Kezdőoldal » Utazás » Európa » Nagyon ki szeretnék költözni...

Nagyon ki szeretnék költözni Londonba (? )

Figyelt kérdés
Szerintetk hogy lehetséges? 17éves vagyok. Tanulni szertnék, de valami munkát is elválalnék. És azért szeretnék kimenni hogy érretségi elött jol megtanuljak angolul. Meg amugyis kintbszertnék élni:) légyszi ne irjatok olyanokat hogy vard meg az erettsegit stb... Olyan irjon aki tud valami megoldast lehetosegeket. Szinte most ez minden almom:)
2014. máj. 15. 23:32
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
77%

Azt elmondanad hogy mi az ami annyira nagyon tetszik Londonban?

En 3 eve elek itt, de alig varom hogy elkoltozzek vegre.

Iszonyat draga, mocsok szar az ido, mindenhonnan ideozonlott szerencsevadaszok, egyre kevesebb angol.

2014. máj. 16. 00:02
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismétlem Digót. Én csak 1 évig éltem Londonban, de inkább vidékre költöztem. De gondolom a kérdező sosem élt Londonban így szerintem felesleges leírni neked, hogy London büdös, koszos, drága etc. Majd ezt te eldöntöd, hogy jó vagy sem neked.

A tények:

- A magyar érettségi itt kint Angliában semmit nem ér. Így teljesen mindegy, hogy van érettségid vagy nincs, mert végül is nem számít. Én ezért nem is fogom azt mondani, hogy előbb érettségizz le. Ez a te dolgod.

De írom a lényeget.

17 évesen Angliában már nem vagy tanköteles. Így akár főállásban is dolgozhatsz.(ha akarsz, és kapsz melót) De mivel nem vagy 21 éves így jó ha tudod, hogy te nem kapod meg a létminimumot. Vagyis ha nem vagy iskolaköteles, nem tanulsz szakmát akkor az órabéred 3,68 GBP/óra.

Ez nem csak a drága Londonban kevés, de még egy angol vidéki városkában is.

Ha nincs rokon, barát akkor szobát kell bérelned. Ha szerencsés vagy akkor találsz Londonban nem egy nyugodt helyen 60-65 GBP/hét egy szobát. Nos ha te hetente 147 fontot keresnél (ha szerencséd van akkor napi 8 órát) és kifizetsz 65 font szobadíjat, marad 82 fontod. Ebből kifizeted a tömegközlekedést (ami szintén drága), és talán 2 napig tudsz enni.

Ez az anyagi része.

De mondom a rosszabb hírt. Angliában csak 19 éves korodig ingyenes az oktatás. Amint betöltötted a 19 évedet, fizetned kell. Azt, hogy éppen érettségi előtt állsz vagy másodéves vagy egy szakmai képzésben, nem számít. Fizetsz vagy nem járhatsz iskolába.

Mondok egy példát.

A fiamnak 1 éve tanult már szakmai képzést amikor betöltötte a 19 évét. Így a következő éves díja 1200 fontba került, és az évi két vizsgadíjat is fizetni kellett. 4 éves suliból így 3 évet fizetni kellett..

heti 147 fontból, kiadásokkal nem fogod tudni fizetni az iskolát.

A másik rossz hír:

Ha nincs jó angol tudásod, nincs valami jó szakmád, vagy nincs valamiben gyakorlatod akkor nincs munka sem. Lehet meglepő amit írok, de ha takarítani akarnál, még ehhez is elvárnak angol referenciát.

Szóval a kérdésem:

- van rokon akihez ki tudnál költözni?

- van szakmád amit használni tudnál?

- van gyakorlatod bármiben is?

- van pénzed??

London Anglia egyik legdrágább városa. Tudod állni a költségeit??

2014. máj. 16. 01:04
 3/30 anonim ***** válasza:
72%

London nem hogy Anglia egyik legdragabb varosa, hanem konkretan Europa legdragabb varosa.

Ami nalam egyebkent kiverte a biztositekot eloszor az a londoni lakhatas. Az egy dolog hogy iszonyat draga, de maga a lakasok/szobak is olyanok amik nagyon messze vannak az otthon megszokottol.

En kergettem egereket a 20nm-en havi 950£-ert, ebredtem arra hogy latom a sajat lehelletem olyan hideg van 600£-ert, es laktam egyutt olyanokkal akik elotte szerintem max barlangokban eltek 560£-ert.

Ezen kivul alig jartam olyan hazban amelyik ne peneszedne a sok eso, a szigeteles es a dupla ablak hianya miatt. A mostani lakasunk egyik falan konkretan alig van festek mert vizesedik az egesz. Es ez itt full normalis.

Hozzateszem eltem korabban mas helyeken is Europaban, ilyen sehol nem volt. Amikor albit kerestem akkor neha olyan helyeken jartam ahonnan csak a heroinista hianyzott a sarokbol.

Persze ki lehet fogni, meg meg lehet fizetni a jot, mar akinek van havi 1500£ egy patent lakasra, ami nem a gettoban van.

2014. máj. 16. 01:56
 4/30 anonim ***** válasza:
81%

> London nem hogy Anglia egyik legdragabb varosa, hanem konkretan Europa legdragabb varosa.

Az nem letezik. Az eszaki fovarosok es Svajc tuti dragabb. Pl.: [link]

De attol meg London szornyu, harom honapot voltam, az apartmant Holbornban valami iszonyu draga volt (nem en fizettem) es meg igy sem volt valami nagy szam ( [link] egy normalis szeket nem adnak) es a harom teli honap alatt eskuszom egy napsuteses nap nem volt, elszoktem Faroba, Portugaliaba egy hetvegere kulonben megorultem volna. Itt Vancouverben is van eso becsulettel de van sok napsutes is. A tomegkozlekedes Londonban, nos, Tokyo rosszabb de azert a hangsuly erosen a tomeg szon van. A foldalattin tobbszor is ugy gondoltam hogy nem artott volna oxigenpalackot hozni.

Meg vagyok lepve a rengeteg magyaron akik mindenaron Londonba akarnak eljutni. Mi a bajotok Ausztriaval, peldaul?

2014. máj. 16. 05:12
 5/30 anonim ***** válasza:
39%
Hát sokan nem tudnak németül, mert csak a primitív angolig jutottak.
2014. máj. 16. 08:52
 6/30 anonim ***** válasza:
73%

5,5 éve élek Londonban, a mai napig imádom a várost, minden bajával együtt.

Drága a lakhatás? - Igen, az, de nem mosogatni kell kijönni nyelvtudás nélkül, akkor lehet normális lakásban lakni. (Magam nyelvtudással, keresett végzettséggel érkeztem, nem mosogatni jöttem, vállalkozó vagyok)

Sz*r idő? - Kinek mi tetszik. Nekem az otthoni nagy meleg nem tetszett. Ez egyéni preferencia kérdése.

Kérdező!

Majd akkor gyere ki ide, ha tudsz rendesen angolul, és rendelkezel valami épkézláb szaktudással. Ugyanis amíg ez nem áll fenn, addig csak olyanokkal fogsz találkozni mint az eddig nyavalygó kommentelők!

Akinek nem tetszik Anglia, csak ócsárolni tudja, az húzzon haza a "tökéletes Magyarországra vagy a Digo által istenített Ausztriára".

2014. máj. 16. 09:26
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

6#, Digo 1 szot nem irt Ausztriarol! :)

De ha mar szoba kerult en Becsben elek es van ismeros Londonban, neha o is mesel olyanokat hogy egnek all a hajam!

Itt azokat a lakasokat amirol fent szo van keptelenseg lenne kiadni, mi havi 600eu-ert (kb 550£) berlunk egy 2 szobas tagas lakast szep kornyeken, nem messze a belvarostol, setalo utcan. Ennyiert Londonban meg dupla szobat sem nagyon kapsz.

A fizetesek pedig semmivel sem alacsonyabbak itt mint UK-ban, az osztrak gazdasag az EU egyik legerosebbje.

Es az sem mindegy hogy nekunk MO egy 1.5 oras autout (mosonmagyarovaron laknak a szuleink), Londonban 1.5 ora alatt a varosbol nem tudsz kijonni.

2014. máj. 16. 12:37
 8/30 anonim ***** válasza:
46%

7-es!

Most a szüleidhez közel akarsz élni, vagy valóban élni akarsz önállóan? Mert ha anyucihoz közel akarsz lenni, akkor neked valóban Ausztria az ideális. Amúgy meg teljesen mindegy, mindenki ott lakjon ahol szeretne, nekem Ausztria nem jött be, maradok Angliánál. Itt van a vállalkozásom, itt élek jól, minek mennénk máshova? Mint már írtam, nem kötelező dohos szobát bérelni, lehet menni rendes állapotúba is, csak ugye ahhoz nem elég a mosogatói bér, és sajnos a többség csak ezért jön külföldre.

2014. máj. 16. 12:44
 9/30 anonim ***** válasza:

Szuleimtol 20 eve kulon elek, sajnos mivel eleg idosek igy szukseguk van a tamogatasunkra, valamint van 2 unokajuk akik imadjak oket, igy pedig akar minden heten talalkozhatnak.

Egyebkent nem tartom jo dolognak sokaig a szulok nyakan elni, de azt megkevesbe hogy koltozzunk el toluk 1000km-re es tartsuk a kapcsolatot skype-on, meg ne lassak az unokajukat csak szokoevente mikor hazamegyunk nyaralni.

2014. máj. 16. 13:04
 10/30 anonim ***** válasza:
A masik ami nagy elony abban hogy kozel van MO az az hogy ha barmi van el tudjuk intezni otthon. Legyen ez egy fogorvos, vagy autoszerelo, vagy csak egy kozos hosszu hetvege a baratokkal.
2014. máj. 16. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!