Deviza hitelesek ti mit csináltok?
Nem bíráskodást kértem hanem tanácsot!
Azok akik örököltek vagy "egyéb" módon jutottak lakáshoz örüljenek neki és ne nézzék le azokat akik hitelből élnek.
A mai világban mutassatok egy embert akinek semmilyen hitele nincs!!!A gyerekemnek pedig jobbat akartam mint amilyen nekem volt!!!
„Ha nem vesz fel hitelt, akkor hol lakjon? 40 éves koráig a szüleinél? Vagy fizessen albérletet, ami melett megtakarítani sem tud?”
A jelzáloggal megterhelt ingatlan nem magántulajdon.
A hitelfelvevő nem tulajdont, hanem adósságot szerez. (pocsék feltételek mellett)
A fedezet nélküli pénze alapozott hitelexpanzió eltorzítja az ingatlanpiacot. (túl sokan licitálnak új zsetonnal)
Az elkövetkező néhány év az ingatlanpiacon – reálértékben – jelentős áresésről fog szólni.
és a sztori nem a "buta" hitelfelvevővel, hanem a számlapénz-teremtés privilégiumával indul.
+ az egyik oldal nagyon rugalmasan kezeli a kötelezettségeit (2008 bankmentés + országmentésnek álcázott bankmentések, pl. görög és ír bankmentés, de a 2008-as magyar mentőcsomag is bankmentés volt)
Egy tanulságos ábra:
A hitelpénz-teremtés miatt voltak magasak az ingatlanárak – ezért vettek sokan hitelből lakást, kevesen látták azt, hogy ez nem fog örökké tartani
Minél nagyobb a fedezet nélküli pénzre alapozott hitelexpanzió – annál nagyobb az összeomlás
(öngerjesztő folyamat – persze csak egy bizonyos pontig, az összeomlás törvényszerű, erről a modern pénzügyi rendszer, mottó: valamit semmiért)
Egy jó könyv:
„Ti mit csináltok, hogy megmaradjon a lakásotok de ne legyen ekkora a törlesztőtök?Van aki megtudta oldani, hogy fix legyen”
Ha teheted menekülj a svájci frankból.
Ez a világ legértékállóbb pénze
Hihetetlenül jó előtörténettel
Ehhez képest a 2 és a 3. helyezett (az USD és a GBP) egy elinflált vacak, a CHF előtörténete nagyságrendekkel jobb
És ez nem fog változni. Svájc pénzügyi központ, és nagyon konzervatív ország
Egyszerű példa
Az átlag svájci egy életet leél lakóingatlan nélkül
A városi lakosság 80%-a piaci bérlakásban lakik
+ Svájc a pénzügyi szektor miatt konzervatív pénzpolitikát fog folytatni (legalábbis az euróhoz képest)
Hogy miért?
Mert pénzügyi központ akar maradni…
Szvsz
A forint az euróval együtt zuhanni fog a svájci frankhoz képest
„A mai világban mutassatok egy embert akinek semmilyen hitele nincs!!!”
Nekem pl. semmilyen hitelem sincs.
+ Minél jobban megismertem a mai pénzügyi rendszer lényegét annál inkább elment a kedvem a hitelfelvétel gondolatától is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!