Akik utálják a szilveszteri tüzijátékozást, petárdázást, miért? Mi vele a gond?
Értem itt ezalatt, hogy valami rossz élmény miatt, a háziállatok miatt, vagy elvből utáltok mindenkit aki használja? És miért?
És mit szeretnétek? Teljes betiltást, vagy mondjuk, hogy csak magánterületen lehessen használni?
Én a tüzijátékot nem utálom, mert az legalább - véleményem szerint - szép. Kérdés, honnan lövik föl, de én olyan helyen lakom, hogy tök jól látni tőlünk, ahogy egy közeli dombról fellövik. Az jó, mert azért ne a szomszéd kertjéből menjen.
A petárdának nem látom értelmét. Annak főleg, hogy ma mért kell. Most is bent ül a kutyám, aki nem félős, a vihar nem zavarja, de a petárdáktól retteg. Elég unalmas, hogy nem tudok rendesen bulit tartani, mert fél óránként le kell mennem a földszintre (a kutya nem jöhet be minden helyiségbe), hogy megnézzem, fél-e, van-e vize, nem akar-e pisilni. És nem értem. H aa tüzijátéktól félne, azt mondom, valamit valamiért, látványos. De a petárdának semmi értelme. Csak hangja van, de nem szép hangja. Durrog. Nem a Für Elise-t játssza. Nem értem, mire jó. És azt sem, miért kell az utcában csinálni. De nem, nem utálok mindenkit, aki csinálja. Bátyámék is kipróbálták, de kimentek a település olyan részére, ahol nincsenek házak, és ott csinálták.
Egyik volt osztálytársamat megdobták petárdával, és a kabátja ráolvadt a karjára, a teljes karján égési sértülést szenvedett, 13 évesek voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!