Bt vagy Kft jobb adózás és könyvelés szempontjából?
bármit is csinálsz, a járulékokat fizetni kell magad után, ebben biztos vagyok. A Bt-nél az a gáz, hogy a saját vagyonoddal felelsz, a kft-ben csak azzal a vagyonnal amit beletettél.
Erre mondta egy ismerősöm adóval foglalkozó kollégája, hogy alapítson az ember két kft-t. egyik kft-d bérbe adja a vagyont a másik (fő)kft-nek. azt ha a fő-kft becsődöl, akkor nem viheti az apeh a vagynt, mert csak bérbe volt.
könyvelőt mindenképpen kell fizetnetek.
nem vagyok adószakértő amúgy, ergó lehet, hogy van amit rosszul mondtam, bár szerintem nem, mert nemrég utánajártam a nagyjának én is.
Teljesen mindegy, hogy melyik formát választod: ha nem vagy nappali tagozatos tanuló, és nincs heti 36 órát elérő főállásod, akkor a minimálbér után fizetned kell, ha részt veszel a cég tevékenységében, mint képviselő. Ezt tagi jogviszonynak hívják. Nem azért vannak különböző cégformák, hogy el lehessen kerülni az adó, és járulékfizetést. A KFT annyiból kedvezőbb, hogy csak a törzstőke erejéig felelsz a tartozásokért, de bűncselekmény esetén - pl adócsalás - ez a tagok magánvagyonára is kiterjed. A két KFT-s ötleted meg hülyeség.
-apehes-
Ennyi időtök van az apehban, hogy már reggel 7 kor a gykon irogattok?
CSINOVNYIKOK!!!
"Mármint az első hozzászóló két KFT-s ötlete, elnézést. Ezt csalásnak hívja a Btk."
ez egy apeh-os ember javaslata volt, elárulom neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!