Most mi a helyzet a Frank-hitelesekel?
"akkor minek kellett a bank?"
Egyszerű, előbb kellett neki a lakás, mint összegyűjtötte volna rá a pénzt. És? Bajod van ezzel? Az ő dolga, ki is fizeti ezt a vásárolt előnyt a kamatokkal! Majd ha picsog, hogy nem tudja fizetni, és más fizesse ki helyette, akkor lehet nagy a szád, de addig semmi alapod nincs kérdőre vonni a kérdezőt!
23 28-as köszönöm szépen!!!
biztos savanyú a szőlő az illetőnek! :-D
"A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:28" Szia. Én vagyok akit nemes egyszerűséggel Dollárpapának neveztek el a fórumozók, mert én is munkával lettem jómódú és hitelem sem lesz soha. Sok mindenben egyetértek veled, csak egy dolog sántít nekem. Vannak emberek, akik nem úgy vettek fel lakáshitelt, hogy azt majd nem tudják fizetni. Nekem van olyan ismerősöm, aki havi 40 000 forintos törlesztőt fizetett, de 300 000 ft volt a biztos fizetése. Lerokkant. 30 éves. Kap 30 000 ft-ot. Van egy gyereke. Ehhez mondjuk mit szólsz? A felesége 100 000-ret visz haza. A törlesztője felment 70 000 ft-ra. Mondom, én egyetértek veled, mert nekem is az a véleményem hogy sokan már az elején túl vállalták magukat, csak mert a szomszédnak több mindene van, de nagyon sok az ilyen vagy ehhez hasonló eset is. Viszont azzal nagyon egyetértek, hogyha az állam hosszútávon kisegíti az olyanokat, akik majdhogynem a semmire vették fel a hitelüket, azt a józanul mérlegelő és becsületesen fizetők nem tetszését válthatja ki. És akár még a hitel nélkül élőkre is kihathat rossz esetben. Nem annyira egyszerű ez az egész, mint ahogy te látod. Erre nagyon precíz tervet kell a kormánynak kiagyalnia, hogy senkiben ne legyen feszültség. Hát mit mondjak, nem lennék a helyükben! Az meg hogy adják el a házat ami nem is a sajátjuk tulajdonképpen, halva született ötlet. Ha valaki vett egy 6 milliós ingatlant, és mondjuk eddig jóformán csak kamatot törlesztett, és a felét vette fel mondjuk hitelbe, de nem tudja fizetni, még ha el is adja, mit tud venni 3 millióért? Más a helyzet aki mondjuk 50 millióért vett házat, 30 millió a hitel, nem tudja fizetni, az adja el, a különbözet bőven elég egy lakásra. Itt azoknál van gond, akik kis értékű ingatlant vettek, ők lesznek gondban, mondjuk a nagy értékűt meg nagyon nehéz lesz eladni, de őket nem sajnálom, mert ekkora hitelt felvenni csakhogy menő legyek teljesen értelmetlen. Na, kissé hosszúra sikerült a monológom, reméljük lesz normális rendeződése ennek a dolognak. Az sem lenne jó ha egy csomó hajléktalan lepné el az országot, úgyhogy a kilakoltatás sem megoldás. Ez a mai hírek szerint egyenlőre nem is fog bekövetkezni egyenlőre. Na jó éjszakát mindenkinek, Remélem Dollárpapa nem volt gonosz.
Szerintem piaci alapon kell megoldani a kérdést. Olyan nem lesz, hogy csomóan hajléktalanok, egy csomó ház pedig üresen áll, hiszen ez leviszi majd a bérleti díjakat egy egyensúlyi szintre.
A jelenlegi törvényi szabályozás már most is az adósnak kedvez, hiszen nem vonható több tőle a (legális) fizetésének x%-ánál. Akkor mi van, ha ez az összeg nem fedezi még a kamatokat sem? A hitelező megszívta! Az adós meg vígan él a fekete pénzéből, kilakoltatni meg nem szabad... Remek!
Jó lenne úgy belegondolni a kérdésbe, hogy mi van akkor, ha ÉN adtam kölcsön a pénzt a házra, amit most nem fizetnek, de benne élnek vígan. Ki nem lakoltathatom őket, másnak értékesíteni nem tudom az ingatlant, az adóstól pedig jogi eszközökkel csak minimális havi összeghez jutok.. Ekkor mi van? Én kerülhetek úgy utcára (v. csődbe), hogy közben van 5 lakás, ami kvázi az enyém (tudom, hogy nem, csak tartoznak az árával)? Ez súlyos jogbizonytalanság! Úgy adtam azt a pénzt, hogy ha nem fizetnek, árverzhetek, kilakoltathatok. Most meg nem?
Már válaszoltam korábban is.
Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy az adós vállalta túl magát. Nekem is devizahitelem van, fizetem és nem zsörtölődök. Akkora házat vettem, amit megengedhetek magamnak akkor is, ha szarul mennek a dolgok. Így, hogy lejjebb ment a jövedelmünk kb. 30%kal és megemelkedtek a törlesztők, fizetem a jövedelmünk 20%át hitelre a férjemmel. És nem azért mert hú de szerencsések vagyunk, hanem mert gondolkodtunk előre.
Sok ismerősöm hülyének nézett pár éve, építették a nagy házakat 40-50 millióért, mi meg beköltöztünk az egyszerű kocka kisházunkba.
Ők dicsekedtek a amerikai konyhás, 7 hálószobás házaikkal, mi meg szépen lassan felújítottuk a mi kis lakásunkat. Jövőre beépítjük a tetőteret, de ha nem lesz rá keret, akkor majd a következő évben. NEm félek, hogy kilakoltatnak az én kis vackomból, míg ők a nagy villákban cidriznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!