Nettó 400 ezer forintos havi jövedelem mellett esélytelen a lakásvásárlás?
Önerő csak kb. 10M Ft lenne jelenleg (egy kis szülői segítségggel), ami nem túl sok, de huszonévesen ennyit sikerült összekuporgatni.
Mivel Budapest jöhet szóba munka, közlekedés meg egyéb okok miatt, így itt nyilván az árak is magasabbak, illetve úgy vagyok vele, hogy ez nem olyan, mint bérelni, hogy legfeljebb otthagyom egy év után, így nekem is fontos, hogy jó környéken legyen, jó közlekedéssel, jó állapotban.
Ahogy nézegettem, egy 30-40nm-es normális lakás simán benne lenne 50-60 millióba, ha nem többe. Úgy tudom hogy max. 200 lehet a törlesztő ilyen fizunál, illetve az önerő is minimum 20 %.
Ezek alapján én túl sok esélyt nem látok, hogy hozzámvágjanak 40M hitelt. Szerintetek?
@21
A jobbakat én sorra megveszem, úgyhogy esélyed sincs.
21: Békés megye, Tolna megye, Zala megye, Vas megye...
Valaki írta, hogy a hirdetési ár 40%-áért kelt el valami végül...
Szóval így kell nézni a hirdetési árakat.
Nem is mind kerül a netre, informális úton megveszik.
Én 3-7 szobás családi házakat nézegetek Pest megyében és a közvetlen közelében, 20 M körül-alatt (HIRDETÉSI ÁR!!) nagy kínálat van.
21: Ha megmutatod, mi a találati linked, akkor megmondom, mit állítottál be rosszul, hogy neked nem jönnek ki.
De ha jól emlékszem, azt írta, SZINTE kastély, én elsőre ezt a házat látom, amire értheti ezt a kategóriát:
8,9 M irányár.
22: 5,8 M-s irányár?.. Hm? Nem szimpi?
Ebben már az ingatlanos jutalék is benne van és alkuképes is.:)
Azért erős, hogy lepukkant világvégi kádárkockákat hoztok példaként a "kastély"-ra. De nyilván ilyenben is lehet élni. Kétlem, hogy a kérdező erre vágyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!