Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Adhat a bank kártérítést...

Adhat a bank kártérítést bankkártya csalás miatt?

Figyelt kérdés
Sajnos én voltam a hülye mert hamis linken keresztül banki adataim rögzítettem egy utaláshoz, erre pár perc mülva pörgött le a pénzem, egyből telefonon kértem a kártyám letiltását, nem tudta megcsinálni, majd rohanok a bankba, ott az ügyintéző tiltaná a netbankom de nem halad, közben megint telefonon próbálom a kártyám tiltatni, majd a 3. telefonos hívásomra tudtak tiltani, de ez már késő, szemem előtt lopták le a pénzem a számlámról, ott ültem a bankba és nem tudtak segíteni, jár ezért vmi kártérítés?

aug. 3. 23:31
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
35%
Nem ad kártérítést a bank mert nem ő okozta a kárt. Semmi köze hozzá.
aug. 4. 07:27
 12/32 Koplárovics Béci ***** válasza:
38%
Elég gagyi bankod lehet neked. Nekem 1 gombnyomás a telefonon, és a kártya "tiltott" állapotba kerül, tehát az égvilágon semmit nem tudnak a lopott adatokkal csinálni. Internet kapőcsolat kell hozzá, ez tény. Se telefonálni nem kell, se bankfiókba menni (ami szinte nincs is).
aug. 4. 07:52
 13/32 anonim ***** válasza:
41%

Bejelentésed utáni kárt már a banknak kell állnia a psd törvény alapján

Nyilván megvan, mikor próbáltad tiltani a kártyát, az ügyfélszolgálatos beszélgetéseket rögzítik, az utána bekövetkezett tranzakciókért már a bank felelős, függetlenül attól, hogy Te voltál súlyosan gondatlan

Szóval azokat már jogosan kérheted vissza a banktól

aug. 4. 10:58
 14/32 anonim ***** válasza:
74%
Nem nincs ilyen. Ha megfelelő telefonszámot hívsz nincs olyan, hogy nem tudják tiltani.
aug. 4. 11:07
 15/32 A kérdező kommentje:
Sajnos van
aug. 4. 11:13
 16/32 anonim ***** válasza:
85%
Ilyenkor netbankból vagy applikációban azonnal le kell vinni nullára a vásárlási limiteket. Legtöbb banknál tiltani vagy ideiglenesen blokkolni is lehet a kártyát applikációban.
aug. 4. 12:55
 17/32 anonim ***** válasza:
21%
Nem nincs ilyen.
aug. 4. 18:37
 18/32 anonim ***** válasza:
49%

Elolvastam a kérdést és a válaszokat is, én azt nem értem, hogy miképpen tudtak többször is pénzt levenni a csalók. Mindenegyes tranzakció elvégzéséhez ma már megerősítő kód megadása szükséges (SMS-ben érkezik vagy a mobilbankos applikáción keresztül). Feltételezem: ez minden bank esetén így van.

Egyébként minden kártyánál érdemes viszonylag kis limitet beállítani.

aug. 6. 08:54
 19/32 anonim ***** válasza:
55%
18, Csak EU-n belül van így.
aug. 6. 14:17
 20/32 anonim ***** válasza:
55%
Nem írta az illető hogy más kontinensen élne, illetve ha más kontinensről próbálkoznak a kártyája adataival, akkor is kellene hogy kódot kérjen.
aug. 6. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!