Csokkal, babaváróval meg egyéb hitellel, plusz megtakarítással milyen házat tudtatok venni?
Milyen?
- régi parasztház
- felújított parasztház
- újszerű
- új, modern
- luxus ház
Hány szobás?
Hány nm-es a ház?
Hány nm-es a telek?
Megvagytok vele elégedve?
25 millió forintért tudtunk megvenni egy felújított(nak mondott) parasztházat.
2 szoba, + nappali.
90nm-es a ház, 180 nm-es a telek.
Nem vagyok megelégedve vele, de ez van. Ettől csak rosszabbak voltak.
Nem parasztház, hanem kertes családi ház,de újszerűnek nem mondanám.
120 nm², a telket nem tudom most így,de olyan normál családi méretű,nem gyümölcsös vagy ilyesmi. 3 szoba.
Rengeteg pénzt öltünk bele, belülről már nagyrészt rendben. Kint még lesz mit csinálni (tető,festés) de brutál árak miatt majd...
Most nézegetünk ezekkel a feltételekkel házakat.
400-600 nm telek (+/- pár nm), 95-120 nm ház, minimum 4 szoba, beépíthető tetőtérrel. 50-60 millió környéke. Vagy falig leverősen felújítandó állapotú (teljes vezetékcsere, nyílászárók, stb), vagy egészen lakható állapotó, max tisztasági festést igénylő, de kibebacott rossz helyen (Budapesten belül, mármint).
Hát nem vagyok elégedett, egy kicsit sem. De ez van. Ahogy az első válaszoló írta.
40 millió forintot tudtunk összekaparni babaváróval, hitellel, megtakarítással és szülői segítséggel.
Már most látom, hogy felesleges volt az egész, inkább mentünk volna el abból a 40 millióból világkörüli utazásra.
70 nm-es a ház. A kert viszont nagy.
Felújított parasztház. 2 szoba van benne.
Nem vagyunk megelégedve, mert rakat sz4r az egész, de ha ezt most nem vettük volna meg, akkor soha nem lett volna ennyink se.
Ezen felül még a felújításra költeni kellene 10 milliót, amit nem fogunk tudni honnan előteremteni, mert úgy eladósodunk, hogy a dédunokánk is ezt fogja fizetni. Örülünk, hogy bútorokat rokonoktól, ismerősöktől össze tudtunk kaparni.
Mi építkeztünk, kb. 27,5 millió volt a saját megtakarításunk, jött hozzá 5 millió áfa-visszatérítés, 2,6 millió csok, plusz kb. 1 millió babaváró (felvettük mind a 10-et, de ennyit kellett belöle a házra költeni még, pontosabban lehetne még párat, pl. nincs fedve a terasz, hiányos a berendezés, a kert, satöbbi, de biztonsági tartalék a pénz, úgyhogy inkább hónapról-hónapra haladunk a fizuból).
Szóval, kb. 36 millióból lett megyeszékhely mellett nettó 110 nm+teraszos újépítésű házunk 1,5 éve. Most 50 millió körül lehet itt venni generálostól ilyet, mi magunk szerveztük össze az építkezést.
A telek maga 800 nm. Meg vagyok elégedve tulajdonképpen.
"Hogy volt 27,5 milliós megtakarításotok? Ez elképesztő"
Külföldön dolgoztunk évekig két munkahelyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!