Szerintetek mennyire jó ötlet? (KÉP)
Igazából nincs kép, de kíváncsi vagyok mit szóltok ehhez :D
Azt találtam ki, hogy holnap összepakolok egy hátizsáknyi túlélőcsomagot és elindulok délelőtt a közeli erdőbe.
Majd megyek tovább a várossal ellentétes irányba, ahol még sosem jártam és nem is tudom mi van arra.
Egy irányba fogok haladni folyamatosan, mindaddig, amíg már fogalmam sem lesz, hogy hol vagyok :D
Ha estig se találok haza, akkor egy fára felmászok és ott pihenek, reggel meg hazapróbálok jutni. De nem kérek mobilos segítséget, bár lesz nálam vészhelyzet esetére.
Őrültség? :D
Meglestem a térképet. Kb. 10km abba az irányba, amerre tervezek menni az erdőn át és ott van egy kis falu, vendéglővel, stb. Odáig mindenképp eltudnék jutni, aztán ha meggondolom magam, akkor onnan a normál úton hazamehetek.
Iránytű van a mobilomon, meg mindjárt keresek még pár hasznos alkalmazást, ami jól jöhet ilyen túrázáshoz.
Térkép is van rajta, de azt nem szívesen használnám azért, úgy kevésbé kihívás.
A fán alvás nem gond, már csináltam, bár nappal. Ha elég nagy az ág, akkor rálehet feküdni rendesen. De az a legkevesebb, megoldom. Tudok olyan pozíciót keríteni a fán, hogy ne tudjak lecsúszni, max kényelmetlen lesz, de máskor is volt már ilyen.
A vaddisznóktól annyira nem tartok, mert személy szerint még nem láttam, csak őzet. Amúgy Baranya megyében vagyok.
De még ha jönne is vaddisznó, viszek erre az esetre is fegyvert, védekezésnek. A kés biztos nem jó, mert akkor már túl közel jön, ha azt használni tudom és neki van előnye, szóval valami messzebbről hatót kerítek.
a hideg ősszel megölhet bárkit
vadkan ellen lőfegyver sem mindig elég egy nőnek
Amúgy ezt mióta tervezed? :)
Nekem is van hasonló fura vágyam,de ahhoz kéne egy hely,mert itthon nem jó.
Hát, sok sikert. Bár szerintem nehéz lesz olyan helyet találnod Magyarországon, ahol el lehet tévedni. Én egyszer a Mátra közepén tértem le az útvonalról, de 1 órába se telt, mire kijutottam a főútvonalra.. Vadállatoktól nem kell félni, komolyabb veszélyt ritkán jelentenek, viszont a szarvasokat ilyentájt elkerülném. :D
Ja, és a növényeket ismerd, mert ha rossz bogyót kóstolsz bergrillszkedés közben, akkor örülhetsz, ha kétnapos hasmenéssel megúszod.
És "mindig figyeld a tájat, a táj is figyel minket"... :D
MSD Orvosi kézikönyv a családban, Főszerkesztő: Mark H. Beers, MD
Kereséshez » Tartalomjegyzékhez »
Kihűlés
A vészesen lehűlt testhőmérsékletet kihűlésnek nevezzük.
Kihűlés keletkezik, ha a szervezet több hőt veszít, mint amennyit akár fokozott anyagcserével (testmozgás során), akár külső forrásból (tűz, nap) származó melegítéssel pótolni lehet. A szél fokozza a hőveszteséget, ahogyan a hideg felületen való ülés vagy fekvés, vagy a vízbe merülés is. Hirtelen nagyon hideg vízbe merülés 5-15 perc alatt halálos kihűlést okozhat, ennek ellenére néhányan - leginkább gyermekek - egy óráig tartó jeges vízbe merülést is túléltek. A sokk minden szervrendszert leállít, végül is megvédve a szervezetet. Enyhén hideg vízben való hosszú idejű tartózkodás szintén kihűlést eredményezhet.
A legnagyobb kockázatnak azok vannak kitéve, akik mozdulatlanul fekszenek a hideg környezetben - mint például azok, akik szélütés áldozatai, vagy akik mérgezés, illetve sérülés következtében vesztették eszméletüket. Minthogy ők nem mozognak, kevesebb hőt termelnek és nem is képesek elhagyni a hideg környezetet. Még akkor is a lehűlés veszélyének vannak kitéve, ha a külső hőmérséklet mindössze 12-15 °C-os. Különösen veszélyeztetettek a nagyon idősek és az igen fiatalok. Az ilyen életkorú emberek a fiatal felnőttekhez képest nem ellensúlyozzák a hideg hatását olyan jól, illetve másoktól függenek szükségleteik biztosítása és testük melegen tartás terén. A nagyon idős emberek gyakran hűlnek ki hideg szobában való hosszas, mozdulatlan üldögélés során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!