Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikában szeretnék élni....

Amerikában szeretnék élni. Milyen karriert kéne építsek?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és minden álmom, hogy Amerikában éljek. Mit kéne tanulnom, mivel van a legnagyobb esélyem? Jelenleg az orvosi a cél, de elbizonytalanodtam, mert nem tudom, azzal mennyire tudnék ott elhelyezkedni, vagy milyen jövőm lenne. Nagyon jó vagyok nyelvekből, ezért gondolkodtam a légiutaskísérőn is. De nem tudok úszni, és elvileg protekció is kell. :( Mit ajánlanátok?
2014. jún. 27. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 fGhw39-84th ***** válasza:
25%

"Igazából nem érdekel senki negatív véleménye. "

Igen, semmi esetre se foglalkozz a realitással, a fő, hogy körömszakadtáig ragaszkodj az álomvilágodhoz. Ettől leszel sikeres. :D

2014. júl. 10. 21:16
 52/68 Singham ***** válasza:
47%
Most őszintén, ha nem érdekel senki negatív véleménye miért tetted fel a kérdést? Ez most tényleg érdekel engem, hisz a feltett kérdéseknél nincs semmilyen fizikai, kémiai, matematikai, biológiai, stb. törvény arra, hogy pusztán pozitív válaszokat kaphatsz rá.
2014. júl. 11. 09:20
 53/68 anonim ***** válasza:

kell tudni úszni?

nem sok egy kicsit az a sokezer kilométer úszva?:-)

2014. júl. 11. 15:34
 54/68 A kérdező kommentje:
Azok a vélemények miért érdekelnének, amelyek arról szólnak, hogy úgysem fog sikerülni? Nem egy embernek sikerült, nekem miért ne jöhetne össze? Csak mert valaki azt mondja? Erre értettem azt, hogy hidegen hagy. A többség nem is pozitívan állt hozzá a témához, én mégis elfogadtam a véleményüket, ha normálisan volt megfogalmazva, és megindokolták. De az, hogy álomvilágban élek, meg hogy csak a hollywoodi életre vágyom, egyáltalán nem érdekel, sőt, szánalmasnak tartom azokat, akik ezt írták, mert valószínűleg végig sem olvasták, meg sem értették, miről és miért írtam ki a kérdést. Ami mellesleg arról szólt, milyen karriert kéne építsek... ;) Nem azt kérdeztem, ki szerint jó ötlet Amerikában élni, odavágyni.
2014. júl. 11. 20:22
 55/68 A kérdező kommentje:
Amúgy meg meglátszik a magyar mentalitás. Egy nagyon kedves lány válaszát, aki arról írt, hogy ne adjam fel az álmaim és ő is azokért küzd, lepontozták. Egy másikat, amely a rúdtáncos szakmát ajánlotta a számomra, felpontozták. Taps, taps.
2014. júl. 11. 20:29
 56/68 anonim ***** válasza:
0%
Már egyszer szóltam, hogy úgy kellene mondani, hogy "milyen karriert kéne építenem, nem úgy, hogy "milyen karriert kéne építsek". Ez csak egy apróság, de elég gáz, hogyha valaki nem tud normálisan beszélni az anyanyelvén.
2014. júl. 11. 20:57
 57/68 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nyelvtan-náci. Remélem örülsz, hogy találtál EGY kivetnivalót legalább egy A4-es oldalnyi írásomban. Kérlek, fusd át újra, hátha találsz egy másikat. :) Csak hogy tudd, nem egy helyesírási, szépkiejtési, illetve anyanyelvi tanulmányi versenyt nyertem meg, szóval még egyszer köszönöm a korrekciót, de szerintem pont nem én vagyok az ezen az oldalon, aki feltétlenül javításra szorul. :)
2014. júl. 12. 09:55
 58/68 anonim ***** válasza:
De sajnos te IS segítségre szorulsz. Valóban, vannak sokkal reménytelenebb esetek. Tudni kell rólam, hogy ott segítek, ahol tudok.
2014. júl. 12. 11:31
 59/68 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, most már ezt is tudom legalább. :)
2014. júl. 12. 12:07
 60/68 anonim ***** válasza:

Szia kedves kérdező!

Szerintem se add fel az álmaidat és ne hallgass arra, aki el akar tántorítani tőle! Ha eszes vagy, szorgalmas, kitartó, akkor sikerülni fog. Megszerezni az orvosi diplomát és kicuccolni Amerikába... Ez azért nem olyan elérhetetlen cél, persze sokat kell majd melózni hozzá.

Nekem az lenne a javaslatom, hogy nézz utána, mik a hiányszakmák Amerikában, mert azokban ugye mindig könnyebb valamivel elhelyezkedni. Ezek a listák mindig változnak, szóval csak kitartóan!:)

A légiutas-kísérő szakmáról nagyon sok blog van, ahol sok érdekességet lehet olvasni a munkájukról, de a tapasztalatok többsége negatív. Nagyon kemény meló, nem valami nagy fizetésért, csak az bírja évekig, akinek tényleg az az álma és nagyon elhivatott.

Az orvosi jó elgondolás, de csak akkor csináld, ha tényleg, komolyan ezt akarod.

És ne az országhoz igazítsd a karriert, hanem az érdeklődési körödhöz a célországot:)

Valahol olvastam egyébként, hogy az itteni orvosi diplomákat az USA két tagállamában automatikusan elfogadják... Sajnos nem néztem utána, hogy hol, mert nálam más ország a cél.

Ha bármilyen kérdésed van az orvosi egyetemmel kapcsolatban (tanulnivaló, tárgyak, gyakorlatok, időbeosztás, vizsgák, stb. ...), akkor nyugodtan írj privátot és válaszolok, amint tudok!:)

24/L

2014. júl. 14. 15:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!