Milyen arányban és milyen eszközökben tartjátok a megtakarításaitokat, befektetéseiteket?
Én 50-25-25% arányban tartom állampapírban-részvényekben-cryptoban.
Tudom, ez nem az amit a nagy könyvben megírtak, de az én rizikó toleranciámnak megfelelő, az ördög úgyis a részletekben rejlik (eszközosztályon belül konkrétan miben, hol szálltam be, stb.)
Szeretnék majd idővel ingatlanba is fektetni, de ahhoz még kicsi a tőkém, hogy ne "all in" ingatlanban legyek.
3
Lol azt sem tudod hogy mit beszélsz. Na sebaj nézd csak az M1-et tovább.
Tényleg veszélyes terep a crypto, főleg ha low cap altokban tartja az ember a portfóliója nagyobb részét. Nyilván itt is, mint mindenhol a "risk:reward" arány ami meghatározó. Be lehet tolni egy számra mindent a rulettasztalnál és irtózatosan nagyot lehet kaszálni, de vihet is a ház mindent.
Vannak azért elég stabil fundamentumokkal rendelkező crypto projektek, de tény, hogyha jön egy dot-com buborékhoz hasonló esemény, akkor ugyanolyan tisztítótűz fog végigsöpörni a crypto piacon, mint anno a részvénypiacon. Aki akkor még nem élt, annak javaslom, hogy nézzen utána, hogy pontosan miről is volt szó. :) Az óriások túlélték a dot-com lufi kidurranását (amazon, ebay, microsoft), de ezt akkor, a lufiban élve még csak sejteni lehetett, hogy mik lesznek hosszútávon a befutók. Hasonlós stádiumban vannak most a crypto-k.
Azért az az éves 100% nem mindig annyi...minden 4. évben mínuszos a mérleg, utána meg van, hogy jóval több, mint 100%.
Mint mondtam, minden a risk:reward aránytól függ. Ha valaki kockázatkerülő, de a blue chip részvényeknél több izgalomra és potenciális hozamra vágyik, akkor ott a BTC. Relatíve kicsi hozam - crypto viszonylatban -, de a legmegbízhatóbb befektetés ebben az eszközosztályban. Ismerek sok olyan befektetőt, aki szintén csak BTC-t tart, de olyat is, aki low cap altokat, semmi mást.
Én valahol a kettő között látom a megfejtést saját magam kockázattűrő képességét figyelembevéve, tehát ez sem a tuti recept, olyan nincs. Nekem a crypto portfólióm 40%-a van BTC-ben, 40% ETH-ben és a maradék 20% széttdobálva 5-5-5-5%-ban DOT, SOL, AVAX, LINK coinokban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!