Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Járhat negatív hatással...

Járhat negatív hatással jövőbeni hitelképességre, ha a jelenlegi hitelemet előbb visszafizetném?

Figyelt kérdés

2 hónapja vettem fel 48 hónap futamidőre 3 millió Ft személyi kölcsönt, viszont még nyárig előtörlesztenék 1 milliót (a törlesztőrészlet csökkentésével) majd 2026 elején végtörleszteném a fennmaradó részt.

Ilyen esetben, hogy nem lesz annyi kamattal visszafizetve mintha 48 hónap lenne, járhat hátránnyal a jövőbeni hitelbírálatoknál?

jan. 16. 08:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Nekem több ilyen hitelem is volt, jellemzően váltogattam ide-oda, attól függően hogy járok jobban.

Eddig semmi hátrányom nem volt belőle, pedig pár személyi kölcsön, áruhitel meg 2 jelzálog is megfordult alattam.

jan. 16. 08:40
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
Javul a hitelképességed. Akinek nincsenek adósságai az hitelképesebb annál, akinek vannak. (Ha minden más körülmény, pl jövedelem, azonos)
jan. 16. 09:05
 3/11 anonim ***** válasza:
61%
Javul, törlessz csak elő
jan. 16. 10:39
 4/11 anonim ***** válasza:
18%
Vannak bankok akik besértődnek és nem adnak utána hitelt. A jó adós az aki nem törleszt elő és minél több pénzt lefejhetnek róla a bankok.
jan. 16. 11:28
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
11.28, ez "városi legenda", ilyen nincs, semmilyen hátránnyal nem jár, ha valaki idő előtt végtörleszt egy hitelt és utána újra igényel. Sokan pont azért teszik ezt, mert kedvezőbb lehetőséget találnak valamelyik banknál, mint a korábbi hitelük.
jan. 16. 12:26
 6/11 anonim ***** válasza:
70%
De jár mivel tegnap jártam úgy, hogy végtörlesztettem a személyi kölcsönöm és a bank közölte többet nem vehetek fel tőlük személyi kölcsönt. Pedig időben fizettem mindig és a fizetésem sem változott.
jan. 16. 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
12.45 gondolom ez az OTP volt, ott valóban van egy időkorlát, ha újra személyi kölcsönt akarsz felvenni. Ezzel akarják kizárni azokat, akik adósság spirálba keveredhetnek, de az nem igaz, hogy soha többet nem kapsz ott személyi kölcsönt, max várnod kell 1-2 hónapot.
jan. 16. 13:10
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem rontja a hitelképességed. De nem is javul tőle, mint azt sokan írták.
jan. 16. 14:47
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem az OTP volt, hanem a Trive Bank.
jan. 16. 15:08
 10/11 anonim ***** válasza:
82%
Trive bank??? :) Atyagatya, ugye Te se gondolod komolyan, hogy ilyen himihumi bank a 26%-os max 450E Ft-os személyi kölcsönével mérvadó? Én a normális bankok gyakorlatára írtam, hogy nem számít, ha idő előtt végtörlesztesz, ott inkább előny.
jan. 16. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!