Amerikában szeretnék élni. Milyen karriert kéne építsek?
Angollal hogy állsz?
Amúgy én is 16 vagyok és hasonló terveim vannak.:)
Szerinted megy elég jól, vagy egy angolul anyanyelvi szinten beszélő szerint? Azért nem mindegy. Itthon, ami jó angol tudásnak számít, az külföldön általában a még megérted kategória. Itthon nem találkozol akcentusokkal, stb.-vel.
De először inkább külföldi nyelviskolát ajánlok. Van számos az USA területén is. Ezzel szokod az amerikai angol kiejtést is, pluszban meg is tudod nézni, hogy számodra tényleg megfelelő-e az USA.
Egyetemet meg szigorúan kint végezd el. Kínszenvedés lenne elismertetni kint (főleg ismerve a magyar egyetemek színvonalát). Van számos ösztöndíj, sportolóitól kezdve minden fajta. Keresd ki, hogy általában milyen sportokra adnak ösztöndíjat (amerikai foci, kosárlabda, baseball felejtős, azok általában a törzsgyökeres amerikai tanulóké) és utána pályáz meg minél több egyetemnél.
Ja, míg el nem felejtem. Próbálj meg amerikai barátokat szerezni Interneten, akikkel gyakran beszélj Skype-on, stb.
"Kicsit gondolkodhatnátok Ti is, kedves válaszadók."
Na, még a végén a kedves válaszolók lesznek a hibásak, hogy a kérdező Mucsaröcsögén ragad.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!