Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ismerősöm miért nem kaphat...

Ismerősöm miért nem kaphat babaváró hitelt?

Figyelt kérdés
Azt mondták hogy nem kaphat mert minimálbérre van bejelentve. Van egy kisbabájuk, de még akarnak. Miért nem kaphatnak babaváró hitelt?

2021. aug. 9. 10:50
 71/100 anonim ***** válasza:
94%

Jogod van ahhoz is, hogy ne mással neveltesd fel a gyereked.

Az àllamnak meg nem érdeke, hogy a putrisok szaporodjanak. Ha így lenne nem babaváró lenne, hanem családi pótlék ememelés, de azt várhatjátok.

Tartsd el a gyerekedet, ne az én adómra ácsingózzál.

2021. aug. 9. 19:22
 72/100 anonim ***** válasza:
87%

"Szerintem ismerd el hogy az államnak nagyon fontos hogy az emberek gyereket vállaljanak"

Igen,de ez nem vonatkozik olyanokra akik 3 gyereket vállalnak minimálbérre meg ácsingóznak babaváró után...

2021. aug. 9. 19:40
 73/100 A kérdező kommentje:

Kösz az ötletet. Lehet jelentkezek közmunkára, és ott vannak ismerőseim elintézik hogy ne nagyon kelljen ott dolgoznom csak ott lennem 6 órát. De így már lehet igényelhetem a gyedet és a csedet.

2021. aug. 9. 19:53
 74/100 anonim ***** válasza:
87%

Cicuka, a csedhez, gyedhez nem elég ha 2 napot dolgozol. 2 év alatt 365 napig biztosítottnak kell lenned, annyit meg a lusta fajtád nem fog kibírni. Még úgy sem, ha nem csinálsz semmit. Szóval ezt benézted hála az égnek.

Mellesleg a csed és a gyed nem fix alanyi jogon járó összegek, a fizetésedből határoznák meg, az meg gondolom mennyi lenne...kb mint egy gyes.

2021. aug. 9. 20:08
 75/100 A kérdező kommentje:

Ki mondta hogy 2 napot fogok?

A munkahelyemen évekig maradok majd és nem csinálok ott semmit.

2021. aug. 9. 20:27
 76/100 anonim ***** válasza:
86%

🤣🤣 és ezt melyik pizsidben álmodtad? Jós vagy, hogy így tudod előre?

Amúgy igazad van persze, nehogy 2 fűszálat is keresztbe tegyél.

Gondolom ilyen Kalányos Sánelke vagy. Talált süllyedt? 😃

2021. aug. 9. 20:34
 77/100 anonim ***** válasza:
86%
Ne dőljetek már be neki, gyereke sincs,sőt, szerintem nem is akar, csak itt heccel titeket.
2021. aug. 9. 21:04
 78/100 A kérdező kommentje:

De igen van

2021. aug. 9. 21:48
 79/100 anonim ***** válasza:
81%

Mindegy hogy troll vagy igaz a kérdés a lényegen nem változtat. Egy igazi id.. Ta

1, tuti valami kisebbségi cukiság aki a 6 általánost nem járta ki de bas.. Ni már járt....

2, kisebbségi aki otthon lakik, 1 szobás lakásba és mindenki mindenkivel bas.. Ik azért ennyire flgy... Kos a kérdező is....

3, egy igazi életképtelen lu.. er és az is marad ennyi ésszel... Bejelenteni valakit hogy csak legyen... Ilyen nincs. Szegény el van tévedve... Jár neki mindenféle pénz, meg még dolgozni sem kell csk bejelentik.

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

2021. aug. 9. 22:53
 80/100 anonim ***** válasza:
67%

19, és ha még csak a közösből osztogatna, de más farkával is veri a csalánt...

Az egyik cégmenék most volt egy kilépett nő. Három gyerek hat év alatt, úgy, hogy letelt a próbaidő, és három nappal utána benöygte, hogy terhes. Korrekt, nem minimálbérre bejelentő munkáltatótól beszélünk.

Februárban kiderült, hogy terhes, elment táppénzre, a cég fizette a táppénze harmadát közel fél évig. Járt arra az évre szabi, meg a következő évből kb fél évre, majdnem 40 nap, a pótszabikkal együtt.

Terhes lett a másodikkal, jött a papír, hogy kéri a fiznélküli megszüntetését, majd egy nappal azelőtt, hogy dolgozni kellett volna, közölte, terhes és táppénzre megy. Megint hét és fél hónap táppénz, egy évnyi szabi.

Utóbbt eljátszotta a harmadik gyereknél is.

Amikor a harmadik betöltötte a hármat, közölte, hogy nem jön vissza.

A szabadságmegváltást azzal a bérrel kell kifizetni, ami azonos munkakörben a többieknek most van, ez közel 400e bruttó. És hetven napnál többről beszélünk. Milliós összeg.

Vajon vesz fel még a cég fiatal, szülés előtt álló nőt? Kötve hiszem, és meg is értem, pedig nő vagyok.

2021. aug. 10. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!