Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért mondják némelyek, hogy...

Miért mondják némelyek, hogy Amerikában minden olcsóbb? Sok minden olcsóbb ez tény, de sok minden nem.

Figyelt kérdés

2014. jún. 6. 11:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Arányaiban gondolják szerintem. Az ottani keresetekhez képest arányában olcsóbb a legtöbb dolog.
2014. jún. 6. 12:11
 2/18 anonim ***** válasza:
Nem szó szerint! Arányaiban! Így kellene minden esetben, mikor hasonlítunk! A fizetések és az árak aránya más, ezért jobb a megélhetés is.
2014. jún. 6. 12:13
 3/18 A kérdező kommentje:
Oké, így már érthető. Arányaiban egyértelműen így van. Köszi.
2014. jún. 6. 12:20
 4/18 anonim ***** válasza:

Nem mondta senki, hogy minden olcsóbb. A lakás pl. jóval drágább. És drágább az egészségügy is, a "TB" miatt.

Viszont olcsóbbak az alapvető élelmiszerek (sokkal!!!), a ruhák, még a szórakozás is.

Ennek fényében összességében biztosan olcsóbb az élet, főleg akkor, ha ottani fizetés/ottani kiadások fényében nézzük az itteni fizetés/kiadások arányát.

2014. jún. 6. 12:54
 5/18 A kérdező kommentje:
4 es, köszi, de tapasztalataim szerint az élelmiszerek nagy átlagban nem olcsóbbak. Neked milyen államokban vannak tapasztalataid?
2014. jún. 6. 12:59
 6/18 anonim ***** válasza:
88%

"de tapasztalataim szerint az élelmiszerek nagy átlagban nem olcsóbbak"

Ismét csak az arányokat nézd, ne forintosíts!

2014. jún. 6. 13:47
 7/18 A kérdező kommentje:

Azt írtam, h arányosan olcsóbb az usa, de fent a tag nem arányosan értette szerintem. Persze nem tudom.

Forintosítva a legtöbb élelmiszer drágább kint, arányosítva viszont az is olcsóbb.

2014. jún. 6. 13:51
 8/18 anonim ***** válasza:
Ha az arányokat nézem, akkor mindenképp. Egy példa, igaz nem az USA-ra vonatkozik, de akkor is érthető szerintem. A magyar ember 1 órai nettó minimálbéréből tud venni cca. 1,1 liter üzemanyagot. Ugyanúgy minimálbért kereső osztrák társa cca. 4,5 liter üzemanyagot vesz ugyanannyi munkabérből, hasonló benzinárak mellett. Tehát, így arányaiban olcsóbb!
2014. jún. 6. 13:54
 9/18 hunbula ***** válasza:

Japánban tanultam egy évig, rengeteget hallottam az amerikaiakat panaszkodni, hogy otthon mennyivel olcsóbb a kaja. Mondjuk nem voltak meglepődve, Japánban híresen drága az élelmiszer.

Én viszont, meg a többi magyar is, eléggé meg voltunk, mert a híresen drága kaja vagy olcsóbb, vagy ugyanolyan volt nagyrészt árban, mint itthon. Már ha ez bármilyen viszonyítási alap lehet

2014. jún. 6. 17:08
 10/18 anonim ***** válasza:
66%

Egy német, pár hónapos munkával vesz egy Mercedest.

Egy magyar, élete munkájával vesz egy Suzukit...

:)

2014. jún. 6. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!