Tervezem, hogy ki költözöm Amerikába és ott akarok élni. Egyszerűen megőrjít ez a semmi ami itt van és a világ közepén akarok lenni. Nem lesz egyszerű mi?
Na szóval. Tudom ,hogy lerágott csont vagy naív vagy ilyesmi de én tudom ,hogy nekem Amerikába kell élnem. Egyszerűen kicsi korom óta rajongok valamiért az országért meg egyáltalán az hogy ha oda születsz akkor elindulhatsz VALAMERRE. Ezt úgy értem ,hogy itt "max" Pestig juthatsz vagy esetleg Ausztria ahol szintén nincs semmi ami érdekes. Mert igazából a legtöbb dolog Amerikából indul és a világ közepe, hatalmas élettel teli városok nem ez a retek f*s .
Tudom ,hogy gettók,bűnözés hamburgerzabálók stb de ez most nem érdekel.Szóval LA-be szeretnék élni , hogy lenne lehetséges ez?
Nekem a X.Y.-om él LA-ban. Kemény világ. Más világ. Lehet szeretni, lehet utálni.
Mi a jobb oldalát ismerjük.Nem egy csettintésre megy, hogy ott élj.
Ajjj megint eltértek a témától. Nem ezt kérdeztem.
A családunk egyik barátja már öregfiú ugyan de mindig mesélt Los Angelesről , már akkor kint élt amikor még meg sem születtem és ő is mesélte mik vannak meg mutatott pár heget is - bár ő elég nehézfiús tag és olyan környéken is élt de egyszer hasba lőtték meg van rajta egy 10 szúrásnyom is.
De mindig mondta ,hogy nem élne máshol , Ő ott találta meg a helyét. És hogy gyönyörű a város ha tiszta az idő (meg olyan a környék),látott már pár illusztris figurát is - mert összejött valami gazdag csitrivel és tipikus medencés villában laktak, meg sokat surf-özik és motorozik a hegyekbe. Számára ez mindennél többet ér.
Azért én is elmennék egyszer :(
Jó ne okoskodj kérlek, milliószor leírtam ,hogy tisztában vagyok vele de írjátok még le nyolcan mert nem tudom hogy megy ott a helyzet!
Segítenétek? Mi van ott? Mindenki gazdag nem? Bár nem ismerek onnan senkit hiszen ott senki se falubelim!
Olyan ország nem létezik hogy mindenki gazdag.AZ USA-ban egyszerűen magasabb az életszínvonal , könnyebb a megélhetés.Egy átlag amerikai jobban él mint egy átlag magyar.
A vidék az USA-ban is vidék lassú és nyugodt, unalmas.
Figyelj: azt javaslom vegyél egy repülőjegyet, 3-4 hétre menj el turistaként, nézz körül.
Számolj az utadra kb. min. 1-1.5 milliót.
Bérelj autót, járd be a nyugati partot.
Utána:
Hazajössz, leülsz, elmélkedsz és végig gondolod kell-e az a világ a hétköznapokban is. Ha kell, akkor tanulj, beszéld kiválóan a nyelvet és próbálj legálisan ösztöndíjasként fix időre kijutni a "világod közepébe".
"Nem lesz egyszerű mi?"
Hát nem.
"Szóval LA-be szeretnék élni , hogy lenne lehetséges ez?"
Több lehetséges megoldás is van:
a) Elveszel feleségül egy amerikai nőt.
b) Hozzámész egy amerikai faszihoz.
c) Befektetsz egy tonna pénzt, amivel munkahelyet hozol létre.
d) Doktori fokozatot szerzel és kutatóként dolgozol.
e) Valamilyen keresett szakmában nemzetközi szinten is elismert szakemberré válsz, majd az amerikai munkaadód vállalja a munkavállalói vízummal kapcsolatos hercehurca lebonyolítását. (a pincéreskedés tipikusan nem ilyen!)
f) Zöldkártyalottó (kb. 2-5% esély)
g) Illegálisan az országban tartózkodsz mindenféle baleset és egészségbiztosítás nélkül.
Most nem mennék bele, hogy melyikre lehet a legtöbb esélyed... :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!