Bónusz Magyar Állampapírnak van valami buktatója?
Eddig betétben tartottam pár milliót, de ezen elgondolkodtam. Nem kell leszólni, nem értek a pénzügyekhez.
Jó döntés lenne? Évekig nem nyúlnék hozzá, 10 millió alatti összegről lenne szó.
"Én biztos nem választanám a PMÁP helyett."
Mitől jobb a PMÁP?
Érdekes hogy bárki az ismerőseim közül aki állampapírban tartja a pénzét mind csóró. 16%-os kamat az mi? Ha betolok 10 millió forintot akkor 1 havi fizetésemet sem termeli ki év végére. Vicc.
Én okosan csináltam, vásároltam 3 ingatlant életem során 2010-től kezdve és kiadtam őket albérletbe, így egyrészt be van fektetve a pénzem ugyanis az ingatlanok ára az utóbbi időben lineárisan emelkedett, másrészt folyamatosan jövedelmet generál az albérleti díjuk.
13
Az utóbbi időben igen - most meg majd szépen stagnál vagy csökken évekig. Tehát ez jelenleg nem opció.
#16 Zamárdiban vásároltam családi házat 2013-ban 14 millió forintért ezt átalakítottam nyaralónak, felújítottam és most a nyári szezonban termel több millió forintot (már most le van foglalva a Sound idejére) és azóta nyilván az értéke sem 14 millió hanem megsokszorozta. Még ősszel és télen is ki tudom adni hétvégékre céges rendezvényekre, szülinapokra esetleg esküvőkre.
A másik ingatlanom a 11. kerületben van, azt 9 millióért vettem 2011-ben, egyetemistáknak adtam ki, jelenleg 170 000 forintot termel havi szinten és természetesen az ára is a többszörösére nőtt azóta.
Rákerestem, jelenleg 61mFt és 480mFt-ért vannak ingatlanok Zamárdiban, így 10mFt-al esélytelen vagy!
Még a 61mFt-os lepukkant állapotú, penészes és beázós házat is minimum havi 61000000*0,16/12=813 333Ft-ért kéne kiadnod és így is a PMÁP alatt teljesítenél.
Ne értsél félre szívesen tartanám én is állampapírnál jobban hozó dologban a pénzem, de eddig még senki nem tudott ilyent mondani.
Sőt aki nem feltétlen a kamatra játszik pl. vehetett Zöld Magyar Államkötvény 2051/G-t is, az árfolyamában elég nagy váltózások voltak, de sajnos engem sikerült mindenkinek lebeszélnie róla, így csak 250eFt-ból vettem és nem 7mFt-ért. Még mindig mérges vagyok, persze nem rájuk, hanem magamra haragszom, 44,6%-os árfolyamon vettem 4-5 nappal később kilőtt 67,8%-ra!
Mit jelentett volna ez pl. 10mFt esetén???
10000000/44,6*67,8=15 201 795Ft, kevesebb mint 1 hét alatt 5mFt!
Persze utólag könnyű okosnak lenni, vannak is miatta álmatlan éjszakáim, mondhatni "elbuktam" több mint 1 évi fizetésemet, mert másokra hallgattam!
Másrészről itt jön képbe a kockázat és felmerül a kérdés az hogyan érezheti magát aki 100%-os névértéken vette meg, majd a pánikhelyzetben eladta pl. 40-50% körül...
Ecsèm itt pörög a magyar warrenbüfi, de szerencsètlen kèrdezőnek persze kèptelen válaszolni.
Kèrdező: a PMAP-ot azèrt tartják jobbnak, mert az èves inflációhoz kötött kamatszámìtás ès az èvenkènti átárazódás miatt kevèsbè gyorsan követi le a kamatkörnyezet csökkenèsèt mint a BMAK. Tovább tudod vele kihasználni a magas hozamot.
@19 Ha figyelmesen olvastál, már válaszolt.
Kérdező, parkoltasd csak nyugodtan az összes pénzed álompapírban, mi, többiek meg majd melózunk, hogy legyen miből viktornak kamatot fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!