Bónusz Magyar Állampapírnak van valami buktatója?
Eddig betétben tartottam pár milliót, de ezen elgondolkodtam. Nem kell leszólni, nem értek a pénzügyekhez.
Jó döntés lenne? Évekig nem nyúlnék hozzá, 10 millió alatti összegről lenne szó.
Mindegyik állampapírnak ugyanaz a buktatója. Az infláció töredékét sem éri el a hozama. Bármelyik állampapírt veszed is, mindegyikben csak fogy a pénzed, csak kicsit lassabban mint egy átlag bankszámlán.
Ezek gyakorlatilag “álompapírok”. Azt hiszed, gazdag leszel belőle, de legalábbis nyersz rajta valamennyit. Pedig nem te leszel gazdag, hanem az állam. Gyakorlatilag ingyenhitelt adsz az államnak.
A “kockázat nélküli” az elég viszonylagos.
2019-ben full kockázatmentesnek tartottad a maszk nélkül való közlekedést. 2020-ban pedig maszkban jártál.
A kockázatot —- főleg a befektetésekben —- sohasem kerülni kell, hanem megfelelően tudni kezelni.
Nekem megérte megtanulni kezelni a kockázatot, cserébe évente többszörözöm a vagyonom. Neked nem éri meg kockáztatni, így minden évben veszítesz a tőkédből.
@6-7
Irigykecc?
Az a te problémád.
#5 "cserébe évente többszörözöm a vagyonom."
0-át többszörözöd az 0 marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!