Mennyi szokott lenni az elotorlesztesi dij?
Tudom,nehéz így megmondani, csak kb mégis mire lehet számítani.
16.5 millió ingatlan kölcsön. Tavaly vettem fel,minden évben tervezek egy milliót előtörleszteni. Most lesz az első ugye. Futamidő 20 év. Készpénzben akarok elotorleszteni (úgy olvastam ez is szamit). CIB bank a jótét lélek.
13
Amelyikkel több hasznot hajtok, mint a kamata (munkámhoz szükséges eszköz, berendezés, bérleti díj fedezete stb.). Amelyikkel otthont tudok teremteni most hosszú kamatciklussal és nem nyugdíjas koromra, amikor már nem vállalnék gyermeket. Amelyikkel a hirtelen felmerülő kiadásaimat (tönkremegy a bojler, hűtő stb.) fedezni tudom. A legtöbb hitel ezekbe a kategóriákba tartozik.
A bank közvetíti a betéteket a hitelre szorulók felé. Szerinted mindenki idiota, aki kölcsönt vesz fel?!
#14 Szerinte igen. Ma Magyarországon döntően kétféle ember van: az egyik, aki szerint a hitel az ördögtől való és soha senkinek semmilyen hitelt nem szabad felvenni, meg a bankok mind gonoszak (ők azok, akik általában készpénzt használnak mindenhol és bankszámlájuk sincs), a másik, aki ész nélkül vesz fel hitelt mindenre: laptop, telefon, nyaralás, aztán jön az adósságspirál, a provident és a végrehajtó.
Köztes réteg, aki érti és ésszel veszi fel a hiteleket, alig van.
15
Attól, hogy alig van, még erre találták ki.
Egyetértek, bár remélem, hogy a többség azért inkább ez.
"Amelyikkel több hasznot hajtok, mint a kamata"
Kösz, de azthittem egyértelmű, hogy a kérdésem anyagiak tekintetében értődött. Anyagilag egy hitel sem éri meg annak aki felveszi, a bank jár jól. Az már nem biztos, hogy aki azt a hitelt felveszi saját hasznára is tudja fordítani.
17 Igazad van, a haszon nem csak anyagi lehet.
(Most azt akarod mondani, hogy csúnya bankok, de rossz nélkülük? Vagy mi?)
Azt hiszem az Annie Hall-ban volt:
- Észre vetted már, hogy milyen rossz itt az étel?
- Igen. És milyen kicsi adagokat adnak!
Más:
- Te is utálod a Bélát?
- Persze.
- És te mennyivel tartozol neki?
"Anyagilag egy hitel sem éri meg annak aki felveszi, a bank jár jól"
Ez butaság! 5 éve vettem lakást hitelre, a banknak 5 év alatt kifizettem kb. 3 millió kamatot, a lakás értéke viszont növekedett 20 millióval? Akkor ki is járt jobban anyagilag?
17
Értelek, csak hát ez olyan, mintha direkt keresnéd, hogy miért félig üres a pohár az ügyfélnek.
És akkor most, ha már így lecsökkentjük a tényezőket, amiket figyelembe veszünk (te csupán a kamatra és egyéb díjakra), csökkentsük le most azokra, akik nem tudják visszafizetni és semmi nincsen a nevükön - akkor a bank járt rosszul és az ügyfél jól, nem?
Vagy teszem azt a bank 10 %-ra ad kölcsönt és én ebből 50% hasznot csinálok, akkor ki járt jól? Mert részesedést nem kap belőle!
De ezt így nem lehet nézni! Az élet többtényezős.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!