Kezdőoldal » Utazás » Európa » Májusban, vagy szeptemberben...

Májusban, vagy szeptemberben lenne érdemesebb Londonba költözni?

Figyelt kérdés
Melyik hónapban lenne érdemesebb elindulni, munkakeresés céljából? Bár a szeptemberben szívesebben mennék, mert akkor a nyarat a barátaimmal tölthetném, csak attól félek, hogy ezzel több ezren vannak még így rajtam kívül aki oda készül, és nehezebb munkát találni miattuk? Igazam van, vagy csak butaságot beszélek? Kérlek adjatok tanácsot, köszönöm előre is :)
2013. márc. 11. 21:02
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ne is mondd.. nagyon sajnálom, hogy el kell adjam, de az a 160 jól fog jönni. De emellett van egy csomó netes kávézó úgy is, meg telefonról is tudok majd netezni:)
2013. márc. 12. 11:42
 12/25 anonim válasza:
Csak egy jotanacs, 2000 font alatt ne nagyon indulj el, Londonban nagyon konnyen megy a penz, a szallas/utazas draga. Ha mondjuk kijossz par szaz fonttal es nem ugy sulnek el a dolgok, akkor buktad azt is mehetsz haza.
2013. márc. 12. 18:35
 13/25 A kérdező kommentje:
Szerintem a közel 700 ezer ft kicsit túlzás :)
2013. márc. 12. 18:45
 14/25 anonim válasza:
Mi ennyivel jottunk es csak szukosen volt eleg. Szamolj arra hogyha szallast + depositot kell fizetned egy honapra mar az lehet 1000 font es meg nem ettel, nem utaztal. Ha egy honap alatt nem talalsz munkat, fizethetsz meg egy adagot es ha haza kell menned az egesz eluszott.Persze osszejohet kevesebbol is, csak en nem indulnek el. A kerdesre valaszolva szerintem februarban es nyar vegen, szept elejen erdemes jonni. Nyaron itt nincs semmi, a britek nagy resze nyaral es a vendeglatoipart leginkabb ok tartjak el.
2013. márc. 13. 10:06
 15/25 A kérdező kommentje:
Értem, végülis van benne sok igazság amit mondasz. Szerintem nyár végén fogok menni, hátha több pénzt tudok spórolni addig is legalább. Köszönöm a tanácsod:)
2013. márc. 13. 11:16
 16/25 anonim ***** válasza:
Én sem hiszem, hogy 2000 font túlzás lenne. Inkább legyen nálad, mint kevés legyen. És el fog menni ez a pénz hamar, ha nincs munka.
2013. márc. 13. 17:35
 17/25 A kérdező kommentje:
1000 font elég lesz másfél hónap szállásra meg kajára, szerintem az utazás is belefér... Ha ennyi idő alatt nem találok munkát, akkor nem szerencsétlenkedek ott tovább, és jövök haza :) Nem a világ vége...
2013. márc. 13. 20:35
 18/25 anonim ***** válasza:

Ne felejtsd el, hogy a szallasert kauciot is le kell raknod es manapsag mar ritka, hogy csak ket hetit kernek. Az utobbi idoben gyakoribb a havi kaucio. Egy single szoba atlag ara 100 font/het. Persze van ennel olcsobb is, de szinten ritkabb plusz, amig nem lattal egy olcsobbat szamolj a 100 fonttal. Ha ebbol ki kell fizetned 1 honapot elore es megy honap kauciot az maris 800 font. Marad 200, ami nagyon karcsu, ha utazast is ebbol fogsz fizetni.

Nem azt mondjuk, hogy nem lehet olcsobban szallast talalni, de kerdes az is, hogy mennyi idod lesz szallast keresni. Ha nem lesz sok idid, akkor nem fogsz tudni valogatni es inkabb az atlagot kell figyelembe venned.

1000 font kb 5-7 eve volt jo indulasnak. Azota az arak jelentisen felmentek es nem veletlenul javasoljuk a minimum 1500 fontot. Ez alatt mar nagyon necces meguszni. Plane ha masfel honaprol beszelunk.

Jah, mert azzal is szamolj, ha talalsz munkat abbol minimum 2 hetig nem lesz penzed. De most mar meg a vendeglatasban is havi fizetesek vannak. De a 2 heti penz is ugy van, hogy nem a legutobbi ket hetert fizetnek, hanem az elotte valo ket hetert. Mondjuk eljezdesz dolgozni egy csutortoki napon, akkor legkozelebb penzed az ettol a naptol szamitott 3 het mulva lesz penteken. Es akkor erre a hetre neked csak 2 napot fognak szamolni, ha azon a heten csak csut es pentek dolgoztal. Ujbol penzed majd csak ujabb ket het mulva lesz, ami mar a normalis fizud lesz.

Szoval ne ugy szamolj, hogy amint lesz munkad, lesz penzed is. Mert ez nem igy van. Meloszerzestol meg lesz egy honap mire rendes fizud lesz. Na most ha csak egy honap utan talalsz melot, akkor neg egy honapra kell penz, ami meg mindig az indulotojedbol fog menni. Igy viszont csak az eredeti szamitasok alapjan a szallasod ujabb 400 font es maris csak a szallassal 1200 fontnal tartunk. De egy optimista szamitas alapjan is, ahol mondjuk a szallas 80 font es eleg csak ket hetet elore kifizetni es ket hetet lerakni is a szallas 800 font erre az idore. 200 font utazasra es kajara nem eleg max ha ugy talalsz szallast, hogy betudsz gyalogolni a melohelyedre. De erre nagyon pici az esely.

Nem tudom mennyire voltam ertheto, de a lenyeg remelem lejon, hogy miert mondjuk a 2000 fontot, de minimum az 1500. Plane Londonra!

2013. márc. 13. 22:20
 19/25 anonim válasza:
Egyebkent az elso par napot/hetet hogy tervezed? Szoval hova mesz miutan megerkeztel, van ismeros ahova tudsz menni par napig ? Szobat se olyan konnyu talalni, mert eleg gyorsan kiadjak.
2013. márc. 13. 23:34
 20/25 A kérdező kommentje:
Ilyen ismerősöm sajnos nincs akihez tudnék menni. Úgy terveztem, hogy felmegyek a gumtree oldalra, kinézek 2-3 szállást, előre megmondom nekik h mikor megyek és várjanak engem a szálláson azon a napon. Lutonból elmegyek a Victoria stationre, onnan pedig metroval a szállásra. Ha az elsőnél gond lesz, megyek a másikhoz. Hát szar lesz az biztos, főleg így 21 évesen egyedül, de nincs mit tenni, ezt be kell vállalni...
2013. márc. 14. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!