Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A nagyot csökkenő állampapír...

A nagyot csökkenő állampapír kamatok helyett milyen más befektetéseket ajánlotok?

Figyelt kérdés
Befektetési alapok, kötvények stb. érdekel, banki termékek, fontos a minél magasabb hozam és az időtartam, most 1-1,5 évre tudok tervezni, így eddig szeretném lekötni maximum.

jan. 15. 20:50
1 2 3 4 5
 41/46 nb2019 ***** válasza:
0%

Természetesen, lehet hogy a jövő héten, vagy a jövő hónapban ismét 420 lesz. Csak arra akartam rámutatni, hogy míg a 37-es hozzászólás hozott egy olyan 1 éves időtávot, amin megmutatta, hogy a 6,5-es FIXMÁP-ot (ami egyébként már önmagában csúsztatás, mert tavaly év elején még 7-es volt vehető, de ezt most hanyagoljuk el) hogyan verte 1 év alatt az árfolyam-változás, akkor én is tudok hozni egy olyan (ráadásul hosszabb, több mint 2 éves) időtávot, ahol ez nem így van, és ha akkor váltottam volna devizára a forintomat akkor épp a pénzemnél lennék, miközben ezidő alatt a PMÁP hozott 30%-ot. (Persze ha nem állunk meg a KP-nál, hanem ahogy a 37-es írta veszek belőle SP500-at, egész más a leányzó fekvése.)

És mielőtt megkapnám valakitől, nem, még véletlenül sem a PMÁP meg a forint mellett akarok kardoskodni az euróval szemben, csak fontosnak tartom, hogy a nagy világmegváltó kinyilatkoztatások mellett a másik oldal is látszon. Én már csak ilyen "hülye" vagyok, de így legalább a tükörbe tudok nézni ha valaki az itteni hozzászólások alapján akarna pénzügyi döntést hozni. A befektetések világa bizony ilyen, számolni kell, és tisztában kell lenni a kockázatokkal. Utána már egyéni mérlegelés és döntés kérdése, hogy 1-1 befektetési esetben mit hogy értékelünk.

jan. 20. 19:36
 42/46 anonim ***** válasza:
0%
Jogos. Egyiknek sincs értelme, mint érv.
jan. 20. 20:19
 43/46 A kérdező kommentje:

"ingatlanalap: nekem régebben volt ingatlanalapom, itt arra vigyázz, hogy korábban csináltak valami olyan szabályozást, hogy a pénzt kivenni csak valami 90 napos átfutással lehet - nem tudom, hogy ez még érvényben van-e?"

Ez elég durva! 3 hónap! Ennyit kell várni, hogy ingatlanalapnál a pénzhez jusson az ember?

3,9ről átteszem 6,5 fixre, állampapir csere, ennél jobb banki terméket nem látok. Eleve sok banki termékbe sok az állampapir, ami banki termék eddig 7-10%ot hoztott, minuszba is mehet.

jan. 21. 19:31
 44/46 anonim ***** válasza:
0%

szerintem jól döntöttél, ha csak 1-1,5 évre akarsz befeketni. A banki termékeknél mindenképpen előnyösebb. Nem tudom, mekkora összegű megtakarításod van, de a kormány azt is elintézte, hogy devizát váltani a 0,9%-os tranzakciós adó miatt is csak magasabb összegek szintjén éri meg.

jan. 24. 12:52
 45/46 A kérdező kommentje:

"de a kormány azt is elintézte, hogy devizát váltani a 0,9%-os tranzakciós adó miatt is csak magasabb összegek szintjén éri meg."

Ha a Revolut, Wise stb. váltasz forintot devizára akkor is van a 0,9%?

jan. 25. 08:07
 46/46 anonim ***** válasza:
62%

A törvény szerint nekik is kell(ene?) fizetni váltási illetéket, de elvben/egyelőre (még?) nem hárítják át az ügyfelekre - viszont ők is egyre rosszabb árfolyamon és feltételekkel váltanak devizát. Kellően nagy összegnél a bankodtól is lehet kedvezményes árfolyamot kérni, ami még az illetékkel is kijöhet jobbra, mint a Revolut/Wise árfolyama.

Többek közt erről is, meg a banki termékek többé-kevésbé bújtatott költségeiről és a PMÁP váltás miatt most reklámozott akciós kamatokról is találsz több cikkeket a kiszámolón, hogy mikre érdemes nagyon figyelni, mert könnyű csapdákba futni vele.

jan. 29. 14:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!