Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikában szeretnék élni....

Amerikában szeretnék élni. Milyen karriert kéne építsek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és minden álmom, hogy Amerikában éljek. Mit kéne tanulnom, mivel van a legnagyobb esélyem? Jelenleg az orvosi a cél, de elbizonytalanodtam, mert nem tudom, azzal mennyire tudnék ott elhelyezkedni, vagy milyen jövőm lenne. Nagyon jó vagyok nyelvekből, ezért gondolkodtam a légiutaskísérőn is. De nem tudok úszni, és elvileg protekció is kell. :( Mit ajánlanátok?
2014. jún. 27. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. :)
2014. jún. 29. 08:01
 32/68 anonim ***** válasza:
50%

Angollal hogy állsz?

Amúgy én is 16 vagyok és hasonló terveim vannak.:)

2014. jún. 29. 10:40
 33/68 anonim ***** válasza:
Ja, és milyen karriert kéne építenem.
2014. jún. 29. 11:03
 34/68 A kérdező kommentje:
Jövő tavasszal szeretnék felsőfokúzni, elég jól megy és nagyon szeretem is. :)
2014. jún. 29. 13:20
 35/68 Singham ***** válasza:

Szerinted megy elég jól, vagy egy angolul anyanyelvi szinten beszélő szerint? Azért nem mindegy. Itthon, ami jó angol tudásnak számít, az külföldön általában a még megérted kategória. Itthon nem találkozol akcentusokkal, stb.-vel.

De először inkább külföldi nyelviskolát ajánlok. Van számos az USA területén is. Ezzel szokod az amerikai angol kiejtést is, pluszban meg is tudod nézni, hogy számodra tényleg megfelelő-e az USA.

Egyetemet meg szigorúan kint végezd el. Kínszenvedés lenne elismertetni kint (főleg ismerve a magyar egyetemek színvonalát). Van számos ösztöndíj, sportolóitól kezdve minden fajta. Keresd ki, hogy általában milyen sportokra adnak ösztöndíjat (amerikai foci, kosárlabda, baseball felejtős, azok általában a törzsgyökeres amerikai tanulóké) és utána pályáz meg minél több egyetemnél.

Ja, míg el nem felejtem. Próbálj meg amerikai barátokat szerezni Interneten, akikkel gyakran beszélj Skype-on, stb.

2014. júl. 3. 09:35
 36/68 anonim ***** válasza:
Sportösztöndíjhoz nagyon nagy eredményeket kell felmutatnod (európa-bajnoki helyezés...). Szerintem inkább tanulj sokat és pályázz merit-based scholarship-re.
2014. júl. 3. 11:14
 37/68 A kérdező kommentje:
Nem akartam nagyképűnek tűnni, ezért nem írtam. Igen, nagyon jól megy. Amerikaiakkal és britekkel beszélek naponta, angolul olvasok cikkeket, nézek filmeket és sorozatokat, hallgatok zenét, és 90%-t megértem. Az angollal semmi problémám nem lenne. A sportösztöndíj felejtős, mert halálosan béna vagyok a sport minden terén. És az amerikai egyetem amúgy sem fog menni, ahhoz mint írták, nemzetközi sikereket kéne elérnem, illetve pénzünk sincs rá. Magyar szinten az átlag feletti az anyagi helyzetünk, de kint akkor sem tudnék igazán megélni, és a szüleimtől sem szeretném elszedni az összes pénzt. Az körvonalazódik a fejemben, hogy a gimi után kimegyek egy évre au pairnek az USA-ba, vagy Angliába, és halasztok egy évet, vagy csak egy nyarat töltenék Nagy-Britanniában az egyetem előtt. Elvégzem a Semmelweist, és ha lesz rá valamilyen lehetőség, mindenképp kimegyek külföldre akár az egyetem alatt is. Ha nem, akkor szakosodom, és majd szerencsét próbálok ezek után külföldön. Ha nem sikerül Amerika, akkor megelégszem azzal, ami jut. Nem hiszem, hogy orvosként bárhol is szűkölködnék majd, pláne ha sebésznek tanulok. És még mindig fenntartom a véleményem, hogy a magyar oktatás igenis színvonalas.
2014. júl. 3. 20:27
 38/68 anonim ***** válasza:
50%
Hát ezt az álmot elég gyorsan feladtad...:)
2014. júl. 3. 20:48
 39/68 A kérdező kommentje:
Nem adtam fel, soha nem is fogom. Jelenleg az minden, amit tehetek, hogy tanulom az angolt, hogy anyanyelvi szinten beszéljem, illetve a németet, ha német ajkú területre vet a sors. Emellett gőzerővel készülök az egyetemre, hangsúlyban a kémia, fizika és a biológia tárggyal. Csak a lehetőségeimet mérlegeltem :) Mint mondtam, az amerikai egyetemre nincs esélyem sehonnanjött magyarként. Hol laknék? Ki fizetné a szállásom, az élelmezésem? Honnan kapnék teljes ösztöndíjat? Kicsit gondolkodhatnátok Ti is, kedves válaszadók. Biztosan nem lehetetlen, de nem is könnyű. Arra hajtok, hogy diploma után dolgozhassak. :) Majd ott és akkor megteszek mindent, míg ki nem jutok, nem egy ember végrehajtotta már. És ha kijutok és ott dolgozhatok, lesz már fizetésem, amiből eltartsam magam.
2014. júl. 3. 20:59
 40/68 fGhw39-84th ***** válasza:
50%

"Kicsit gondolkodhatnátok Ti is, kedves válaszadók."

Na, még a végén a kedves válaszolók lesznek a hibásak, hogy a kérdező Mucsaröcsögén ragad.. :D

2014. júl. 3. 21:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!