Miért mondják némelyek, hogy Amerikában minden olcsóbb? Sok minden olcsóbb ez tény, de sok minden nem.
Igen, aranyaiban minden olcsobb.
Az elelmiszer is.
Mi mindenbol "organic", vagyis bio verziot veszunk. Egy honapban elkoltok x dollart kajara, ami a fizetesem kb. 15-20%-a ugy, hogy ehhez meg hozzajon a parom fizetese, de mindig en vasarolok es a ho vegen elfelezzuk a koltsegeket, vagyis a fizum 7-10%at eszem meg...(ebben benne van minden kaja, plusz az egyeb dolgok, amit aruhazban vesz az ember: wc papir, zsepi, tisztito szerek stb.)
Fogalmam sincs Magyarorszagon az elelmiszer milyen aranyt tesz ki.
Masik pelda: a lakber a fizum 18%-a, a kocsim havi torlesztoje 19% es soha nem nezem hogy mennyit tankolok, mindig tele rakom, pedig nagy teljesitmenyu, szomjas V8ast vezetek.
Ma kb. olyan 4.30 korul van a benzin (itt egy gallont kapsz ennyiert, vagyis 3.6 lityit). Itt olyan 6 es 7 dollar korul kellenne lennie a benzinnek, hogy magyarorszagi uzemanyag arak legyenek, de itt az emberek mar attol kiborulnak ha 4.60 fole megy a benzin es az $5-os arral ilyesztgetik a nepet, ha $6 lenne, kitorne a botrany...
Egy német, pár hónapos munkával vesz egy Mercedest. - szerintem ez azert eros tulzas nem?
Talan a nemetek is (mint az amcsik) hitelre veszik, nem?
Itt nem luxuscikk a kocsi hanem letszukseglet. Nalunk ketto is van. A biztos fizetes mellett be tudtam vallani egy 7 millios vadi uj autot es nem azert mert megtehetem, hogy kirantom a 30ezer dollart a zsebembol, hanem mert a rendszeres fizetessel kitermelem a kocsi havi torlesztojet. Itt csak a "kezdok" vesznek kocsit KP-re. Kezdok alatt azokat ertem, akiknek nincs hitelkepesseguk es biztos munkajuk, es vesznek vmi hasznalt vasat maganszemelytol keszpenzre, de amint lesz egy olyan melojuk, ami tartosnak leledzik, bevallalnak egy hitelt es elhoznak egy uj kocsit a szalonbol. Gondolom Magyarorszagon nem minden masodik ember tudja ezt megtenni :(
"Neked milyen államokban vannak tapasztalataid?"
Nekem New Yorkból, Floridából és California két külön városából van tapasztalatom.
Ezek közül New York a legdrágább, de még ott is bizonyos dolgok olcsóbbak, mint itt. Arányosan meg pláne.
És légy szíves, ne hívj "tag"-nak, mert ez igencsak sértő és bántó kifejezés számomra. Amúgy meg nő vagyok.
13, oké nem hívlak tagnak. :)
Akkor mások a tapasztalataink. Szerintem nem olcsóbb az élelmiszer(csak arányosan.
Sőt, még az alapélelmiszerek sem. A kenyér pl kb dupla annyi áron van. Mo. 1 kg kenyér 200-250 Ft, kint 0,6kg 300-350-tól indul, és ez csak egy példa.
Tapasztalataim: Florida, Texas, New Mexico, Arizona, Nevada, Kalifornia, Oklahoma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!