Miért ilyen bonyulult az adózás, könyvelés?
Én ezt még "megfejelném".
Maga a pénzügy és számvitel több szakmából tevődik össze.
Kell egy jó munkaügyes, kell egy jó béres, egy jó adós (Szja-ra), kel egy az ÁFÁ-ra és a többi adóra, kell egy jó tb-s és egy jó számviteli szakember.
A munkaügyes + béres + adós az szjahoz + tb-s az egy összefogott szakma, most kezdik a komplex képzésüket.
A másik szakember a könyvelő, akik átfogó képzés keretében a tb és az szja és a munkajog egy kis szeletét kapják csak meg. Igazán bonyolult problémát kevés könyvelő tud megoldani hibátlanul.
Ezzel természetesen nem akarom megbántani a könyvelőket, de tényleg ilyen bonyolult.
Én egyszer összeírtam, hogy a munkaügy, bér, tb, szja területhez kb. hány jogszabály ismerete és alkalmazása szükséges. (Nem kell minden jogszabályt tudni, van amelyikből "csak" egy mondatot, de azt a megfelelő helyen és időben pontosan kell alkalmazni.)
Ez 1998-ban 67 törvényt és több mint 260 rendeletet jelentett. (... és akkor még nem könyveltünk)
Minél nehezebb, a könyvelő/magánszemély annál több hibát vét és állambácsi/APEH ezzel az ürüggyel jól lehúzhatja az embert anyagilag.
Ha így haladunk, gyaloglási kérvény is lesz, amit legalább 5 hónappal előtte be kell majd nyújtani.
13:48
Most ez komoly? Azt tudtam, hogy az egész rendszer tele van felesleges baromságokkal, de ez váratlanul ért. Jó, hogy még nem külön állatfajok "védelméért" adóznunk!
Basszus, remélem ezt egyik politikus elvtárs sem olvassa, mert még tényleg bevezetik.
Meg, hogy minél többet ronts és minél többet fizess emiatt.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!