Baleset esetén több biztosítóhoz is be lehet nyújtani a kártérítési igényt? Volt külön utasbiztosításom és több bankkártyámhoz is van utasbiztosítás.
Figyelt kérdés
Van névre szóló számlám a kórházi kezelésről. De nem tudom, hogy jogilag benyújtható e több biztosítóhoz ugyanaz a számla. (Nem kell eredetiben beadni)2019. dec. 26. 18:56
1/5 anonim válasza:
Nem, egy káresetet egy biztosítóval tudsz fizettetni. Ez alól az életbiztosítás a kivétel.
2/5 grafno válasza:
Ahol van érvényes szerződés az mind fog fizetni pl baleset esetén.
3/5 anonim válasza:
2-es, a legtöbb biztosítás kizárja a kettős kockázatviselést, azaz nem lehet egy baleset egy költségtételét több biztosítóval kifizettetni, minimális számú kivételtől eltekintve.
4/5 anonim válasza:
Nem, ez biztosítási csalásnak számít.
5/5 A kérdező kommentje:
Rákérdeztem a biztosítónál és azt mondták, hogy nyújtsam be náluk is és majd elbírálják.
Egyébként a kártérítés igénylő lapon van egy olyan sor, hogy benyújtottam e más biztosítóhoz is az igényemet?
Számomra nem igazán világos (józan paraszt ésszel), hogyha duplán fizetek egy szolgáltatásért, akkor miért nem vehetem igénybe duplán.
Nem elég, hogy a biztosítási díjak és valószínűségek úgy vannak kiszámítva, hogy a biztosított túlfizeti az esemény valószínűségéhez képest.
Pláne, hogyha még igénybe sem veheti a kifizetett szolgáltatást.
2020. jan. 12. 16:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!