Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Járhat negatív hatással...

Járhat negatív hatással jövőbeni hitelképességre, ha a jelenlegi hitelemet előbb visszafizetném?

Figyelt kérdés

2 hónapja vettem fel 48 hónap futamidőre 3 millió Ft személyi kölcsönt, viszont még nyárig előtörlesztenék 1 milliót (a törlesztőrészlet csökkentésével) majd 2026 elején végtörleszteném a fennmaradó részt.

Ilyen esetben, hogy nem lesz annyi kamattal visszafizetve mintha 48 hónap lenne, járhat hátránnyal a jövőbeni hitelbírálatoknál?

ma 08:27
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Nekem több ilyen hitelem is volt, jellemzően váltogattam ide-oda, attól függően hogy járok jobban.

Eddig semmi hátrányom nem volt belőle, pedig pár személyi kölcsön, áruhitel meg 2 jelzálog is megfordult alattam.

ma 08:40
 2/4 anonim ***** válasza:
86%
Javul a hitelképességed. Akinek nincsenek adósságai az hitelképesebb annál, akinek vannak. (Ha minden más körülmény, pl jövedelem, azonos)
ma 09:05
 3/4 anonim ***** válasza:
62%
Javul, törlessz csak elő
ma 10:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Vannak bankok akik besértődnek és nem adnak utána hitelt. A jó adós az aki nem törleszt elő és minél több pénzt lefejhetnek róla a bankok.
ma 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!