Mennyi szokott lenni az elotorlesztesi dij?

Figyelt kérdés

Tudom,nehéz így megmondani, csak kb mégis mire lehet számítani.

16.5 millió ingatlan kölcsön. Tavaly vettem fel,minden évben tervezek egy milliót előtörleszteni. Most lesz az első ugye. Futamidő 20 év. Készpénzben akarok elotorleszteni (úgy olvastam ez is szamit). CIB bank a jótét lélek.

aug. 21. 23:12
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
54%

A szerződésben megtalálható.

(Az egy ilyen papír amin írott szöveg révén szerepelnek a bank és a közted fennálló jogviszony pontos feltételei. Valószínűleg akkor láthattad utoljára mikor eléd rakták és aláírtad olvasatlanul)

aug. 22. 05:55
 2/27 anonim ***** válasza:
73%

Minden bankban más az előtörlesztés. Van ahol ingyenes bizonyos feltételekkel és van ahol pár százalékos a "büntetés"

Az első válaszoló korrekten leírta, hogy hol találod meg a pontos választ. Ha nem vagy erre képes akkor sétálj be a bankba és kérdezd meg. Hidd el ott pontosan meg tudják neked majd mondani.

A stílusoddal van baj. De hogy válaszoljak az információhiányos (le ne írd melyik banktól van szó, hogy a szerencsétlen válaszoló nehogy képben legyen) kérdésedre ezért az előtörlesztés díja kábé 0-100 ezer forint lesz az esetedben.

aug. 22. 07:09
 3/27 anonim ***** válasza:
58%
Általában 1%.
aug. 22. 08:02
 4/27 anonim ***** válasza:

#2 Leírta, hogy a CIB-ről van szó.

Egyébként nem hiszem, hogy készpénzben olcsóbb az előtörlesztés, mint átutalva, a készpénz felvétel többe fog kerülni.

Egyébként nem biztos, hogy egyáltalán megéri az előtörlesztés. Mert elég valószínű, hogy 7%-tól alacsonyabb a hitelkamatod, akkor pedig beteszed a pénzt egy sima állampapírba és több lesz a hozamod, mint amennyit a hitel kamata elvinne. Gyűjtögeted így, amíg a befektetés többet hoz, mint a hitelkamat és majd akkor előtörlesztesz.

aug. 22. 08:15
 5/27 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem is érdemesebb összegyűjteni és majd egy összegben teljesen előtörleszteni. Mi így csináltuk pár éve. Ha minden alkalommal hozzád vágnak még 30-50ezer forint plusz költséget, rosszabbul jársz.
aug. 22. 08:54
 6/27 anonim ***** válasza:
57%

X százalék, de van egy maximális összege. Ha jól emlékszem, nekem 150.000. Ft volt.

Kérdezd meg mindenképpen a bankodban, ott megmondják pontosan és az alapján tudsz dönteni.

Szerintem évente nem érdemes, azt inkább fektesd meg valamibe és akkor törlessz, ha van egy nagyobb összeg. És egyben fizettem ki az egészet, ami még volt fennmaradó rész.

aug. 22. 09:29
 7/27 anonim ***** válasza:
71%
a fogyasztóbarát hiteleknél általában 1%, de én is állampapírban gyűjtöm a végtörlesztés helyett. Persze ha pl el kell adni az ingatlant akkor más a helyzet.
aug. 22. 10:59
 8/27 anonim ***** válasza:
40%

"Ha minden alkalommal hozzád vágnak még 30-50ezer forint plusz költséget, rosszabbul jársz"

Nem biztos, mert a havi törlesztőréeszletek csökkennek minden egyes előtörlesztés után.

aug. 22. 11:10
 9/27 anonim ***** válasza:

8

Az viszont biztos, hogy ha egy összegben törleszti, akkor csak egyszer merül fel a díj, miközben az évi 4-5 %-os hozam is több szerintem, mint amit nyer a törlesztés csökkenés mínusz díjon minden évben. Főleg, ha azt veszed, hogy a második évben már 2millió kamatozik 4-5 %-ot mondjuk. A harmadikban 3milla+hozamok. 10 évnél meg 10 millió+10 évi hozam. Kizárt, hogy megérje évente törleszteni!

aug. 22. 12:51
 10/27 anonim ***** válasza:

"Kizárt, hogy megérje évente törleszteni!"

Azt nem neked kell látni, hanem a kérdezőnek. Van mikor jobban számít, hogy a havi törlesztő csökkenjen.

aug. 23. 09:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!