Májusban, vagy szeptemberben lenne érdemesebb Londonba költözni?
Nagy atlagban szamit, hogy mikor josz. Az eselyeid lesznek nagyobbak. Az elfondolasod amugy jo, plane, vendeglatasban akarsz gondolkodni. Szeptembertol tenyleg tobb az uresedes, mig nyarra altalaban megtalaltak mar az embert.
Viszont ha elfogadsz egy jotanacsot, akkor azert ne 10-12 fontos oraberbe gondolkozz. Legalabbis ne elsore. Ha nincs kinti tapasztalatod a munkaltatok bizalmatlanok lesznek veled. Es ilyen oraberes munkat nem osztogatnak csak ugy. Szoval ne lepodj meg, ha a felajanlott fizu es pozicio is kicsit el fog terni attol, amit elkepzelsz. A vendeglatasban az atlag minimalberert dolgozik es mar s jatt sem ugy jar sok helyen mint regebben.
"Szerintem egy angol fiatalt hamarabb felvesznek még akár csak konyhai kisegítőre is mint egy szorgalmas de emellett csak egy bevándorló magyart... Szerintem ennek így azért van egy kis logikája, gondoltam hátha meg tudná ezt valaki cáfolni :)"
Felvennék az angolt, ha elmenne ilyen állásokra, de még manapság sem nagyon vállalnak el "aljamunkát". Ha 10-12 fontos órabéres állást akarsz, oda valóban kell már valami tudás, tapasztalat. Kezdő IT szakembereknek fizetnek 9 font/óra körül nettóban, szóval csak óvatosan a fizetési elvárásokkal. Mellesleg ha valóban ilyen jó a szakmád, akkor minek törődsz azzal, hogy a diákok mit vállalnak el vagy sem. Akinek a nyelvtudása, szaktudása jó, az az év bármely időszakában jó esélyekkel helyezkedik el. Nyílván nyáron több a diák, de a vendéglátásban nagy a külföldiek aránya. Nemrég volt egy cikk, miszerint Londonban és más nagy városokban szinte nincs olyan bár, pub, étterem, stb, ahol ne lenne legalább 1 külföldi. De ha ennyire félsz, akkor gyere szeptemberben. A magyarok között terjed mindenféle dátum, hogy mikor éri meg kijönni, de mint írtam, ez gyakorlatilag tök mindegy. Én tavaly január elején jöttem, amikor állítólag nincs munka, mégis találtam, méghozzá szakmabelit. Aki nem talál állást idekinn, annak más oka van, nem pedig az érkezésének az időpontja.
"Jaj dehogy :) Én ezzel tisztában vagyok, eleinte nem is ilyen munkát keresek, ez csak a célom :) Teljes mértékben realista vagyok, első pár hónapra kitchen porter vagy barback munkát fogok keresni."
Nyugodtan kereshetsz szakmai állást is, nem kötelező mindenkinek mosogatóként kezdenie! Ha olyan a szakmád ami univerzális, akkor el lehet vele itt is helyezkedni, a helyiek kezdőbérért, ami több mint a minimálbér. Nem kell azt hinni, hogy külföldiként csak a sza* munkát kaphatsz csak. Velem együtt 12 magyart ismerek, aki a saját szakmájában helyezkedett el elsőre, sőt, volt amelyikünknek még a tapasztalatát is elfogadták otthonról. Ha valóban szakmai állás a célod, akkor minden erőddel azon legyél hogy azt találj, mert ha mondjuk elmész mosogatni, majd később jelentkezel szakmai állásra, a cég nem fogja érteni, hogy miért dolgozol alacsonyabb pozicióban, mint ami a szakmád? Egyik ismerős mosogatott 5 hónapig, majd keresett szakmai állást, de eleinte vissza se hívták, majd elment egy tanácsadóhoz, akinek a tanácsára kivette a CV-ből a mosogatói tapasztalatot, mert szerinte az rosszul mutat egy szakmai CV-ben, és a cégek ezért nem keresték, mert nem tudták mire vélni, hogy mosogatóként dolgozik.
Szerintem jo az elgondolasod. Biztos vagyok benne, hogy a tobbiek is csak azt akatak sugalni, hogy barhogy is kezded kint, az almaidat ne add fel. Amugy en is, mikor kimentem talaltam egy takarito melot, amit azert vallaltam el, hogy addig is csinaljak vmit, amig nem talalom meg azt, amit keresek valamint azert is, hogy legyen bevetelem, mert azert anyagilag se menjek minuszba. 3 honap utan talaltam meg azt, amit kerestem es soha nem is gondoltam azt, hogy en a minimalberen fogok ragadni.
Az meg mas teszta, ha vkinek annyi esze van, hogy szakmai oneletrajzba beleirja, hogy mosogat v takarit v vmi hasonlot csinal. Alap, hogy ilyet nem csinal az ember. :)
Meg egy gondolat: ha nem muszaj, ne add el a laptopod. Kapcsolattartashoz is, es allaskereseshez is egyforman fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!