Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hitel végtörlesztésekor a...

Hitel végtörlesztésekor a bank miért számítja fel a teljes, moratórium során felhalmozódott kamatot is? Mennyire jogos ez?

Figyelt kérdés
A végtörlesztéskor a fennálló tőketartozást kell kirendezni szerződés szerint. Erre rárakta a bank a moratórium során felgyűlt kamatok összegét, mikor azzal kapcs arról nyilatkozott, hogy egyenlő részletekben kell megfizetni a futamidő végéig. Mennyire jogos ez? Természetesen reklamációt már elküldtem, de kíváncsi vagyok más járt-e így és mi lett a vége. Véleményt nem kérek, csak konkrét tapasztalatokat. Köszönöm.
2023. ápr. 27. 03:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
84%

Nekem csak azért nincs ilyen tapasztalatom mert hülye lennék végtörleszteni. Végtörlesztéssel a tőkét és a felhalmozott kamatot ki kellene fizetni, meg elesnék egy alacsony kamatozású forrásomtól.

Egyébként kérdező kevered a kamat fizetésének és a keletkezésének idejét. A kamat folyamatosan keletkezik, halmozódik, mialatt tőketartozásod áll fenn. A megfizetése pedig utólag történik, rendszerint hó végén, de egyes speciális esetekben, mint a moratórium volt, jó nagy időeltolódással, részletekben a futamidő végén. Tehát ami keletkezik, mert tőkével tartozol, azt előbb-utóbb ki KELL fizetni - moratórium esetében utóbb, de KELL. Ezt kellene megérteni.

Ez azt jelenti, hogy a moratórium alatt a fennálló tőkédre folyamatosan keletkezett, napról napra a kamatfizetési kötelezettséged, amit az érdekedben hozott kormányrendelet lehetővé tett számodra, hogy az időben elnyújtva később törlessz le. Na most amikor a végtörlesztés mellett döntöttél igazából erről a halasztott fizetésről lemondtál.

Az is előnyös volt számodra hogy a felhalmozott kamathátralékod nem kamatozott tovább, tehát a kormányrendelet felmentett téged a kamatos kamat alól, a bankok brutál veszteségeket könyveltek el a te javadra.

Ennek ellenére mindenképp pereld be a bankot, mert ez egy remek tanulópénz lesz számodra, hogy kifizeted a tetemes perköltséget a bank ügyvédjének díjával együtt. Csak azok érdemlik meg hogy jól járjanak a moratóriummal akiknek van minimális pénzügyi műveltségük. Neked úgy tűnik ez hiányzik, jobb helyen lesz a nyereséged a jogászoknál.

2023. ápr. 29. 12:18
 52/82 A kérdező kommentje:
51 - Értelek, tehát végtörleszteni hülye lennél, de ahhoz nem vagy hülye, hogy elolvasd, tapasztalatokat várok, s nem pedig véleményt. Ha nincs tapasztalat, akkor véleményt sem kérek, neked meg ezt kellene megérteni, de úgy látom, hogy a minimális műveltségi szint másnál is hiányzik...
2023. ápr. 29. 12:33
 53/82 anonim ***** válasza:
84%
De akinek ilyen tapasztalata van az definíció szerint hülye - hülyék mondandójára vagy kizárólag kíváncsi? Rendben, nem sajnállak…:D
2023. ápr. 29. 12:51
 54/82 A kérdező kommentje:
Most meg lehülyezi azokat, akik a moratóriumot igénybe vették, majd végtörlesztésnek...Gratulálok. Ha már itt tartunk, akkor inkább az ilyen emberek véleményére vagyok kíváncsi, mint a te tapasztalatlan okoskodásodra...
2023. ápr. 29. 12:53
 55/82 A kérdező kommentje:
"végtörlesztenek"
2023. ápr. 29. 12:54
 56/82 anonim ***** válasza:
100%
Én nem véleményt kérek, hogy milyen ízű a tehéntrágya, hanem tapsztalatomat. Aki nem kóstolta még, az ne okoskodjon itt.
2023. ápr. 29. 14:31
 57/82 anonim ***** válasza:
100%
Mit szeretnél. Nálunk napi 150-200 végtörlestéses elszámolást adunk ki. Mindenkinek ki kell fizetni amivel tartozik, így a moratórium alatt felgyűlt kamatot is.
2023. ápr. 29. 14:48
 58/82 A kérdező kommentje:
57 - Leírtam mit szeretnék, olvass a sorok között. Ha nem megy, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni.
2023. ápr. 29. 16:31
 59/82 anonim ***** válasza:
100%
Leírtuk páran. Nem fogsz olyan embert találni akinek nem kell kifizetnie a tartozását.
2023. ápr. 29. 16:58
 60/82 A kérdező kommentje:
Látom még mindig van, akinek nem sikerült megértenie...semmi gond, ilyen a mai társadalmunk, ezért tartunk itt, ahol, S nem is fogunk előrébb jutni soha.
2023. ápr. 29. 17:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!