha hitelt, hanem a szüleim pár év munka után házat, hétvégi telket, kocsit tudtak venni. Sőt, mindezt úgy, hogy apám egyszer újra is kezdte, odahagyta a régi házát a volt feleségének meg a másik gyerekének, és nekünk mégegyszer újat épített a semmiből. Emellett rendszeresen üdülhettünk, sportolhattunk szinte nulla pénzből. És nemcsak mi, mert egy kazánfűtő gyereke volt anno a SZOT üdülőben jó cimborám.
Azóta meg... azon gürcölünk, hogy amit annakidején játszva fel tudtunk építeni, azt ne vegyék el. Ez van.
Nagyon okos lány vagy, sokkal okosabb, mint sok felnőtt, minden elismerésem!
Hiteltanácsadóként nagyon sokszor találkozom látszólag gazdag, jómódúnak tűnő emberekkel, akik anno megvették hitelből a csillivilli házat, drága kocsit, műszaki cuccokat, drága nyaralásokra költöttek, most viszont összeomlottak, mert túlköltekeztek. Elhitték, hogy "élj a mának, te megérdemled, csak az számít, amit kifelé mutatsz, amit látnak", stb, stb. Sajnos a reklámok is azt sugallják, költekezzenek az emberek minden áron. Vegyenek fel hitelt autóra, nyaralásra, bulira, mobil telefonra(?) LCD TV-re, laptopra, stb, stb, mert ezek nélkül már nem élet az élet. Fogyasztói társadalom lettünk és sajnos ennek most milliók isszák a levét.
Gratulálok, hogy Te már most sokkal józanabbul, megfontoltabban gondolkozol, mint az emberek többsége!
Nem kamu az egész?
Te csak szeretnél ilyen családban élni, és amíg ilyen válaszokat kapsz, kicsit úgy érezheted, mintha...
Nem olyan a stílusod, mint egy 16/L -nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!