Megélhetés szempontjából mi lenne a jobb:Budapesten egyetemet végezni, és itt élni vagy Londonba költözni, au-pairkedni, majd ott találni valami munkát, esetleg egyetemet?
Elég sok ma már a nyelvtanár, plána a népszerűbb nyelvekből. Londonban pedig valószínűnek tartom, hogy egyenesen kitörölhetnéd ezzel a szakkal.
Érdemes Budapesten egyetemet végezni és elhelyezkedni, ha életképes szakot választasz és amúgy köt a lelked az országhoz.
Ha a szíved inkább elhúz, akkor menj. Viszont szaktudás nélkül nem fogsz túl jó beosztású helyeket kapni, így ebben az esetben mérlegelném, hogy szeretném-e leélni az életemet szobalányként, vagy konyhai kisegítőként, avagy esetleg szeretném megvalósítani önmagamat és azt tanulni, majd dolgozni, amit szeretnék...
Mérlegelném, hogy mennyi fizetést kaphatnék és ebből futná-e tandíjra külföldön. Ha nem, akkor nem mennék sehova, mert bár átmenetileg jó dolog kicsit megszedni odakint magad, de kevés ember álma egy szállodai szobalányként nyugdíjba menni.
Én Londonban élek. Én azt javaslom, hogy úgy gyere ki, hogy van egy erős nyelvtudásod. Akkor nem kell aupair munkákkal szüttyögnöd, hanem lehet hamar egy normális munkád és építheted a karriered.
A lényeg ez esetben nem is annyira a diploma, hanem hogy egy komoly nyelvtudásod legyen.
Van egy oldal a facebook-on, a Segítség Anglia. Azon tök jó adatok vannak, esetleg tudsz kérdezni is. Gyűjts infókat mindenképpen, sok-sok infót. Aztán dönts.
Szerintem a tanári nem valami hasznos, de a fordítói vagy az anglisztika, én ezeknek látom értelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!