Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitel végtörlesztésekor a...

Hitel végtörlesztésekor a bank miért számítja fel a teljes, moratórium során felhalmozódott kamatot is? Mennyire jogos ez?

Figyelt kérdés
A végtörlesztéskor a fennálló tőketartozást kell kirendezni szerződés szerint. Erre rárakta a bank a moratórium során felgyűlt kamatok összegét, mikor azzal kapcs arról nyilatkozott, hogy egyenlő részletekben kell megfizetni a futamidő végéig. Mennyire jogos ez? Természetesen reklamációt már elküldtem, de kíváncsi vagyok más járt-e így és mi lett a vége. Véleményt nem kérek, csak konkrét tapasztalatokat. Köszönöm.
2023. ápr. 27. 03:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/82 anonim ***** válasza:
93%

#19: Késleltetett fizetést kértél a moratóriummal. Most az eddig be nem fizetett kamatot követelik rajtad.

Nem ertem mit gondoltál, jobban fogsz járni a moratóriummal?

2023. ápr. 27. 20:30
 22/82 anonim ***** válasza:
93%
Nem törzstőke, ganem meg nem fizetett kamatt, amit a törvény szerint ki kell fizetned.
2023. ápr. 27. 20:44
 23/82 anonim ***** válasza:
87%
Végtörlesztéskor a tőkét + felhalmozott kamatot kell megfizetni (ez áll a szerződésben), amely utóbbiba beletartozik a moratórium alatt felhalmozott kamat.
2023. ápr. 27. 20:58
 24/82 anonim ***** válasza:
87%
Te azt a kamatot felhalmoztad, ki kell fizetned. Nincs ingyenebéd.
2023. ápr. 27. 21:22
 25/82 A kérdező kommentje:

21 - Nem gondoltam, hogy jobban járok. Viszont azt sem, hogy havi 30 ezres törlesztőrészlet meg nem fizetése esetén 1.5 évig, majd rávernek plusz 4.5 év futamidőt, azaz ki lehet számolni,hogy mennyi kamatot..mindezt úgy, hogy a másfél év alatt 13x kérdeztem rá, hogy mennyi lesz, de nem tudtak válaszolni.

22,22,24 - Olyan jó, hogy egyesek már azt is tudják itt, hogy mi áll a szerződésemben. :) Ez az ország tele van okos emberekkel,csak akkor nem értem miért tart itt az ország, ha ennyi az okos :)

Megismétlem, amit eddig sokaknak nem sikerült megérteni, hátha talán most...nem véleményt várok olyanoktól, akiknek nem volt ilyen ügye, hanem TAPASZTALATOKAT olyanoktól, akiknek VOLT ILYEN ÜGYE. Azaz igénybe vette a moratóriumot és utána végtörlesztett. Köszönöm.

2023. ápr. 27. 22:26
 26/82 anonim ***** válasza:
85%

#25: nem tudom van-e még olyan barom, akinek van pénze végtörleszteni, de belépett a moratóriumba.

Szerintem ők mind kifizették a tartozásukat, másképp nem tudtak végtörleszteni.

2023. ápr. 27. 22:34
 27/82 anonim ***** válasza:
93%
A hátralévő kamat, az a jövőben esedékes kamat. A moratorium alatt felhalmozódott kamat az a múltban felhalmozódott kamat, nem a hátralévő kamat. Kérdező, minden újsagcikk, minden mnb-s figyelmeztetésarról szól, hogy aki brlép a móratoriumba annak a hitelének a futamideje jelentősen megnő. Erről még én is értesültem, miközben hitelem sincs. Csak olvastam híreket...
2023. ápr. 27. 23:35
 28/82 A kérdező kommentje:
27 - Ez mind nagyon hasznos információ, de nem ez volt a kérdés.
2023. ápr. 27. 23:51
 29/82 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon sok ilyen ember van. Mindenkinek ki kellett fizetni. Az emberek általában tudják, hogy a tartozásaikat ki kell fizetniük.
2023. ápr. 28. 01:06
 30/82 anonim ***** válasza:
87%

25: rajtad kívul mindenki tudja, mik voltak a moratórium feltételei.

Kb ugyanaz a helyzet moratóriummal, mint a diákhitelnél: amígy tanul az ember, nem kell fizetni, de kamatozik. Így történhetett meg, hogy 1,5Mt vettem fel, aztán mire elkezdtem törleszteni, már 2,5M lett belőle. Végtörlesztettem, nyilván az egészet ki kellett fizetni.

Mondjuk engem nem lepett meg, mert nem vagyok analfabéta.

2023. ápr. 28. 04:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!