Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikában szeretnék élni....

Amerikában szeretnék élni. Milyen karriert kéne építsek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és minden álmom, hogy Amerikában éljek. Mit kéne tanulnom, mivel van a legnagyobb esélyem? Jelenleg az orvosi a cél, de elbizonytalanodtam, mert nem tudom, azzal mennyire tudnék ott elhelyezkedni, vagy milyen jövőm lenne. Nagyon jó vagyok nyelvekből, ezért gondolkodtam a légiutaskísérőn is. De nem tudok úszni, és elvileg protekció is kell. :( Mit ajánlanátok?
2014. jún. 27. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:
Kereset és keresettség szempontjából nem kérdés, illetve mivel a magyar felsőoktatás világszínvonalú, szerintem a helyem is megállnám az ottani vizsgákon az itt megszerzett tudásommal.
2014. jún. 28. 17:09
 22/68 anonim ***** válasza:
24%

"illetve mivel a magyar felsőoktatás világszínvonalú"

Hehe :)

A magyar felsooktatas a beka segge alatt van.

2014. jún. 28. 17:13
 23/68 A kérdező kommentje:
Mégis a magyar szakembereket - úgymond - "keresik mindenhol". Emellett mennyi mindent adtunk ennek a világnak? Csak sajnos nem tudtunk belőle hasznot húzni. Aki itt tanul, megél bárhol, kivéve Magyarországot...
2014. jún. 28. 17:52
 24/68 anonim ***** válasza:
41%

Ne haragudj, de csak a szokasos magyar lozungokat ismetelgeted. A magyar szakembereket nem keresik jobban mint masokat, akik nemzetkozi szinten sikeresek, azok nem az oktatasi rendszer miatt sikeresek, hanem a sajat szorgalmuk, tapasztalatuk miatt, amit gyakran nem Magyarorszagon, vagy ha igen, nemzetkozi multicegeknel szereztek.

A "mennyit adtunk a vilagnak" is egy szokasos magyar lozung, a legtobb orszag ugyanezt gondolja sajat magarol, es altalaban sokkal meglapaozottan mint a magyarok.

Magyar egyetemek sehol sincsennek a nemzetkozi ranglistakon, az oktatoi kar minosege gyatra, az ismeretek gyakran 20-30 eve elavultak, nincs vagy alig van kapcsolat az iparral, szoval a szinvonal tenyleg nulla.

Ha nemzetkozi szinten akarsz sikeres lenni, akkor a magyar egyetemen tanultak szinte semmire sem elegendok, sajat magad kell pluszban hozzatanulnod.

Tudom hogy fiatal vagy meg, de ne higyj ezeknek a kozhelyeknek, csak becsapod magad vele.

2014. jún. 28. 18:55
 25/68 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tiszteletben tartom a véleményed. :) Sajnos fiatal korom miatt valóban gondolhatok sok mindent rosszul. Ettől függetlenül hiszek abban, hogy kitartó és szorgalmas munkával elérhetem az álmaim. :) És mivel nincs lehetőségem külföldi egyetemre menni, így marad az építkezés - remélhetőleg -, a SOTE tananyagából. :D
2014. jún. 28. 19:30
 26/68 anonim ***** válasza:
50%

Tanulj diplomás ápolónak (de csak ha szeretsz emberekkel foglalkozni!!). Ez csak 4 év, alapdiplomát ad, van rengeteg mesterképzés(pl. nurse anesthetist, akinek évi olyan 150-170 ezer dollár a fizuja!!), hiányszakma lévén pedig a világon gyakorlatilag bárhol megállod a helyedet.

Nekem még 1 évem van hátra, csak én Kanadát céloztam meg.

2014. jún. 28. 20:05
 27/68 fGhw39-84th ***** válasza:

"Magyar egyetemek sehol sincsennek a nemzetkozi ranglistakon, az oktatoi kar minosege gyatra, az ismeretek gyakran 20-30 eve elavultak, nincs vagy alig van kapcsolat az iparral, szoval a szinvonal tenyleg nulla. "

A magyar kutatószakok jók. A doktori képzés Mo-n mindenhol erős (a minimum követelmények magasabbak, mint amerikában pl.). Ezért PhD-vel nem nehéz kijutni. Persze egy kutató szakon doktorit szerezni nem sokkal egyszerűbb, mint kijutni mint mondjuk pék. :D

2014. jún. 28. 20:37
 28/68 anonim ***** válasza:

" Ettől függetlenül hiszek abban, hogy kitartó és szorgalmas munkával elérhetem az álmaim. :)"

Ez biztosan igy van.

2014. jún. 28. 22:07
 29/68 anonim ***** válasza:

fGhw39-84th

lehetseges, nem vitatom, de ott is latszik azert hogy rengeteg tehetseges fiatal kutato kerul aztan kulfoldre, es ott is marad.

2014. jún. 28. 22:09
 30/68 anonim ***** válasza:
Ha Amerikában akarsz dolgozni és élni, akkor ottani egyetemet kell végezned. Úgy, hogy külföldön tanulsz, baromi nehéz munkavállalói vízumot kapni. Konklúzió:ott kell diplomázni. Ne hidd, hogy feltétlenül kell fizetni. Rengeteg fajta támogatás van (külföldieknek is), need-based financial aidektől kezdve, ösztöndíjakon keresztül a kölcsönökig. Nem lehetetlen ösztöndíjat kapni pl. Felsőfokú nyelvtudással, SAT-felkészítő könyvekkel és tesztekkel egy okos és szorgalmas ember 3-4 hónap alatt fel tud úgy készülni, hogy garantáltan 2200-300 fölött lesz a SAT-score-ja. Ezzel sok egyetemre már 60-70-80%-os ösztöndíjakat adhatnak, a maradékot meg meg tudod oldani diákmunkából.
2014. jún. 28. 23:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!