Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikában szeretnék élni....

Amerikában szeretnék élni. Milyen karriert kéne építsek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és minden álmom, hogy Amerikában éljek. Mit kéne tanulnom, mivel van a legnagyobb esélyem? Jelenleg az orvosi a cél, de elbizonytalanodtam, mert nem tudom, azzal mennyire tudnék ott elhelyezkedni, vagy milyen jövőm lenne. Nagyon jó vagyok nyelvekből, ezért gondolkodtam a légiutaskísérőn is. De nem tudok úszni, és elvileg protekció is kell. :( Mit ajánlanátok?
2014. jún. 27. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, kedves utolsó válaszoló. :) Az orvosi már régi álmom, mindenképp ezt szeretném csinálni, csupán az bizonytalanított el, hogy az USA-ban el tudnék-e helyezkedni vele. Mert hogy Amerika is régi és nagy álmom. :) Biztos vagyok benne, hogy a jövőben fel foglak keresni kérdéseimmel. Még egyszer köszönöm. :)
2014. júl. 15. 15:45
 62/68 anonim ***** válasza:
mi szeretsz annyira a kultúrájukban?
2014. júl. 15. 22:30
 63/68 A kérdező kommentje:
Azt, hogy mind különbözőek, és mégis egészet formálnak, ettől különlegesek, másrészt elfogadják egymást, összetartanak. Szeretem a mentalitásukat, azt, hogy befogadók. Rosszindulatnak nyoma sincs bennük. Szeretem látni, amint a fent említett összetartás megjelenik július 4-én, ahogy az egész ország együtt ünnepel, a családok, a szomszédok együtt töltik a napot. Aztán ott a Halloween, vagy a karácsony, az a szellem, amiben az ünnepeiket töltik. Persze nem mindegyik ember ilyen ott sem, sőt. Mégis, bár viszonylag kevés amerikaival volt alkalmam beszélni eddig, több pozitívumot kaptam tőlük, mint általában a magyaroktól. Példának okáért, amikor megemlítettem nekik az álmomat, hogy orvosként dolgozzak és éljek Amerikában, nem azt mondták, hogy az bizony nehéz lesz (pláne nem a rúdtáncos szakmát "ajánlották"), hanem sok sikert, minden jót kívántak, és biztattak, hogy amennyire ők megismertek, biztosak benne, hogy sikerülni fog. De látom azt is, hogyan beszélnek egymással idegenek, és ott sem igen rosszmájúak.
2014. júl. 16. 13:04
 64/68 anonim válasza:
Hát akkor most lerontom az álmod, mert az USA-ba ( igen usa-t írtam , mert Amerika egy kontinens.. És orvosira akarsz menni..) zöld kártya kell ahhoz , hogy ott élhess ,mert akkor kitoloncolnak ha nincs zöld kártyád.. Erre nem gondoltál? Van zöldkártyalottó de azt kb olyan esélyekkel lehet megnyerni mint az 5-ös lottót. Max ha elveszel valakit akkor kaphatod meg a kártyát.
2014. júl. 19. 19:18
 65/68 A kérdező kommentje:
Köszönöm, Nyilvánvaló Kapitány. Még jó, hogy nem földrajz emelt kell az orvosira. :( Egyébként örülök, hogy szólsz, eddig nem tudtam. Ó, egyébként lányként nem "vehetek el" senkit... :) És képzeld, tudom, hogy zöld kártya szükséges az ottani élethez. Viszont nem a lottó az egyetlen lehetőség, és nem is a házasság... :)
2014. júl. 20. 21:52
 66/68 anonim ***** válasza:
Szia Olyan jókat irsz Amerikáról, és ez tetszik :) Nekem az egyik ismerősöm úgy jutott be oda a kedvesével, hogy mindketten érdekházasságot kötöttek, sajnos más választás nem nagyon van, és mindenki úgy boldogul ahogy tud, a kint élő magyar "barátai" irigykedtek és a nőt feljelentették és ki is toloncolták, a férfinek sikerült meg is kaptam már a papirokat letelepedési aztán állampolgárság és most összeházasodtak és kint vannak ketten. Lehet, hogy most sokan lenézitek ezért, de mégis kiharcolták az álmukat bármi áron és nem volt könnyü, sőőt... Nekem is minden álmom, hogy ott éljek, már sok mindent láttam és voltam 10 országban, 21 éves vagyok, és már ennek is örülök, viszont Amerika az már nagy feladat...nagyon nagy....:) És ne hallgass a rossz indulatú magyarokra!!!Persze én is magyar vagyok, de nem akarok soha senkinek rosszat, és nem irigykedek semmiért. Nyomába se érnek se az amerikaiaknak se a spanyoloknak (mert ott is voltam) és én olyan barátságos közvetlen népet még nem láttam!!!Sok sikert! Remélem sikerülni fog!!!
2014. júl. 21. 15:21
 67/68 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, kedves utolsó válaszoló. :) Bárcsak több ilyen mentalitású ember élne Magyarországon.
2014. júl. 21. 17:37
 68/68 anonim válasza:

Szia Te kedves jó szívű lány!

Remélem még mindig vágyódsz a nagy lehetőségek hazájába a nagy Usa-ba!Először is megfogott az írásod és ahogy fogalmaztál!Ebből is látszik,hogy egy igazi tehetség vagy és biztos,hogy a családod is nagyon kedves emberek!

Az álmainkat soha nem szabad feladni bármiről és bárkiről is szól!Szerintem mindent elérsz az életben az ilyen őszinte kedves és intelligens hozzáállással és tanulással!Sajnos úgy ahogy mondod nagyon messze állunk nem csak gazdasági fejlődésben de még a szokásaikhoz és a kedvességükhöz is az igazi echte amerikai emberekhez!

Először én sem gondoltam,hogy lehetnek ennyire kedvesek és segítőkészek az amerikaiak akivel találkoztam vagy beszéltem ! De így van nagyon szeretetre méltóak és nincs semmi irigység és rossz indulatúság a személyükben ami sajnos a legtöbb magyar emberben évek elteltével egyre jobban kiforrott!

Az orvosi egyetemeink igen híresek főleg az orvosi kar! Ha nem így volna nem lenne ennyi külföldi diák főleg amerikaiak akik szép számmal érkeznek az orvosi karra!

Kívánom neked,hogy éld meg az álmaidat és teljesítsd minden vágyadat amit kívánnál és soha ne foglalkozz olyan emberek hozzászólásával vagy tanácsával akik félrevezető szándékkal és nem kellő tudással műveltséggel bírnak !

2016. febr. 25. 02:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!