A nagyot csökkenő állampapír kamatok helyett milyen más befektetéseket ajánlotok?
Figyelt kérdés
Befektetési alapok, kötvények stb. érdekel, banki termékek, fontos a minél magasabb hozam és az időtartam, most 1-1,5 évre tudok tervezni, így eddig szeretném lekötni maximum.ma 20:50
1/9 anonim válasza:
Magas hozam = magas kockázat.
Alacsony hozam = alacsony kockázat.
2/9 A kérdező kommentje:
Magas hozam = magas kockázat.
Alacsony hozam = alacsony kockázat.
Köszönöm az infot. Esetleg valami konkrét tipp, banki termék?
ma 21:09
3/9 anonim válasza:
Ha tényleg csak 1-1,5 évre kell, akkor én maradnék az állampapírnál. Annyi, hogy a PMÁP-ból át lehet menni MÁP+-ba, FIXMÁP-ba, vagy kivárni, elképzelhető, hogy előállnak valami jobbal, hogy ne vigye el mindenki a pénzét.
4/9 anonim válasza:
Ha 1-1.5 év akkor csak állampapír (ha forintba költenéd majd el), én a fixmáp-ot javasolnám: pontosan tudod hogy mennyi pénzed lesz majd.
5/9 A kérdező kommentje:
"előállnak valami jobbal, hogy ne vigye el mindenki a pénzét." Nem szeretnék lenni én az a béna vesztes, aki náluk tartja a pénzét, mert nem talál jobbat, miközben szinte mindenki elviszi Ezt jól látod, ebben igazad van. Ezért tettem fel a kérdést.
ma 21:21
6/9 nb2019 válasza:
Nem hiszem hogy aggódni kellene amiatt, hogy mindenki elviszi. Amíg nincs érdemben alternatívája (hasonló kockázat és költésgszint mellett hasonló hozam) addig fognak maradni pénzek, maximum PMÁP-ból átsúlyozódik más papírba.
7/9 anonim válasza:
"Nem szeretnék lenni én az a béna vesztes, aki náluk tartja a pénzét, mert nem talál jobbat, miközben szinte mindenki elviszi Ezt jól látod, ebben igazad van. Ezért tettem fel a kérdést."
1-1,5 éves tàvban tökéletesen jó lesz neked az àllampapír.
8/9 anonim válasza:
Amúgy adómentesség végett TBSZ ben minimum 5 évben gondolkodunk, piaci volatilitàs kockàzatànak csökkentése érdekében meg 10-15-ben.
Ha te most elkezdesz ugràndozni, mert mindenhol fujjoljàk az àllampapírt, nagyon könnyen hozhatsz egy sokkal rosszabb befektetési döntést, mintha ott hagytad volna.
9/9 anonim válasza:
Így hogy azt se tudod mit csinálsz, merre vagy arccal előre, hogy az állampapírt miért vetted anno és ahhoz képest mi változott most ami miatt már el akarod adni… hogy nincsen benned igény arra, hogy megértsd hogyan és milyen portfoliot és miért és kinek érdemes kialakítania.. neked csak mondja meg egy random senki az interneten hogy mibe fektess pénzt… 😫úgyhogy ajánlom a bankbetétet, készpénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!