Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Bónusz Magyar Állampapírnak...

Bónusz Magyar Állampapírnak van valami buktatója?

Figyelt kérdés

Eddig betétben tartottam pár milliót, de ezen elgondolkodtam. Nem kell leszólni, nem értek a pénzügyekhez.

Jó döntés lenne? Évekig nem nyúlnék hozzá, 10 millió alatti összegről lenne szó.

2023. ápr. 25. 17:56
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
73%
Hallod a matek nem barátod, ugye? Ha csak 10 millió tőkéd lenne és csak munkanapokon "dolgoznál" akkor 2 év alatt megelőzéd Csányi Sanyit. De te mégis itt írogatsz ahelyett, hogy kvak s3gglyukabol szivnad a kokaint egy karib szigetek yachton. Életszerű ugye? Szerintem sem...
2023. ápr. 25. 20:01
 12/58 A kérdező kommentje:

"Én biztos nem választanám a PMÁP helyett."

Mitől jobb a PMÁP?

2023. ápr. 25. 20:15
 13/58 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes hogy bárki az ismerőseim közül aki állampapírban tartja a pénzét mind csóró. 16%-os kamat az mi? Ha betolok 10 millió forintot akkor 1 havi fizetésemet sem termeli ki év végére. Vicc.

Én okosan csináltam, vásároltam 3 ingatlant életem során 2010-től kezdve és kiadtam őket albérletbe, így egyrészt be van fektetve a pénzem ugyanis az ingatlanok ára az utóbbi időben lineárisan emelkedett, másrészt folyamatosan jövedelmet generál az albérleti díjuk.

2023. ápr. 25. 20:36
 14/58 anonim ***** válasza:
19%

13

Az utóbbi időben igen - most meg majd szépen stagnál vagy csökken évekig. Tehát ez jelenleg nem opció.

2023. ápr. 25. 20:42
 15/58 anonim ***** válasza:
19%
Az lehet a buktatója, hogy lecsökken a hozama. A hozama viszonylag jól leköveti a jegybanki alapkamat alakulását, ha az MNB csökkenti az irányadó kamatot akkor előbb-utóbb ennek a kamata is csökkenni fog. Kérdés hogy mikor fog erre sor kerülni és mekkora lépésekben. Én inkább a PMÁP-ot választanám helyette.Az a következő két évben biztosan jól fog kamatozni.
2023. ápr. 25. 22:15
 16/58 anonim ***** válasza:
67%
#13 Mutass már pár olyan ingatlant 10 millió alatt amit kapásból ki tudok adni évi 1,6 millióért? Az ingatlanpiacon ekkora összeggel nem sokat lehet kezdeni. De ha nem így van javíts ki, belevágnék én is.
2023. ápr. 25. 22:24
 17/58 anonim ***** válasza:
0%

#16 Zamárdiban vásároltam családi házat 2013-ban 14 millió forintért ezt átalakítottam nyaralónak, felújítottam és most a nyári szezonban termel több millió forintot (már most le van foglalva a Sound idejére) és azóta nyilván az értéke sem 14 millió hanem megsokszorozta. Még ősszel és télen is ki tudom adni hétvégékre céges rendezvényekre, szülinapokra esetleg esküvőkre.

A másik ingatlanom a 11. kerületben van, azt 9 millióért vettem 2011-ben, egyetemistáknak adtam ki, jelenleg 170 000 forintot termel havi szinten és természetesen az ára is a többszörösére nőtt azóta.

2023. ápr. 26. 00:21
 18/58 anonim ***** válasza:
64%

Rákerestem, jelenleg 61mFt és 480mFt-ért vannak ingatlanok Zamárdiban, így 10mFt-al esélytelen vagy!

Még a 61mFt-os lepukkant állapotú, penészes és beázós házat is minimum havi 61000000*0,16/12=813 333Ft-ért kéne kiadnod és így is a PMÁP alatt teljesítenél.

Ne értsél félre szívesen tartanám én is állampapírnál jobban hozó dologban a pénzem, de eddig még senki nem tudott ilyent mondani.

Sőt aki nem feltétlen a kamatra játszik pl. vehetett Zöld Magyar Államkötvény 2051/G-t is, az árfolyamában elég nagy váltózások voltak, de sajnos engem sikerült mindenkinek lebeszélnie róla, így csak 250eFt-ból vettem és nem 7mFt-ért. Még mindig mérges vagyok, persze nem rájuk, hanem magamra haragszom, 44,6%-os árfolyamon vettem 4-5 nappal később kilőtt 67,8%-ra!

Mit jelentett volna ez pl. 10mFt esetén???

10000000/44,6*67,8=15 201 795Ft, kevesebb mint 1 hét alatt 5mFt!

Persze utólag könnyű okosnak lenni, vannak is miatta álmatlan éjszakáim, mondhatni "elbuktam" több mint 1 évi fizetésemet, mert másokra hallgattam!

Másrészről itt jön képbe a kockázat és felmerül a kérdés az hogyan érezheti magát aki 100%-os névértéken vette meg, majd a pánikhelyzetben eladta pl. 40-50% körül...

2023. ápr. 26. 07:23
 19/58 Hintalow ***** válasza:
74%

Ecsèm itt pörög a magyar warrenbüfi, de szerencsètlen kèrdezőnek persze kèptelen válaszolni.

Kèrdező: a PMAP-ot azèrt tartják jobbnak, mert az èves inflációhoz kötött kamatszámìtás ès az èvenkènti átárazódás miatt kevèsbè gyorsan követi le a kamatkörnyezet csökkenèsèt mint a BMAK. Tovább tudod vele kihasználni a magas hozamot.

2023. ápr. 26. 07:57
 20/58 anonim ***** válasza:
16%

@19 Ha figyelmesen olvastál, már válaszolt.

Kérdező, parkoltasd csak nyugodtan az összes pénzed álompapírban, mi, többiek meg majd melózunk, hogy legyen miből viktornak kamatot fizetnie.

2023. ápr. 26. 13:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!