Attól függ. Ha bejelentettek a lopást es letiltottad a kártyád, akkor a bejelentést követő perctől mar a bank felelőssége, ha arról megis engedett tranzakciót. Ha ezt elmulasztottad, vagy csak a pénz felvétel után tiltottak le a kártyád, akkor a banknak nincs semmilyen felelőssége.
2012. nov. 16. 10:51
3/7 anonim válasza:
Nekünk már éltek vissza kártyával, akkor rákérdeztünk, a bejelentés előtt is csak 60ezer forintig állja az ügyfél a veszteséget, azon felül a bank. Azt nem tudom, hogy elvesztés esetén ez hogy alakul (ilyenkor már felmerülhet a kártyabirtokos hanyagsága, felelőssége), nekem itt volt a táskámban a kártya, és úgy fizettek vele egy távoli országban egy webáruházban. Szerencsére felvettem a webáruházzal a kapcsolatot, és így sikerült teljes egészében visszaszerezni a pénzt.
2012. nov. 16. 11:28
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2012. nov. 16. 11:51
5/7 anonim válasza:
3.!
a 60Eft biztos?
2012. nov. 18. 18:46
6/7 anonim válasza:
A harmas valaszolo valoszinuleg a napi kartyalimitre gondol, ami esetukben 60e lehetett. Ha valakinek ez 20e, akkor annyi, ha 250e akkor annyi. A kartyalimit ugyanis azt jelentene, hogy a bank nem enged azon felul penzt felvenni/vasarolni, ha megis megtortenik, az a bank hibaja, igy kartalanitania kell az ugyfelet.
2012. nov. 18. 19:11
7/7 anonim válasza:
"Hatályba lép az a kormányrendelet, amelynek értelmében a bankkártya-visszaélésekből eredő károk nagyobb részéért a kibocsátó pénzintézetek felelnek. A jegybank adatai szerint elenyésző a bankkártya-visszaélések száma és összegszerűsége, legalábbis a bankok anyagi helyzetéhez képest. A jogszabály értelmében decembertől a bankkártya letiltását megelőző időszakban is a kártyát kibocsátó hitelintézet viseli a károkat, kivéve, ha a panaszos ügyfél súlyos gondatlansága is hozzájárult a káresemény bekövetkeztéhez. Ha az ügyfél "tiszta", akkor a jogszabály szerint maximum 45 ezer forintig viselheti a visszaélés következményeit."
Ez 2002 óta van így, akkor volt ez a 45ezer forintos összeghatár, 3 éve, amikor ez velünk történt, már 60ezerig kellett az ügyfélnek állni. Nem tudom, most pontosan mennyi, de korlátozott összeg, az biztos. Bár mint írtam, az elvesztésre ez nem biztos, hogy érvényes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!