Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért mondják némelyek, hogy...

Miért mondják némelyek, hogy Amerikában minden olcsóbb? Sok minden olcsóbb ez tény, de sok minden nem.

Figyelt kérdés

2014. jún. 6. 11:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Igen, aranyaiban minden olcsobb.

Az elelmiszer is.

Mi mindenbol "organic", vagyis bio verziot veszunk. Egy honapban elkoltok x dollart kajara, ami a fizetesem kb. 15-20%-a ugy, hogy ehhez meg hozzajon a parom fizetese, de mindig en vasarolok es a ho vegen elfelezzuk a koltsegeket, vagyis a fizum 7-10%at eszem meg...(ebben benne van minden kaja, plusz az egyeb dolgok, amit aruhazban vesz az ember: wc papir, zsepi, tisztito szerek stb.)

Fogalmam sincs Magyarorszagon az elelmiszer milyen aranyt tesz ki.

Masik pelda: a lakber a fizum 18%-a, a kocsim havi torlesztoje 19% es soha nem nezem hogy mennyit tankolok, mindig tele rakom, pedig nagy teljesitmenyu, szomjas V8ast vezetek.

Ma kb. olyan 4.30 korul van a benzin (itt egy gallont kapsz ennyiert, vagyis 3.6 lityit). Itt olyan 6 es 7 dollar korul kellenne lennie a benzinnek, hogy magyarorszagi uzemanyag arak legyenek, de itt az emberek mar attol kiborulnak ha 4.60 fole megy a benzin es az $5-os arral ilyesztgetik a nepet, ha $6 lenne, kitorne a botrany...

2014. jún. 6. 18:20
 12/18 anonim ***** válasza:
69%

Egy német, pár hónapos munkával vesz egy Mercedest. - szerintem ez azert eros tulzas nem?

Talan a nemetek is (mint az amcsik) hitelre veszik, nem?

Itt nem luxuscikk a kocsi hanem letszukseglet. Nalunk ketto is van. A biztos fizetes mellett be tudtam vallani egy 7 millios vadi uj autot es nem azert mert megtehetem, hogy kirantom a 30ezer dollart a zsebembol, hanem mert a rendszeres fizetessel kitermelem a kocsi havi torlesztojet. Itt csak a "kezdok" vesznek kocsit KP-re. Kezdok alatt azokat ertem, akiknek nincs hitelkepesseguk es biztos munkajuk, es vesznek vmi hasznalt vasat maganszemelytol keszpenzre, de amint lesz egy olyan melojuk, ami tartosnak leledzik, bevallalnak egy hitelt es elhoznak egy uj kocsit a szalonbol. Gondolom Magyarorszagon nem minden masodik ember tudja ezt megtenni :(

2014. jún. 6. 18:25
 13/18 anonim ***** válasza:

"Neked milyen államokban vannak tapasztalataid?"

Nekem New Yorkból, Floridából és California két külön városából van tapasztalatom.

Ezek közül New York a legdrágább, de még ott is bizonyos dolgok olcsóbbak, mint itt. Arányosan meg pláne.

És légy szíves, ne hívj "tag"-nak, mert ez igencsak sértő és bántó kifejezés számomra. Amúgy meg nő vagyok.

2014. jún. 6. 19:12
 14/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk azért ott is sok helyen van 7 dolláros minimálbér úgy, hogy nincsen még biztosításod sem.. Szóval az "alsóbb rétegeknek" ott sem olcsóbb semmi. A középosztályhoz viszonyítva lehet. De ha itthon is a középosztályt nézzük, akkor itt is máshogy fekszik a leányzó. Csak itthonról sokan hajlamosak nem ugyanazokat a rétegeket összehasonlítani.
2014. jún. 7. 00:28
 15/18 A kérdező kommentje:

13, oké nem hívlak tagnak. :)

Akkor mások a tapasztalataink. Szerintem nem olcsóbb az élelmiszer(csak arányosan.

Sőt, még az alapélelmiszerek sem. A kenyér pl kb dupla annyi áron van. Mo. 1 kg kenyér 200-250 Ft, kint 0,6kg 300-350-tól indul, és ez csak egy példa.

Tapasztalataim: Florida, Texas, New Mexico, Arizona, Nevada, Kalifornia, Oklahoma.

2014. jún. 7. 10:03
 16/18 anonim válasza:
De van rengeteg dolog ami olcsobb mint idehaza! Például odakint az cipőm ami idahaza 25E forint volt csak 12E forint! Van pár dolog ami drágább kint mint itthon de mivel sokkal több a fizetés nem 100ft különbség vágjon már valaki földhöz például a kenyérnél. Magyar fizetés mellet amerikai árak már sokkat javítana hazánkon! Amerikai fizetés amerikai árakkal meg rá se ismerné magyarországra.
2014. jún. 8. 12:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Tényelg rengeteg minden olcsóbb, nem csak arányaiban! De mivel egy óriási földrészről beszélünk ahol rengetegen élnek, és óriási nagy a kereskedelmi piac! Ha van mondjuk egy autógyárad, és gyártasz X minőségű autót, és adod Pl.20.000 Dollárért, de ha valaki gyárt egy ugyanolyan minőségű Y autót és csak 18.000 Dollárért ad akkor tőle fognak vásárolni! Ez csak a piac kérdése! Van ami hiánycikk azért pofátlanul sokat el tudnak kérni, de ami tömeg termék, autó, élelmiszer, telefon, motor,stb.... az ezeket gyártó cégek egymás alá licitálnak, hogy el tudják adni a terméküket. Ott a legalacsonyabb bérek az óránként 10-11 Dollár amiből kb.: 1600-1700 dolcsit lehet keresni. Ez is jóval több mint az itthoni középátlag fizu, de ott nem sok mindenre elég. Egy kissebb lakás is 200.000 Dollárba fáj. De ott nagyon sokan csak bérlik az ingatlanokat. Persze sokkal többért mint ami itthon van. Összességében jobbak az életkörülményeik, de ott sem mindenkinek van "kolbászból" a kerítése!
2014. jún. 12. 14:49
 18/18 anonim válasza:
A chicagói nagynéném volt nálunk ősszel vendégségben, és folyamatosan azt mondogatta minden boltban, hogy "Nálunk ez is olcsóbb, nálunk az is olcsóbb... Jaj, de drága ez a Magyarország!" Főleg az élelmiszerekre és a kozmetikai cikkekre mondott ilyeneket, és biztosan nem kamuzott, mert mindig hozzá is tette, hogy az náluk kb. hány dollárba kerül. Én viszont eddig 3x jártam az USÁ-ban pár napos vagy max. két hetes időtartamokra három különböző városban (Boston, Chicago, New Orleans), de sehol sem vettem észre, hogy a magyar áraknál olcsóbbak lettek volna a dolgok... Biztos van egy-két ilyen árucikk, de nekem (a benzint kivéve) ezekre sehogyse sikerült rábukkannom, pedig kifejezetten kerestem... Azt már elhiszem viszont, hogy arányaiban nézve tényleg minden olcsóbb! Meg persze az is igaz lehet, hogy ha huzamosabb ideje ott élsz, akkor kiismered az üzleteket, hogy hol érdemes vásárolni.
2014. jún. 14. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!