Miért mondják némelyek, hogy Amerikában minden olcsóbb? Sok minden olcsóbb ez tény, de sok minden nem.
Nem mondta senki, hogy minden olcsóbb. A lakás pl. jóval drágább. És drágább az egészségügy is, a "TB" miatt.
Viszont olcsóbbak az alapvető élelmiszerek (sokkal!!!), a ruhák, még a szórakozás is.
Ennek fényében összességében biztosan olcsóbb az élet, főleg akkor, ha ottani fizetés/ottani kiadások fényében nézzük az itteni fizetés/kiadások arányát.
"de tapasztalataim szerint az élelmiszerek nagy átlagban nem olcsóbbak"
Ismét csak az arányokat nézd, ne forintosíts!
Azt írtam, h arányosan olcsóbb az usa, de fent a tag nem arányosan értette szerintem. Persze nem tudom.
Forintosítva a legtöbb élelmiszer drágább kint, arányosítva viszont az is olcsóbb.
Japánban tanultam egy évig, rengeteget hallottam az amerikaiakat panaszkodni, hogy otthon mennyivel olcsóbb a kaja. Mondjuk nem voltak meglepődve, Japánban híresen drága az élelmiszer.
Én viszont, meg a többi magyar is, eléggé meg voltunk, mert a híresen drága kaja vagy olcsóbb, vagy ugyanolyan volt nagyrészt árban, mint itthon. Már ha ez bármilyen viszonyítási alap lehet
Egy német, pár hónapos munkával vesz egy Mercedest.
Egy magyar, élete munkájával vesz egy Suzukit...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!