Tervezem, hogy ki költözöm Amerikába és ott akarok élni. Egyszerűen megőrjít ez a semmi ami itt van és a világ közepén akarok lenni. Nem lesz egyszerű mi?
Na szóval. Tudom ,hogy lerágott csont vagy naív vagy ilyesmi de én tudom ,hogy nekem Amerikába kell élnem. Egyszerűen kicsi korom óta rajongok valamiért az országért meg egyáltalán az hogy ha oda születsz akkor elindulhatsz VALAMERRE. Ezt úgy értem ,hogy itt "max" Pestig juthatsz vagy esetleg Ausztria ahol szintén nincs semmi ami érdekes. Mert igazából a legtöbb dolog Amerikából indul és a világ közepe, hatalmas élettel teli városok nem ez a retek f*s .
Tudom ,hogy gettók,bűnözés hamburgerzabálók stb de ez most nem érdekel.Szóval LA-be szeretnék élni , hogy lenne lehetséges ez?
Kedves kérdező... Államokba nem nagy eséllyel fogsz kijutni/kiutazni/letepedni... Az egyik legnyomósabb ok még pedig az hogy, komoly követelményekkel tudsz ott letelepedni, és előtte kell zöldkártya, amit megint nehéz megszerezni.. De ha meg is van a zöldkártya, 4 évet úgy kell ott élned, hogy állandó lakhelyed, munkád, vagyis hasznos tagja vagy a társadalomra nézve... Ezután lehet kérvényezni az állampolgárságit.
Aztán ajánlom neked, ne az államokban gondolkodj, hanem Kanadában. Barátságosabb, segítőkészebb állambácsik, és a kanadaiak is általánosságba véve barátságosabbak. DE ennek is vannak feltételei.
-Jó, beszélhető angol nyelv ( alap franciával növelheted esélyed)
-SZAKMA!!!! és a szakmához közelálló, vagy szakmára épülő diploma.
Ezen kívül 3 dolog kell még ide.
-pénz
-PÉNZ
-PÉNZ
Legalább 3-4 talán 5 millió forintos tőke!
Én is államokban gondolkodtam, utána Ausztrália... Én már 16 éves korom óta olvasgattam utána... De egy idő után rájöttem nem fog menni. Azt ajánlom hogy te is olvasgass utána sokat, de nagyon sokat ezeknek ( kiutazás, munka lehetőségek, szinte MINDENRŐL ), sőt itt olvasgass sokat, mert itt tapasztalatokat olvashatsz nem csak szakvéleményeket... és jobb mint egy "noname fórum".
Sok sikert, remélem segítettem, és remélem a te is megtalálod a legjobb utat a jövőd felé.
Egy Magyar Kanadai 32
tegnap 21:22
Én vagyok aki kint él Kanadában!
Igen ezt kifelejtettem a mondanivalómból, először tényleg az EU belül kell keresni munkát
és van még egy feltétele annak hogy növeld az esélyeidet még pedig a
- SZAKMAI tapasztalat, és ez min 4-5 év...
Ajánlom Angliát, Németországot szakmai tapasztalat szerzéshez
Mindenki lehurrog mindenkit.
Sajnos igen, tipikus magyar mentalitás...kint is érezhető, előbb kérhetsz segítséget egy amerikaitól vagy más bevándorlótól, mint egy kinti magyartól :D
Mi párommal júniusban indulunk, ESTA-val...egyelőre nyaralásként, aztán kiderül.. :)
Amúgy rengeteg illegális van kint, a légynek nem ártanak, és őket sem piszkálja senki. Ismerősökről beszélek, szal nem csak a levegőbe.
Van, akinek már gyerek, ház...
Én azt mondom, akinek sziklaszilárd elképzelése van és egy kicsit is bátrabb az átlag magyar besz*riknál, az megy!!! :)
Én is erős vagyok, nem lehet eltántorítani a céljaimtól.
Kedves kérdező!
Azt javaslom, menj amint csak tudsz, és van lehetőséged. Nem fogod megbánni. Éld az álmaid, ne add fel pár negatív vélemény miatt. :)
Ha van benned kitartás, szerintem sikerülni fog.
Hosszú az út odáig, minden értelemben véve, de biztos vagyok benne, hogy megéri.
Amire figyelj oda:
-csináltass meg minden szükséges orvosi kezelést itthon, mert kint aranyba mérik :D
-hogy ne legyen honvágyad, itthon rendezz el minden szálat ismerősökkel, családdal (ne sírdogálj miattuk) :)
-beszélj nagyon jól angolul
-szerintem keress valakit magad mellé, egyedül mindenhol sz*r.
Mo-t sztem nem fogd hiányolni, tuti...meg is értem miért menekülsz innen.. :D
Sok sikert! :)
Nekem a élnek LA-ba rokonaim(3 uncsim, nagybátyjám,nagynènjèm). Nagyon szeretnek ott élni...azt mondták,hogy nem könnyű az élet(de hát hol könnyű?!) de mindent csak akarni kell.. Ja és a nagybátyjám egy bőrönddel ment ki egy barátjához... És most háza kocsija stb. van...de ezért tett is.
Igazából nagyon egy hullámon vagyok veled kedves kérdező...én is kiskorom óta szeretnék kimenni és ki is fogok!!!:)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!