Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A nagyot csökkenő állampapír...

A nagyot csökkenő állampapír kamatok helyett milyen más befektetéseket ajánlotok?

Figyelt kérdés
Befektetési alapok, kötvények stb. érdekel, banki termékek, fontos a minél magasabb hozam és az időtartam, most 1-1,5 évre tudok tervezni, így eddig szeretném lekötni maximum.

jan. 15. 20:50
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
48%
Igen, arra gondoltam, hogy akár át is ugorhatja.:) Választás éve -> pénzszórás -> infláció. Forintgyengülés -> infláció. Minden az infláció erősödésének irányába mutat. Ha 2025-ben megint elszabadul az infláció, nem fogsz tudni venni olyan PMÁPot aminek a kamatába az beépül. A kormány örülhet majd hogy eladtad a potenciálisan 20%+ot fizető papírodat, hogy lecseréld a potom 6,5%-ra.
jan. 19. 11:49
 32/46 A kérdező kommentje:

"A kormány örülhet majd hogy eladtad a potenciálisan 20%+ot fizető papírodat, hogy lecseréld a potom 6,5%-ra"

1, most csak 3,9 amit fizet, ez a biztos 2, nem hiszem, hogy itt annyit inflációt vallanának be, hogy az eladott 3,9-et érdemes lenne visszaváltani, később a 3,9-re, mert megugrik annyit az infláció. 3, ha csoda lenne, akkor a 6,5öt hozót még mindig eladhatom.

jan. 19. 12:33
 33/46 anonim ***** válasza:
31%

A 2-es pontodat nem értem, a 3-ast értem, de akkor már késő mert helyette csak olyan papírokat vehetsz majd, amik akkor elérhetőek lesznek. Ha most eladod pl a 2028/I-t később már nem tudod ismét megvenni.

De természetesen neked kell tudni, a saját várakozásaid szerint adj vagy végy pénzügyi eszközöket.

jan. 19. 12:57
 34/46 A kérdező kommentje:
Szerintem 2033I vagy J-m van.
jan. 19. 15:54
 35/46 anonim ***** válasza:
23%

Sztem érdemes várni.

Biztos, hogy lesz valami jó ajánlat, ami ott akarja tartani majd a pénzt.

Ha minden kisbefekteto visszavaltaná Q1-ben az allampapirjat, az valószínű technikai államcsőd közeli helyzetet teremtene.

jan. 19. 16:28
 36/46 A kérdező kommentje:

"Sztem érdemes várni.

Biztos, hogy lesz valami jó ajánlat, ami ott akarja tartani majd a pénzt."

Még ott fogom tartani, a 6,5 nem jó, de elfogadható. Csak kockázatosabbra tudnám átteni, ami hosszú távon lehet jó. A rövidebb távú biztonságosabbaknak, kötvény, ingatlanalap stb. kb. ugyanennyi lehet a kamat, vagy akár még rosszabb.

jan. 19. 18:53
 37/46 anonim ***** válasza:
29%

Leírom, hogy én mit csnáltam, miután azt láttam , hogyha csak simán EURÓ készpénzt vásároltam volna, akkor 10%, ha USD-t, akkor 15% hozamot érek el forintban 2024 során, amíg a jelenlegi FIXMÁP kamat 6,5%.

Nyitottam tavaj októberben egy TBSZ számlát a Lightyear-nál (kb. 5 percbe telt az app letöltésével együtt), és S&P500 ETF-et, azonkívül amerikai állampapír ETF-et és all-world ETF-et vásároltam.

Így a pénzem, ami lejárt tavaly állampapírban, most már euróban és dollárban van.

Most hétfőn fog lejárni a 2033/I állampapíromból 1,8 millió Ft, a korábbi kamat 17,95% volt, az új kamat 2025-ben pedig 3,5% forintban.

Jelenleg az USA állampapír kamata dollárban átlagosan 4,5%. Szerinted melyiket érdemes választani?

Javasolom, hogy te is ezt csináld. 2025-ben Orbánék elkezdenek majd osztogatni a választások előtt, mert csak így van esélyük nyerésre - most még kevésbé van miből, mint 2022-ben volt. Ennek az eredménye az lesz, hogy még jobban el fog szállni a forint, mint most. Én arra törekszem most, hogy csak minimális pénzem legyen forintban - mindenkinek azt javasolom. Hülye voltam, hogy nem csináltam ezt korábban.

jan. 19. 21:54
 38/46 anonim ***** válasza:
31%

RE: ingatlanalap: nekem régebben volt ingatlanalapom, itt arra vigyázz, hogy korábban csináltak valami olyan szabályozást, hogy a pénzt kivenni csak valami 90 napos átfutással lehet - nem tudom, hogy ez még érvényben van-e?

jan. 19. 21:57
 39/46 nb2019 ***** válasza:
46%

37-es: Azért én a nagy búslakodés közepette, hogy nem korábban kezdtem erősen örülnék is neki, hogy nem 2022 októberében kezdtem, mert az lett volna csak az igazi fejfogás, hogy a 422-es € árfolyam szépen beköszönt 370 alá (vagy pláne a 435-ös $ 330-ra) alig fél év alatt.

(És nem, ezzel nem azt mondom hogy megint ez lesz, csak azt szeretném jelezni, hogy semmit nem lehet biztosnak venni. A múlt hozamai nem nyújtanak garanciát a jövőre.)

jan. 19. 22:13
 40/46 anonim ***** válasza:
31%

39

Rövid távon nem is szabad ilyesmibe kezdeni..."Beköszönt 370 alá" - de nagyon rövid távon ismét 420.

jan. 20. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!