Repülőtéren iható a csapvíz?
Lehet,hogy kissé vicces a kérdésem,de férjem 40.szülinapomra és karácsonyra meglepett egy berlini 3 napos kirándulással,ami már nagyon régi vágyam volt:)
Nemrég költöztünk új lakásba,szóval anyagilag most be kell osztani a dolgokat,feleslegesen nem tudjuk szórni a forintokat,eurókat.
Sajnos már tapasztaltam,hogy a reptéren egy kis fél literes víz is két euróba kerül..Szóval arra gondoltam,hogy beviszek egy kis műanyag palackot és a mosdóban megtöltöm vízzel.
Iható?
Mintha már láttam volna korábban,hogy mások is így csinálják.
Nem akarom gyomorfájással kezdeni ezt a 3 napot,nyilván annyit nem ér pár euró,de ahogy írtam,most nem is "szórhatjuk"
#15 Egy nyilvános oldal, ahova kiírt egy kérdést. A kérdés pedig nem arról szólt, hogy szarrágóság e csapvizet tölteni.
#17 Ha én nem engedhetem meg magamnak a 2 eurós csapvizet, és csak annyi pénzem lesz amiből éppen el tudok utazni, akkor is inkább elutazok, minthogy itthon tespedjek a négy fal között.
Itt vízről van szó. Nem kajáról, nem szállásról, hanem VÍZről. A csapvíz is ugyanazt tudja nyújtani, mint az ásványvíz. Itt nem arról van szó, hogy az étterembe kifizetek X ezer forintot, hogy finomat egyek, egy hangulatos helyen. Ez csak víz.
Szerinted ez szarrágás. Akkor én meg azt mondhatnám rá, hogy sznobság. Mert azok tesznek úgy, hogy "jaj én megtehetem, hogy 2-3 eurós ásványvizet veszek", hogy lássa mindenki, hogy ő aztán nagyon tehetős ember. Mindenki úgy utazik, és arra költ, amire szeretne.
"Xaros büfé? Nem kell oda menni."
Te most ugye csak sz..patsz? :D Most mondtam, hogy nem is mennék.
"Van normális kávézó mindenütt, meg a csodálatos Liszt Ferenc reptéren is. Ott is kapsz normális kiszolgálást. Egy kávét, vagy egy ásványvizet venni alkalmanként pedig nem egyenlő penzelveressel."
Nem, nem egyenlő vele, de én még továbbra is idétlen pénzszórásnak tartom azt, ha reptéren, ezerszeres áron kávézgatok vagy vizezgetek. Ha neked tetszik akkor csináld, de ezért ne szólj le senkit, mert röhögőgörcsöt kapok az érveidtől így is :D
"A megtakarítás meg nem az évi tudom is én, 10 alkalmon fog múlni, amikor 2 euróért vizet vesz valaki,"
Az évi 10 alkalmon való fölösleges vízvásárlás 20 euró. És akkor most össze is kötném egy másik hozzászólással:
" Akkor ti a 3 napos kirandulas alatt vegig gyalogolni fogtok a varosban? Mert a jegy legutobbi infoim szerint 2.70 euroba kerul..."
Na, ebből a 20 euróból vehetsz 7 jegyet és még marad is pénzed. Btw. ha már itt tartunk, én sosem jártam Berlinben, de valahogy nem hiszem el, hogy ott nincs olyan mint a legtöbb nagyváros közlekedési társaságánál, hogy tudsz venni heti vagy napi bérletet, jóval költségkímélőbb módon. Megint csak egy újabb felesleges, minden racionális alapot nélkülöző pénzszórás, ha te végig vonaljegyekkel mászkálsz egy városban, miközben lenne olcsóbb mód is, csak ki kéne hozzá nyitni a szemedet vagy a szádat.
"hanem a maradék időn, amikor pont feleslegesen költ valamire, amire épp nem kellene."
És akkor most visszatérve ide: nem kell soha feleslegesen költeni és akkor nincs ilyen probléma. Komolyan, egyszer egy hónapban írd fel minden kiadásodat. Ezerféle mobilos alkalmazás van erre. Meg fogsz lepődni, hogy csupán havi szinten mennyi pénzt szórsz ki feleslegesen (még én is). Simán röpködnek 10-15 ezrek. Éves szinten ezek már igen jelentős összegekké híznak.
És itt most tényleg nem azt mondom, hogy ne vegyél ásványvizet, ha szomjan halsz, meg hogy ne vegyél buszjegyet, vagy akármi. Viszont feleslegesen szórni a pénzt, csak azért mert "há' mer' ha nem veszem meg akkor a garast verem a fogamhoz" hozzáállás egy idiótaság.
A kérdező ráadásul direkt leírta, hogy spórolni szeretnének, mert nagyobb kiadásaik voltak. Ez esetben meg tényleg nem jut el az agyamig, hogy miért olyan eszeveszettül marhára furcsa, hogy nem akarnak fejenként 650 forintot költeni sima vízre.
"De maga dolga, tőlem ihat csapvizet, ihat Perrier-t, a pénzen kívül ez igény kérdése is."
Na hát akkor meg?
Ha valaki külföldre repül annak sok a 2 Euró ha szomjas? Te jó ég, mit csinál akkor Berlinben? Három napig nem iszik?
Semmi gond azzal ha valaki a reptéren a mosdóból veszi a vizet, de az egész kérdés annyira elszomorító. Hihetetlen mennyire skótok lettek a magyarok. Nemcsak ez mindenben. Manapság már semmi színvonal nincs otthon, mert inkább veszik meg 10 forinttal olcsóbban a pocsék terméket, lényeg, hogy olcsó legyen. Megértem a szegénységet, de akkor miért kell külföldre menni?
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Nem gondoltam,hogy ilyen indulatokat vált ki..:)
Ahogy leírtam most úgy fogunk utazni,hogy megnézünk,hogy mire költünk.Nyilván nagyon jó lenne a reptéren ebédelni,meg elegáns éttermeket felfedezni,de ezt nem tehetjük meg.
Ettől még simán nagyon-nagyon jól érezzük magunkat,és őszintén hálas vagyok annak,hogy ezt is megtehetjük.
Ha iható a csapvíz,akkore minek fizessünk erre 1-2 eurót?!Inkább abból a pénzből egy hangulatos kávézóban másnap iszunk egy kávét Berlinben.Meg persze látnivalókat,nevezettességeket is megnézünk,amire csak idő lesz,szerintem arra nem szabad sajnálni a pénzt.
Mi évek óta,így csináljuk ciki-nem ciki.Párommal pedagógosuk vagyunk,le sem írom,hogy mennyi a nettó keresetünk,de attól még szeretnénk látni Rómát,Párizst,Londont stb.Lehet lúzerek,szarrágóak vagyunk,ez van.
Egyszerűen sajnálok kifizetni egy ásványvizért egy reptéren 400-600 ft-ot.
Semmivel sem nyújt az ugyanis többet,mint a sima csapvíz.
Ahogy a kérdező is írja,attól még megvesszük a museum card-ot,a közlekedési bérletet,sőt egyszer-egyszer megendedünk magunknak egy olcsóbb,helyi fogásokak kínáló étteremet vagy kávézót.
Párizsban például találtunk egy Eiffel toronyra néző kis hangulatos kávézót,4-5 euro volt egy nagyobb kávé,mégis leültünk,fantasztikus íze volt,sosem fogom elfelejteni azt a helyet,hangulatot.
De az,hogy a reptéri bódéban fapadosra várva original ásványvíz kortyolok vagy csapvizet (számomra) semmi különbség nincsen.
Az a válaszoló,aki pedig skótnak tituláta a magyarokat,hát igen van benne valami.Én szívesen fizetek pl.a minőségi gyümölcsért,húsért stb.DE!!Kedves válaszoló,tudod te,hogy pl.vidéken hogyan élnek az emberek?Én fővárostól 20km-re tanítok iskolában,és igen,sok gyerek jár éhesen,ne tud meg,hogy egy szem szaloncukornak úgy tudnak örülni,hogy a szívem összeszorul.Szóval,igen,tényleg szerencsések vagyunk.
1,20 a fél l-es víz,de jobban jársz másfél l-el. Azt is lehet kapni. 650ft,úgy emlékszem.
A langyos-meleg víz padig nem egészséges visszahűtve. Egy f@sást nem kockáztatnék meg! Berlinben bezzeg nem sajnálnál egy kv-ért kiadni 2-3 eurót,ugye? Jaa,hogy azzal ellehet dicsekedni,itt és itt kávézgattunk,micsoda élmény volt!
Igen! Ne is haragudj,de ez sz@rrágás!
Merthogy nem kajálsz 20 euroért,az oké,de egy víz,ami létfontosságú...háát nevetséges vagy! Bocs.
#24 Világosan le lett írva, hogy igen, az is szeretne utazni, akinek sok 2 euró a vízért. Mivel itt a reptéren vagy, ahol teljesen mindegy, hogy a büfébe mész, vagy a mosdóba, akkor érthető, hogy van aki a csapvizet választja. Nyilván attól még ha Berlinben vagy, akkor nem fogja senki kukázni a kaját, meg mosdót keresni állandóan a víz miatt.
Skótok lettünk? Nyilván mi magyar átlagemberek tehetünk arról, ha a fizetésünk a béka segge alatt van. :) Természetesen van olyan, aki megtehetné, mégis sajnálja sok mindenre a pénzt, de hidd el, nem csak a magyarok között van olyan.
"Megértem a szegénységet, de akkor miért kell külföldre menni?"
Mit nem lehet ezen érteni? Szerintem akkor indítványozd, hogy töröljék el a fapados járatokat, és csak legacy járatok legyenek, hogy olcsón ne lehessen már utazni, milyen dolog az, hogy a kevesebbet kereső munkásember is el tud utazni néha? Aki keveset keres, az gubbasszon a szobájában a TV-t bámulva mi?
Undorítónak tartom a sok újgazdag, beképzelt és nagyképű ember, másokat leszóló, becsmérlő és elítélő hozzászólását.
Az ilyen emberektől hányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!