Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitel végtörlesztésekor a...

Hitel végtörlesztésekor a bank miért számítja fel a teljes, moratórium során felhalmozódott kamatot is? Mennyire jogos ez?

Figyelt kérdés
A végtörlesztéskor a fennálló tőketartozást kell kirendezni szerződés szerint. Erre rárakta a bank a moratórium során felgyűlt kamatok összegét, mikor azzal kapcs arról nyilatkozott, hogy egyenlő részletekben kell megfizetni a futamidő végéig. Mennyire jogos ez? Természetesen reklamációt már elküldtem, de kíváncsi vagyok más járt-e így és mi lett a vége. Véleményt nem kérek, csak konkrét tapasztalatokat. Köszönöm.
2023. ápr. 27. 03:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
100%

“olvass a sorok között”

Ott olvastad a szerződésben is, hogy felmentést kapsz a kamatfizetés alól? 🤣

2023. ápr. 29. 17:04
 62/82 A kérdező kommentje:
61 - Te mennyi, moratóriumos hitelt fizettél ki eddig végtörlesztéssel?
2023. ápr. 29. 17:09
 63/82 anonim ***** válasza:
87%
Nem, neked nem sikerül megérteni, hogy egy teljesen irreálus elképzelésed van a hitelezésről.
 64/82 anonim ***** válasza:
84%
Kerdező, te meg a hitel es kamat fohalmát vagy képtelen megérteni. És nem is fogod soha. Semmi gond, olyen a mai tarsadalmunk. S nem is fogunk előrébb jutni soha.
 65/82 xswerdy ***** válasza:
93%

Itt eddig mindenki leírta, hogy még nem látott olyan szerződést, amiben az szerepelne, hogy végtörlesztéskor a kamatot nem kell kifizetni (és nehezen hisszük, hogy a tiédben ilyen lenne, erős a gyanúnk, hogy csak félreértesz valamit). Esetleg ha pontoan bemásolnád azt a mondatot, az segítene.

Szóval mivel rajtad kívül senkinek nincs ilyen szerződése, senki nem próbált a tiédhez hasonló esetben végtörleszteni, így senki sem tudja megmondani, hogy sikerült-e, és hogy a végén ki kellett-e fizetni a kamatot, és hogy utána sikerült-e azt visszaperelni.

2023. máj. 2. 17:04
 66/82 A kérdező kommentje:

65 - Nem gondolnám, hogy én lennék az egyedüli ember, aki anno élt a moratóriummal, azóta pedig végtörlesztett. Max. ezek az emberek nem járnak fel gyakorira. :) Ezt inkább el tudom képzelni.

Ha lement a teljes folyamat, mindenképpen írni fogok, hogy mi történt. Egy fél évre saccolom a folyamatot kb.

2023. máj. 2. 23:28
 67/82 anonim ***** válasza:
87%
Mint írtam, nem te vagy az egyetlen. De a többi ember tudomásul veszi, hogy a tartozását ki kell fizetni.
2023. máj. 3. 01:21
 68/82 xswerdy ***** válasza:
100%
na de nem azt mondtad, hogy alapvetően ne kellene végtörlesztéskor kifizetni a moratórium alatt felgyűlt kamatot (ami bizonyára tényleg sok embert érint), hanem hogy a Te szerződésed szerint neked elengedik végtörlesztéskor a kamatot (ilyen szerződést nem látott még egy kommentelő sem). A vita pedig csak azon van, hogy ebbe beleértendő-e a moratórium alatt felgyűlt kamat.
2023. máj. 3. 08:52
 69/82 A kérdező kommentje:
Állapot-frissítés: a bank válasza az volt a panaszra, hogy az általam követelt összeg 1/3-át elismerte és visszautalta. Most következik a további folyamat. Viszem tovább az ügyet, mert szerintem a többi is jár, majd meglátjuk. Szerintem ismét legalább 2 hónap, majd frissítek, hogy mi lett a végeredmény.
2023. júl. 25. 17:34
 70/82 anonim ***** válasza:
Hát persze. Mesélj még 🤣🤣🤣🤣
2023. júl. 25. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!